معاون دفتر حفاظت و احیای تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست گفت: درحال حاضر ۹۰ درصد آبها صرف کشاورزی میشود که در برنامه هفتم با اصلاح الگوی مصرف آب، تامین حقابه تالابها پیش بینی شده است.
به گزارش ایلنا، معاون دفتر حفاظت و احیای تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست به مناسبت روز جهانی تالاب با حضور در برنامه سلام خبرنگار بر ضرورت اصلاح الگوی مصرف آب و تامین حقابه تالابها تاکید کرد و گفت: حدود نیمی از تالابهای کشور یا به کانون گرد و غبار تبدیل شدهاند یا در آستانه خشک شدن هستند.
به گفته آقای شمسی پور، حق آبه تالابها در برنامه هفتم ۱۰ میلیارد و ۷۰۰ میلیون متر مکعب تعیین شده است.
معاون دفتر حفاظت و احیای تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست درباره کنوانسیون رامسر به عنوان اولین کنوانسیون زیست محیطی که به نام ایران ثبت شده است، گفت:این کنوانسیون برای اولین بار در سال ۱۹۷۱ میلادی در ایران برگزار شد و در حال حاضر ۱۷۲ کشور عضو آن هستند.
معاون دفتر حفاظت و احیای تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست افزود: با توجه به روز جهانی تالاب فردا اجلاس ملی تالابها با حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در بوشهر برگزار خواهد شد.
شمسی پور درباره اهمیت وجود تالاب ها گفت: تالاب ها علاوه بر تاثیرات مثبتی که در محیط زیست انسان ها دارند در تامین مواد پروتیینی نیز نقش حائز اهمیتی دارند به گونه ای که تالاب ها تامین کننده پروتیین بیش از یک میلیارد نفر از مردم دنیا هستند.همچنین تالاب ها منبع تامین خوراک دام و تخم ریزی ماهی ها هستند.
معاون دفتر حفاظت و احیای تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه به منابع درآمدی تالاب ها اشاره کرد و گفت:هر هکتار از تالابها حدود ۴۵ هزار دلار ارزش گذاری شدهاند.
شمسی پور در ادامه گفت: در عرصه جهانی حدود ۲۵ میلیون هکتار از عرصههای سرزمینی جزو تالابهایی هستند که در کنوانسیون رامسر ثبت شده است.