یک پژوهشگر ایران باستان:
حاشیه زاینده رود گورستان نیست / دعوای دفن «فرای» تحقیرآمیز است
«رضا مرادی قیاس آبادی پیرامون مجادله پیش آمده بر سر دفن یک ایرانشناس آمریکایی در حاشیه زایندهرود گفت: من مخالف دفن اجساد در حاشیه این رودخانهام چرا که زاینده رود گورستان نیست و اساسا دفن مردگان در کنار آب با فرهنگ مردم ایران همخوانی ندارد.»
یک باستانشناس و پژوهشگر ایران باستان جدال میان موافقان و مخالفان تدفین ریچارد فرای در حاشیه زایندهرود را به جدال طرفداران دو تیم فوتبال تشبیه کرد.
«رضا مرادی قیاس آبادی» در گفتگو با خبرنگار ایلنا پیرامون مجادله پیش آمده بر سر دفن یک ایرانشناس آمریکایی در حاشیه زایندهرود گفت: من مخالف دفن اجساد در حاشیه این رودخانهام چرا که زاینده رود گورستان نیست و اساسا دفن مردگان در کنار آب با فرهنگ مردم ایران همخوانی ندارد.
این پژوهشگر و مولف کتابهایی در حوزه باستانشناسی با اشاره به اینکه ماجرای دفن ریچارد فرای در حاشیه زایندهرود عامل رویارویی دو جریان سیاسی در ایران شده است، گفت: در واقع این دو گروه کاری به «فرای» ندارند.
مرادی قیاسآبادی درباره ریچارد فرای گفت: او یک رابط فرهنگی میان نهادهای ایرانی و آمریکایی بود که از سال ۱۳۳۰ فعالیت خود را در این بخش آغاز کرد و آثار چندانی نیز از وی وجود ندارد.
قیاس آبادی به رفتار رئیس جمهور دولت نهم مبنی بر دادن اجازه دفن به وی در کنار زاینده رود و اعطای یک ملک در اصفهان به ریچارد فرای اشاره کرد و گفت: معتقدم رفتارهای اخیر نسبت به مسئله فرای نوعی تحقیر ملی است. برای درک این تحقیر کافی است تصور کنیم اگر روزی قرار باشد یک دانشمند ایرانی در جایی، مثلا آمریکا دفن شود آیا ممکن است تا این حد بلو شود و کار بالا بگیرد؟