واکنش اعضای شورا به ارائه گزارش اقدامات عمرانی شهرداری تهران در خرمشهر؛
از نگرانی ممانعتهای قانونی تا انجام وظیفه ملی
اعضای شورای اسلامی شهر تهران واکنشهای متفاوتی به گزارش اقدامات انجام شده در خرمشهر توسط شهرداری تهران داشتند.
به گزارش ایلنا، در ابتدای یکصد و چهل و سومین جلسه شورا گزارشی توسط شهرداری تهران در رابطه با اقدامات انجام شده در شهر خرمشهر ارائه شد که نظرات متفاوت اعضا را در پی داشت.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران در این باره گفت: مصوبه ما برای کمک به خرمشهر ۵ میلیارد تومان بوده که البته باید خاطر نشان کنم هنوز گزارشی از هزینه کرد شهرداری در خرمشهر به دست ما نرسیده است و امیدواریم این امر هر چه سریعتر محقق شود.
وی ادامه داد: عزیزان توجه داشته باشند مشکل شهر خرمشهر با تزریق بودجه و ۱۰ میلیارد و ۱۰۰ میلیارد حل نمیشود بلکه باید تسهیلات برای مدیریت این شهر فراهم آورد تا در دراز مدت موفق باشند.
هر خدمتی به خرمشهر موجب خشنودی خدا، رهبری و شهدا خواهد شد
نایب رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل در واکنش به گزارش شهرداری تهران از خرمشهر گفت: بیایید برگردیم به زمانی که خرمشهر اشغال شده بود. اگر آن روز از تک تک ما سوال میکردند که یک پنجم اموال خود را بدهید تا خرمشهر آزاد شود ایا قبول نمیکردید؟ یقینا همه آماده بودیم این کار را بکنیم پس امروز هم باید به این شهر، کلان نگریسته شود.
من یقین دارم اگر ما هر خدمتی به خرمشهر بکنیم هم خدا، رهبری و هم شهدا خشنود خواهند شد.
اقدامات شهرداری تهران امیدواری را در بین مردم خرمشهر ایجاد کرده است
رییس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران نیز گفت: خرمشهر سند پر افتخار ایثار مردم کشورمان است بنابراین باید در سازندگی ان کوشا بود.
وی افزود: اقدامات شهرداری تهران نقطه امیدی در دل مردم ایجاد کرده و از همان آغاز کار مردم، با نشاط پیشرفت شهرداری را رصد میکردند.
آباد اظهار داشت: این در حالی است که شهرهای جنوب غربی به ویژه اهواز، آبادان و خرمشهر با پدیده گرد و غبار در گیر هستند و هر ساله با وقوع این پدیده سیر مهاجرت به شهرهای دیگر شدت میگیرد اما امسال شاهد بودیم مردم خرمشهر به رغم وقوع این پدیده با احساس امیدواری در شهر خود ماندند.
آباد در پایان یاد آور شد: ما همانطور که توانستیم جنگ را اداره کنیم به همان شکل باید بتوانیم سازندگی را نیز در این شهر ادامه دهیم. این شهر از ظرفیتهای خوب اقتصادی بهره میبرد و خواسته من این است که در کنار این امر به حوزه برنامههای فرهنگی و اجتماعی این شهر نیز توجه شود.
در آزادی خرمشهر همه ایران سهم داشتند در ساختن آن هم باید همه ایران مشارکت کنند
رییس کمیسیون نظارت و حقوقی شورا گفت: اگر به سالهای اشغال خرمشهر بازگردیم تابلویی در ذهن متصور میشود که روی آن نوشته بود جمعیت خرمشهر ۳۶ میلیون نفر یعنی جمعیتی به عدد جمعیت کشور ایران.
وی ادامه داد: آن روزگاران تمام مردم و آحاد ملت ایران میخواستند که در آزادی خرمشهر مشارکت کنند و سهم داشته باشند اما متاسفانه ما نتوانستیم به این میزان در سازندگی این شهر مشارکت کنیم.
سروری تصریح کرد: این اقدام شهرداری تهران شروعی بود بر سازندگی خرمشهر که البته نیاز به استمرار دارد و ما باید به کل جامعه ایران سهمی در سازندگی خرمشهر بدهیم. وعده بزرگ ملت ایران در سازندگی خرمشهر به زودی محقق خواهد شد.
دولت باید نگاه جدی تری به خرمشهر داشته باشد
رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری نیز گفت: این اقدام شهرداری تهران به سان آن است که ماهی برای مردم خرمشهر سوغات بردهایم در حالی که باید تور ماهیگری این شهر که در دوران دفاع مقدس آسیب دیده را ترمیم کنیم.
