مرگ ومیر سالانه ۳۵۱ هزار نفر در جهان بر اثر مصرف غذای ناسالم
سازمان بهداشت جهانی در تازهترین گزارش خود در آستانه ۷ آوریل (۱۸ فروردین) روز جهانی سلامت اعلام کرد: اطلاعات جدید نشان میدهد که در قرن ۲۱ نیز هنوز به دلایل متفاوت سالانه ۳۵۱ هزار نفر در اثر مسمومیت غذایی جان خود را از دست میدهند.
به گزارش ایلنا از پایگاه خبری سازمان بهداشت جهانی، اکنون در سراسر جهان صدها میلیون نفر به دلیل عدم رعایت مسایل بهداشتی مرتبط با غذا دچار بیماری میشوند.
این سازمان افزود: یافتههای جدید که به تازگی از سراسر جهان استخراج شده است، برخی مشکلات مرتبط با غذای آلوده در ۲۰۱۰ را به شرح ذیل نشان میدهد:
- در این سال ۵۸۲ میلیون نفر در جهان در سال ۲۰۱۰ با ۲۲ بیماری مختلف ناشی از غذای فاسد به دنیا آمدند.
- تعداد مرگ و میر ناشی از غذا اعم از کمبود، بد غذایی یا غذای ناسالم ۳۵۱ هزار نفر درجهان بوده است.
-۵۲ هزار مرگ در سراسر دنیا در اثر سالمونلا
باکتری سالمونلا که در انواع کنسروها و غذاها وجود دارد در این سال گزارش شده است.
- ۳۷ هزار مرگ و میر در اثرE. coli (ایی کولی)
این باکتری نوعی باسیل است که به طور شایع در روده حیوانات خونگرم وجود دارد. این باکتری از طریق مسیر مدفوعی- دهانی از فردی به فرد دیگر منتقل میشود. این باکتری سبب مسمومیت شدید غذایی در انسان میشود.
- ۳۵ هزار نفر در اثر نورو ویروس در جهان جان باختند. شیوع این ویروس در اثر استفاده از غذای آلوده در افراد است. همه گیری این ویروس در سال ۲۰۱۰ در بخشی از آمریکا گزارش شده بود.
- ۴۰ درصد از کودکان زیر ۵ سال در دنیا از نوعی بیماری مرتبط با غذا رنج میبردند.
دکتر مارگارت چان Margaret Chan مدیر سازمان بهداشت جهانی با انتشار بیانیهای اعلام کرد که اکنون با تغییرات گسترده زیاد در عرصه محصولات غذایی که عمدتا به صورت صنعتی تهیه و توزیع میشود احتمال آلوده شده انواع غذا به ویروس، باکتری، پارازیتها و مواد شیمیایی مختلف و خطرناک را دو چندان ساخته است.
در این گزارش آمده است که انواع ویروسها و باکتریهای خطرناک، میتواند در اثر نحوه پخت و مصرف گوشت حیوانات و انواع سبزی و میوههای آلوده به انسان منتقل شود.
این سازمان جهانی از همه دولتها و مسوولان بهداشت و سلامت آنها خواسته است تا اقدامات لازم در سطح ملی و جهانی را برای جلوگیری و مقابله با انواع آلودگی مواد غذایی و شیوع احتمالی بیماریهای ناشی از آن را انجام دهند تا تمام مصرف کنندگان در سراسر جهان امنیت لازم در تامین مواد غذایی سالم را داشته باشند.
سازمان بهداشت جهانی روز ۷ آوریل هر سال را به نام روز جهانی سلامت نامگذاری کرده است که شعار امسال این سازمان بر تامین غذای سالم تاکید دارد.