در گفتوگو با ایلنا مطرح شد:
پاسخ آموزش و پرورش به ناایمنی مدارس کانکسی در برابر صاعقه/ همچنان ۱۰ درصد کلاسهای درس با شعله مستقیم گرم میشوند
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گفت: تا پایان برنامه هفتم به ما فرصت داده شده که تمام کلاسها را ۱۰۰ درصد استانداردسازی کنیم.
«حمیدرضا خانمحمدی» در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره وضعیت گرمایش مدارس گفت: ما بخاری غیرایمن و غیراستاندارد در داخل کلاسها نداریم و استفاده از آنها ممنوع است و اگر به ما گزارش بدهند پیگیری میکنیم. حدود ۱۹ هزار کلاس درس را در مهر امسال استانداردسازی و تعمیرات اساسی کردیم که این عدد قابل توجهی بود و حدود ۲۵۰۰ میلیارد تومان در این زمینه هزینه شد.
تا پایان برنامه هفتم شعله مستقیم را از کلاس جمعآوری میکنیم
وی توضیح داد: استاندارد ما جمع آوری شعله مستقیم از کلاس است. فکر میکنم کماکان حدود ۱۰ درصد باقی مانده است، اما تعمیرات اساسی هم مثل احداث یا استانداردسازی است. تا پایان برنامه هفتم به ما فرصت داده شده که تمام کلاسهایمان را ۱۰۰ درصد استانداردسازی کنیم؛ یعنی شعله مستقیم را از کلاس جمعآوری کنیم.
ضرورت ایمنی مدارس در برابر صاعقه
وی در پاسخ به این سؤال که علیرغم ناایمن بودن مدارس کانکسی در مقابل حوادث و صاعقه، چرا ساخت آنها ادامه دارد؟ گفت: ما بنا داریم مدارس کانکسی را ساماندهی کنیم و مدارسی با تعداد دانشآموز بالای ۱۰ نفر در اولویت ما است. این ایمنی باید در هرجا که در معرض صاعقه است برقرار شود. این در مورد سایر مدارس نیز برقرار است. برای سایر مدارس نیز ایمنی در برابر صاعقه مطرح است و باید با ما هماهنگ باشند. قاعدتا موضوعات مختلف باید با هماهنگی دفاتر فنی ما باشد، اما ممکن است جایی کانکسی گذاشته باشند و ما در جریان آن نباشیم.
خانمحمدی درباره حادثه ریزش سقف مدارس در ابتدای امسال و اقدامات سازمان نوسازی برای جلوگیری از حوادث مشابه توضیح داد: سازمان نوسازی، وظیفه ساخت و تحویل مدرسه را به عهده دارد. بهرهبردار، آموزش و پرورش هر منطقه و نهایتا مدیر مدرسه هستند. دستورالعملهایی صادر شده است. مدیر مدرسه تکلیف دارد که با سرانههای دانشآموزی و کمکهای مردمی، مدرسه را نگهداری کند.
مدیر کل سازمان نوسازی مدارس کشور ادامه داد: این تخریبها، جزئی و در اختیار مدیر مدرسه هستند. بنای ما بر تعمیرات اساسی است. بههرحال نگهداری و تعمیرات یکی از ارکان مهم نظام آموزشی ما است.