«جشنواره ملی حامی» دریچه همکاری قوه قضائیه و هنر برای مقابله با آسیبهای اجتماعی/ برخی آسیبها زیبنده کشور اسلامی نیست
نشست همکاری سازمانهای مسئول در حوزه آسیبهای اجتماعی برای برگزاری «نخستین جشنواره و هماندیشی ملی حامی» در محل معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه برگزار شد.
به گزارش ایلنا، در این نشست سیدامیر مرتضوی، قائممقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه به همراه مدیران این معاونت، محمدی نوری، رئیس مجمع مشاوران نمایندگان مجلس شورای اسلامی و دبیر علمی جشنواره، برخی از دبیران و داوران بخشهای هنری و نمایندگان سازمانها و نهادهای همکار در جشنواره حضور داشتند و به تبادل نظر و پیشنهادها پرداختند.
در ابتدای نشست، منیژه خاکی، مدیرکل دفتر حمایت از زنان و خانواده قوه قضائیه گفت: هنرمند همیشه یک گام در شناخت مسائل جامعه جلوتر از مسئولان است؛ گاهی صدای هنرمندان در این عرصه به گوش نمیرسد و آن صدا موجب اعتراض آنها میشود؛ ما به عنوان مسئول در معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه نباید اجازه دهیم این اتفاق رخ دهد و باید این صداها را بشنویم و از آنها حمایت کنیم.
خاکی ادامه داد: این معاونت به صورت تخصصی به بسیاری از آسیبها توجه دارد اما این اقدامات تخصصی ما را از ظرفیت ارزشمند هنرمندان بینیاز نمیکند.
وی افزود: اینگونه نشستها و جشنوارهها فضای خوبی برای تعامل و همکاری میان قوه قضائیه و هنرمندان برای کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی است.
محمدی نوری دبیر علمی جشنواره ضمن قدردانی از معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در همافزایی و همکاری ویژه برای برگزاری این جشنواره، بیان کرد: اولین جشنواره آسیبهای اجتماعی با رویکرد حضور بخش خصوصی است و این بزرگترین پیامی بود که باید در سالهای اخیر بسیاری از دستگاهها در قالب هشدار به آن میرسیدند.
نوری ادامه داد: امروز موضوع آسیبهای اجتماعی مرز ندارد و اجتنابناپذیر است. همه کشورها از آسیبهای اجتماعی رنج میبرند؛ برخی از آسیبها زیبنده کشور اسلامی نیست و باید برای پیشگیری از آنها تلاش کرد. بیش از هزار نوع آسیب توسط دستگاهها و نهادها احصاء شده و دستگاههای اجرایی، دستگاههای خصوصی و مدنی به سهم انسانیت خودشان مکلف هستند در این زمینه همکاری کنند.
وی دلیل محوریت هنر برای این جشنواره را دغدغه هنرمندان نسبت به آسیبهای اجتماعی برشمرد و گفت: هنر یکی از فرصتهای روشن برای انتقال دادهها است.
نوری اظهار کرد: مسئله آسیبهای اجتماعی را وارد هنر کردیم که همین امر باعث شد بیش از 1200 اثر هنری از سوی هنرمندان به جشنواره ارسال شود.
دبیر علمی جشنواره ضمن تاکید بر اینکه صرفا با پول و بودجه در دستگاههای اجرایی نمیشود آسیبها را کنترل کرد گفت: برای پیشگیری از آسیبها باید روی مسائل فرهنگی نیز کار شود.
نوری در پایان سخنانش نوید ادامه همکاری دبیرخانه جشنواره با قوه قضائیه در سالهای آتی را داد که قرار است به صورت وسیعتر این جشنواره برگزار شود.
در ادامه این نشست نمایندگان دستگاههای اجرایی، دبیران و داوران بخشهای هنری به بیان نظر و پیشنهادهای خود پرداخته و راهکارهای عملیاتی ارائه دادند.
در پایان، مرتضوی پس از استماع سخنان میهمانان به جمعبندی نشست پرداخت و بیان کرد: مقام معظم رهبری(مدظله العالی) فرمودند «ابزار هنر از رساترین، بلیغترین و کاراترین ابزار تبلیغ است». این ابزار بسیار مهم است و اثر هنری میتواند تا سالهای سال ماندگار و اثر آن در بین مردم وجود داشته باشد.
وی به فرمایش مقام معظم رهبری(مدظله العالی) اشاره کرد که فرمودند «همه در امر پیشگیری مکلفند و وظیفه دارند قوه قضائیه را در این امر یاری کنند.»
مرتضوی در پایان گفت: طرح مسئله مشکل را حل نمیکند. اگر هنرمند فیلمساز یا حوزه تئاتر، اثری بسازد که هم آسیب را نشان دهد و هم راهحل پیشگیری از آن را، کار بزرگی انجام داده است؛ ما به عنوان مسئول وقتی ببینیم آثاری تاثیرگذار توسط هنرمندان تولید میشود که در آن به مسئله آسیبهای اجتماعی و پیشگیری از آن پرداخته است، حتما از آن حمایت میکنیم.
اولین جشنواره و هماندیشی ملی حامی قرار است از طریق فرهنگ و هنر و با هدف فرهنگسازی در راستای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی با مشارکت قوه قضاییه، نهادهای خصوصی، هنرمندان و دستگاههای اجرایی در اسفندماه سال جاری برگزار شود. تاکنون صدها اثر در سه حوزه سینمایی؛ نمایش و هنرهای تجسمی به دبیرخانه جشنوراه رسیده است که کمیتههای پایش آثار در حوزههای تخصصی مشغول ارزیابی میباشند.