تجلیل از پژوهشگران برگزیده دانشگاه الزهرا با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور برگزار شد
بیست و پنجمین مراسم تجلیل از منتخبین پژوهشی و فناوری دانشگاه الزهرا(س) در سال ۱۴۰۳ با حضور معاون علمی، فناوری و دانشبنیان ریاست جمهوری و معاونین وی در سالن دکتر تورانی این دانشگاه برگزار شد.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه الزهرا (س)، در ابتدای مراسم زهرا ناظم بکائی، ضمن خوشامدگویی به حضار و میهمانان ویژهی این مراسم، به معرفی بخشی از دستاوردها و توانمندیهای دانشگاه الزهرا(س) در سال گذشته پرداخت.
رئیس دانشگاه الزهرا (س)، از موفقیتهای دانشگاه در عرصههای علمی سال جاری خبر داد و به رشد ۵۱ درصدی درآمدهای پژوهشی این دانشگاه اشاره کرد.
وی در راستای هدفگذاریهای این دانشگاه برای ارتقاء جایگاه علمی و پژوهشی خود، «تربیت بانوان فناور و تلاشگر» را به عنوان چشمانداز و هدف اصلی دانشگاه الزهرا(س) عنوان کرد و با اشاره به شش هدف کلان دانشگاه، به اهمیت «نظام پژوهش، کارآفرین و فناوری مبتنی بر علم نافع، مساله محور و مورد نیاز جامعه» و «دستیابی به مرجعیت علمی در حوزه زن و خانواده» اشاره کرد.
ناظم بکائی ادامه داد: در کنار این اهداف، دانشگاه الزهرا(س) در سال جاری موفقیتهای قابل توجهی در عرصههای مختلف علمی و پژوهشی کسب کرده است؛ رشد ۵۱ درصدی درآمدهای پژوهشی به نسبت سال گذشته، رشد ۲۷ درصدی مقالات چاپ شده در مجلات اسکوپوس، عقد قرارداد جهاد علمی با اعتبار ۴۰۰ میلیارد ریال، مجوز تأسیس پردیس علم و فناوری و استفاده از ظرفیتهای قانون جهش تولید دانشبنیان از جمله آنهاست.
وی کسب عنوان غرفه برتر در نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری ۱۴۰۳ را از افتخارات مهم دانشگاه در سال جاری خواند.
رئیس دانشگاه الزهرا (س) در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم با کمک و حمایت دستگاههای دولتی، به ویژه معاونت علمی، اقداماتی مؤثر برای دستیابی به اهداف علمی و پژوهشی دانشگاه انجام شود.
در ادامه حسین افشین، معاون علمی، فناوری و دانشبنیان ریاست جمهوری به سخنرانی در جمع اساتید دانشگاه الزهرا(س) پرداخته و با اشاره به ظرفیت این دانشگاه اعلام آمادگی کرد تا در بخش هوش مصنوعی با ایجاد یک هستهی تخصصی امکان استفاده از توانمندی علمی در این حوزه را تسهیل کنند.
وی بر ضرورت پیشبرد هستههای پژوهشی علوم و فناوریهای نوظهور تأکید کرد و با اشاره به تحولات سریع در عرصههای علمی، اعلام کرد: دانشگاهها باید در کانون توجه این تغییرات قرار گیرند؛ هوش مصنوعی بهعنوان یکی از فناوریهای پیشرفته، به طور گسترده در تمام حوزهها تأثیرگذار است و به همین دلیل، ایجاد هستههای پژوهشی در این زمینه میتواند به توسعه سریعتر فناوریها و نوآوریها در کشور کمک کند.
افشین به ویژگیهای دانشگاه الزهرا (س) اشاره و اظهارکرد: وجود رشتههای متعدد و دایره وسیعی از علوم در این دانشگاه، فرصتی مناسب برای شکلگیری یک هسته قوی پژوهشی در حوزه هوش مصنوعی را فراهم میآورد. و همچنین از دانشجویان دانشگاه الزهرا(س) خواست با استفاده از ظرفیتهای علمی و تحقیقاتی خود، این هسته پژوهشی را شکل داده و در این مسیر انجام پروژههای نوآورانه دانشجویی از حمایت معاونت علمی ریاستجمهوری بهرهمند شوند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور ضمن تشریح برخی قوانین حمایتی که میتوانند به توسعه زیرساختهای پژوهشی و فناوری دانشگاهها کمک کنند به ماده «۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید دانشبنیان» اشاره کرد و از آن به عنوان ابزاری مؤثر برای حمایت از تحقیق و توسعه دانشگاهها نام برد.
افشین در خصوص ماده ۱۳ قانون جهش تولید توضیح داد: این ماده به دانشگاهها و اساتید اجازه میدهد تا در قراردادهای تحقیق و توسعه با صنعت، از اعتبار مالیاتی بهرهبرداری کنند. این اعتبار مالیاتی میتواند تا سقف ۲.۵ میلیارد تومان برای پروژههای تحقیقاتی در نظر گرفته شود.
وی همچنین به ماده «۱۱ بند ت قانون جهش تولید دانش بنیان» اشاره و اظهار کرد: این بند به دانشگاهها اجازه میدهد تا از سرمایهگذاریهای بخش خصوصی برای توسعه پروژههای علمی و پژوهشی خود بهرهمند شوند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیسجمهور همچنین با اشاره به «ماده ۲۰ قانون برنامه هفتم» تصریح کرد: این ماده قانونی ظرفیت بزرگی در خصوص وقف برای دانشگاهها فراهم کرده به طوریکه طبق این ماده، دانشگاهها میتوانند از خیرین برای تأمین منابع مالی استفاده کنند، اما خیرین برای بهره مندی از اعتبار مالیاتی باید از مرحله صفر تا صد یک پروژه را برعهده گیرند.
افشین ایجاد زیرساختهای علمی و پژوهشی مناسب در دانشگاهها را مهم خواند و گفت: اگر دانشگاهها و مراکز علمی کشور نتوانند زیرساختهای مورد نیاز را توسعه دهند، قادر نخواهیم بود همگام با دنیا پیش برویم؛ در شرایط کنونی، سرعت پیشرفت علمی در دنیا بسیار بالاست و کشورهایی که نتوانند بهسرعت به این تحولات واکنش نشان دهند، ممکن است از قافله علم و فناوری جا بمانند.
در بخش ویژه این آیین با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری از پژوهشگران و فناوران برگزیده بیست و پنجمین دوره هفته پژوهش و فناوری تقدیر شد.
همچنین در بخش پایانی این مراسم گزارش عملکرد یکساله معاونت پژوهشی توسط فخری سادات حسینی، معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه در محورهای مختلف ارائه شد.