سرپرست کمیته امداد خبر داد:
اعزام مشاور به شهرستانها برای از بین بردن ترس از ازدواج مجدد
«یکی از برنامه های کمیته امداد ازدواج دوباره زنان سرپرست خانوار بوده و به همین دلیل ما مشاوران کارآمدی را به استان ها اعزام کرده ایم تا ترس انها از ازدواج مجدد از بین ببرند.»
سرپرست کمیته امداد با اشاره به چالشهای پیش روی زنان سرپرست خانوار از ضرورت ازدواج دوباره آنها خبر داد و گفت: یکی از برنامه های کمیته امداد ازدواج دوباره زنان سرپرست خانوار بوده و به همین دلیل ما مشاوران کارآمدی را به استان ها اعزام کرده ایم تا ترس انها از ازدواج مجدد از بین ببرند.
به گزارش ایلنا، حسین انواری شب گذشته در نشست مشاوران دستگاههای اجرایی در حوزه زنان که با حضور معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده برگزار شد، اظهارداشت: مشکلی بین نگاه سنتی و مدرن به مسائل زنان وجود ندارد، اما متاسفانه تاکنون نتوانسته ایم چگونگی زن مسلمان و معتقد به نظام ولایی را تعریف و معرفی کنیم.
وی با اشاره به مشکلات و پیچیدگیهای مشکلات زنان سرپرست خانوار افزود: انسانها درون خود اتاق فکری دارند و تصمیمهای زندگی خود را در این اتاق میگیرند. اگر انسان در شرایط تعادل قرار داشته باشد، تصمیمهای درستی اتخاذ میکند. این اتاق فکر ویژگیهای استثنایی را در زنان دارد چراکه زنان از عاطفه ارزشمندی برخوردار هستند که یک ودیعه الهی است.
به گفته انواری، یکی از مشکلات زنان سرپرست خانوار، ازدواج دوباره آنهاست و ترس آنها از ازدواج است. از سال گذشته سه هزار زن سرپرست خانوار دوباره ازدواج کرده اند و در حال حاضر یکی از ماموریت های کمیته امداد، اعزام مشاوران کارآمد به استانها برای ازدواج دوباره این گروه از زنهاست تا ترس آنها از ازدواج دوباره از بین برود.
شیوع بیماریهای روانطنین
وی با بیان اینکه بسیاری از زنان سرپرست خانوار به دلیل جدایی و طلاق تبدیل به زن سرپرست خانوار شده اند، گفت: این گروه از زنان در ابعاد مختلف خانوار مورد تهاجم قرار میگیرند، به همین دلیل قدرت تصمیمگیری آنها مختل میشود. وقتی به زن مطلقه نگاه تحقیرآمیز می شود، او چگونه میتواند زندگی آرامی داشته باشد و به آن نظم ببخشد. در چنین شرایطی فرزندان آنها نیز وضعیت نامطلوبی داشته و همین امر موجب بروز ناهنجاری در مدرسه و دانشگاه میشود.
تلاش هر سه قوه برای حل مشکلات زنان سرپرست خانوار
به گفته انواری، شیوع انواع بیماریهای روانطنین در این خانوادهها از جمله پیامدهای بروز این ناهنجاری هاست، چراکه زن احساس ناتوانی در اداره خانواده خود میکند.
وی با بیان اینکه به منظور دستیابی به اهدافی که مقام معظم رهبری تعیین کرده است، باید تکلیف خود را با دو دهک پایین کشور که شامل ۱۵ میلیوننفر میشود، معین کنیم، گفت: هر سه قوه باید در جهت رفع مشکلات زنان سرپرست خانوار تلاش کنند.
لوازم آرایشی ابزار جبران تحقیر برخی از دختران زنان سرپرست خانوار
سرپرست کمیته امداد با اشاره به اینکه در سالهای اخیر استفاده از لوازم آرایشی بالاترین سرمایه برخی از دختران زنان سرپرست خانوار شده است، تصریح کرد: برخی از دختران سرپرست خانوار برای تحصیل و تهیه ضروریات زندگی خود با مشکل مواجه هستند و عمده پول یارانه خود را صرف خرید وسایل غیرضروری از جمله لوازم آرایش می کنند، چراکه آنها قصد دارند با این کار به نوعی بخشی از تحقیر واردشده بر خود را جبران کنند.
وی درباره نقش مشاوران امور زنان در کارهای اجرایی توضیح داد: این زنان سکاندار مسائل زنان باید باشند و خواستههای آنان را مطالبه کنند. آنها باید چادر به کمر ببندند و مانند شیر وارد صحنه شوند، چراکه در صورت احیا نشدن حقوق زنان به ویژه زنان سرپرست خانوار، قادر به حل تبعات بعدی آن نخواهیم بود.
۱۶ هزار زن سرپرست خانوار سن زیر ۲۰ سال دارند
در ادامه این نشست آذر اسماعیلی مشاور امور بانوان کمیته امداد امام خمینی(ره) با بیان اینکه حدود ۱۶ هزار نفر از زنان سرپرست خانوار سنی زیر ۲۰ سال دارند گفت: ۸۱ درصد زنان تحت پوشش به علت فوت، ۱۳.۲۸ درصد زنان به دلیل طلاق و از کار افتادگی، معلولیت و زندانی شدن همسر زن سرپرست خانوار شده اند.
وی ادامه داد: حدود ۱۶ هزار نفر زیر ۲۰ سال، ۱۴ درصد بین ۲۱ تا ۴۰ سال، ۱۲.۵ درصد بین ۴۱ تا ۵۰ سال، ۱۷ درصد بین ۵۱ تا ۶۰ سال، ۲۰ درصد بین ۶۱ تا ۷۰سال و ۳۶ درصد بالای ۷۱ سال هستند.
۴۰ درصد زنان سرپرست خانوار تحت حمایت کمیته امداد هستند
مشاور امور بانوان کمیته امداد امام خمینی(ره)، با اشاره به اینکه ۵۰ درصد زنان سرپرست خانوار پس از ۵۰ سالگی تحت پوشش قرار گرفته اند، گفت: نزدیک به دو میلیون زن سرپرست خانوار در ایران زندگی میکنند که حدود ۴۰ درصد از آنان تحت حمایت کمیته امداد(ره) هستند.