مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: ۱۳ سرطان با چاقی و عوامل تغذیهای مرتبط هستند، میزان غذای مصرفی که از عوامل تغذیهای به حساب میآید و پدیده چاقی از عوامل بروز سرطانها هستند.
به گزارش ایلنا، اسماعیلزاده افزود: مطالعات نشان داده که تغذیه نقش ۱۰ تا ۷۰ درصدی در بروز سرطانها دارد.
وی درباره نقش تغذیه در بروز سرطانهای گوارشی توضیح داد: در بروز سرطانهای روده بزرگ و معده که جزو سرطانهای دستگاه گوارش محسوب میشوند، تغذیه نقش بسیار موثری دارد. به طور قطع، تغذیه در بروز سرطانهای دیگر نیز کموبیش نقش دارد.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه سرطان پستان از سرطانهای شایع کشور است، اظهار کرد: نقش تغذیه در بروز سرطان پستان اثبات شده و ارتباط تنگاتنگی با عوامل تغذیهای دارد.
وی ادامه داد: وزارت بهداشت، اصلاح عادات غذایی از طریق فرهنگسازی غذا و تغذیه را در دستور کار قرار داده است.
وی گفت: سیاستهایی در راستای کاهش مصرف نمک در صنایع غذایی و مصرف خانگی در دستور کار قرار دادهایم. برنامههای کاهش مصرف نمک در مراکز جامع بهداشتی در اختیار شهروندان قرار میگیرد.
اسماعیلزاده اظهار کرد: افزایش مصرف فیبر در جامعه از اهداف برنامه نان کامل است. افزایش مصرف فیبر میتواند به کاهش بروز بسیاری از سرطانهای مانند سرطان روده بزرگ کمک کند.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه برنامه «تدوین رهنمودهای غذایی در کودکان و بزرگسالان» را در دستور کار قرار دادهایم، گفت: این برنامه میتواند مبنا و ابزاری برای آموزشهای تغذیهای باشد. همچنین دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در نظر دارد که در زمینه کاهش مصرف قند، چربی و نمک موجود در غذاهای صنعتی به سازمان غذا و دارو کمک کند. کاهش مصرف قند، چربی و نمک موجود در غذاهای صنعتی میتواند نقش موثری در کاهش بروز سرطانها داشته باشد.