وی ادامه داد: امروز خرمشهر یکی از نقاط مهم در واردات کالا میتواند باشد که نگاه جدی دولت را برای رونق تجاری آن میطلبد. به عنوان نمونه واردات یک یا چند نوع کالای خاص را تنها معطوف به این شهر کنند.
حافظی افزود: امیدواریم تا اوایل خرداد و سالرزو آزاد سازی خرمشهر اخبار خوشی در این زمینه بشنویم.
قانون شهر داریها اجازه نمیدهد بودجه پایتخت را برای شهرهای دیگر هزینه کنیم
رییس کمیته میراث فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران گفت: در مظلومیت خرمشهر باید گفت که بعد از ۲۷ سال پس از جنگ، خرمشهر بشود ابزاری برای تبلیغات.
وی ادامه: این به هیچ عنوان وظیفه شهرداری و شورای شهر تهران نیست که در شهر دیگری اقدامات عمرانی کنند.
حکیمیپور افزود: من به رغم ارادتی که به شهر خرمشهر دارم باید بگویم قانون شهرداریها اجازه نمیدهد که برای شهرهای دیگر هزینه کنیم.
وی خاطر نشان کرد: من خاک پای مردم خرمشهر هستم اما چنین اقداماتی باید در چهار چوب قانونی باشد نه آنکه این تصور را ایجاد کند که شهرداری تهران در آمدهای بسیار دارد.
قانون ما حفظ انقلاب است
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: من در تکمیل فرمایشات آقای حکیمیپور باید بگویم ما هم به دنبال اجرای قانون هستیم اما توجه داشته باشید که قانون ما حفظ انقلاب اسلامی است.
وی ادامه داد: امروز اگر از هر جوانی سوال شود که خرمشهر کجاست میگوید تکهای از وجودمان این شعار نیست بلکه حقیقت است.
پیر هادی اظهار داشت: خرمشهر نماد انقلاب ما است و این وظیفه انقلابی و سهم حداقلی ما است که برای سازندگی خرمشهر یکی از بهترین شهردارهای تهران را به آنجا فرستادیم.
به خرمشهر مانند منطقه ۲۳ نگاه شود
عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز در واکنش به اقدامات انجام شده در خرمشهر گفت: زمانی که خرمشهر سینه سپر کرده بود و در برابر دشمن ایستاده بود به عنوان نماد جمعیت ایران معرفی میشد. با این حال متناسفانه بعد از گذشت ۴ دهه از انقلاب هنوز عدم روح زندگی در این شهر هویدا است که این خوب نیست.
وی در قالب پیشنهادی گفت: به نظر من باید با وسعت نظر به این شهر دیده شود و خرمشهر را به عنوان منطقه ۲۳ شهرداری تهران در نظر بگیریم و یک شهردار مجازی برای آن در نظر بگیریم این میتواند یک کار ارزشمند باشد.
ظرفیتهای اقتصادی خرمشهر باید شناسایی شود
رییس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران نیز گفت: برای من جالب است که چرا در کنار ظرفیتهای مهم و خوب اقتصادی، این شهر همچنان از آنها بهرهمند نمیشود.
دانشور ادامه داد: در کنار پالایشگاه بزرگ این شهر فقر بیداد میکند که این یک تناقض آشکار است و باید گفت ظرفیتهای اقتصادی این شهر همچنان شناخته نشده است.
دانشور اظهار کرد: یکی از بزرگترین فرصتهای این شهر همجواری با عراق است چرا که فرصتهای بسیار زیاد شغلی میتواند ایجاد کند.
در تهران مناطقی داریم محرومتر از شهرهای محروم ایران
رییس کمیته حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران نیز گفت: من ارتباط تنگاتنگی با خرمشهر داشتهام چه در زمان جنگ و چه در دوران سازندگی و باید گفت کار ارزشمندی صورت گرفته است.
وی ادامه داد: با این حال لازم میدانم به رغم اولویتهایی که برای خرمشهر مطرح شد این موضوع را بیان کنم، بودجه درآمدی شهر تهران باید به مصرف شهر تهران برسد.
سرخو تصریح کرد: ما امروزه در شهر تهران مناطقی داریم که به مراتب از خیلی شهرهای محروم کشور محرومتر هستند. اینکه آیا از بودجه شهرداری تهران که حتی تعهدات خود را در سال ۹۳ نتوانسته به منحصه ظهور برساند برای شهرهای دیگر هزینه کنیم جای تامل دارد.