معاون بهداشت اعلام کرد:
واحدهای صنفی غذایی رتبه بندی میشوند
«براساس این دستورالعمل، رتبه بهداشتی اعطای سیب سلامت برای واحدهای صنفی غذایی بین یک تا سه سیب است.»
معاون بهداشت از ابلاغ دستورالعمل الزامات اعطای سیب سلامت به دانشگاههای علوم پزشکی کشور و رتبه بندی واحدهای صنفی غذایی خبر داد.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه خبری وزارت بهداشت؛ دکتر علی اکبر سیاری ضمن اعلام این خبر گفت: بر اساس ماده ۱۲ آیین نامه اجرایی قانون اصلاح ماده ۱۳ قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی؛ وزارت بهداشت موظف است ضمن رتبه بندی بهداشتی مراکز و اماکن مشمول آیین نامه، نتیجه بازرسیهای بهداشتی انجام شده را به اطلاع عموم مردم برساند.
وی در ادامه افزود: دستورالعمل اعطای سیب سلامت به منظور رتبه بندی و اعلام وضعیت بهداشتی رستورانها، رستورانهای سنتی، سفره خانهها، چلوکبابیها و سلف سرویسها و سایر مراکزی که با چک لیستهای وزارت بهداشت بازرسی میشوند، تدوین و ابلاغ شده است.
معاون بهداشت با اشاره به اینکه براساس این دستورالعمل، رتبه بهداشتی اعطای سیب سلامت برای واحدهای صنفی غذایی بین یک تا سه سیب است، گفت: رتبه بهداشتی یک سیب به واحدهایی تعلق میگیرد که بعد از بازرسی امتیاز ۷۰ تا ۷۹ درصد را کسب کرده باشند.
وی در ادامه افزود: برای کسب رتبه بهداشتی دو سیب باید امتیاز کسب شده ۸۰ تا ۸۹ درصد و برای دریافت سه سیب امتیاز کسب شده باید ۹۰ تا ۱۰۰ درصد باشد.
دکتر سیاری بر ثبت نتایج بازرسیها در سامانه جامع مدیریت بازرسی مرکز سلامت محیط و کار تاکید کرد و گفت: کلیه مراحل اعطا و گرفتن سیب سلامت از طریق سامانه انجام خواهد شد.
وی همچنین بر اعلام آخرین وضعیت بهداشتی واحدهای صنفی غذایی از سوی مالک، مدیر و یا متصدی آن واحد برای عموم مردم و مشتریان تاکید کرد و افزود: در صورت مغایرت وضعیت اعلام شده از سوی مالک واحد صنفی مواد غذایی با وضعیت اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، تخلف بهداشتی محسوب میشود و مشمول انجام اقدامات قانونی میباشد.
به گفته معاون بهداشتی، رعایت اصول بهداشتی در محیط و تهیه مواد غذایی، استفاده از محلولهای ضدعفونی کننده، نصب تلفن رسیدگی به شکایات بهداشتی در معرض دید مشتریان، اطلاع رسانی از ممنوعیت استعمال دخانیات و نصب جعبه کمکهای اولیه از جمله شاخصهای اعطای سیب سلامت به واحدهای صنفی غذایی است.