رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در گفتوگو با ایلنا:
همکاری با ستاد کل نیروهای مسلح و بنیاد مستضعفان در زمینه هوش مصنوعی/ «هوشمندسازی چاههای نفت» در دستور کار است
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر از همکاری این دانشگاه با ستاد کل نیروهای مسلح و بنیاد مستضعفان در زمینه هوش مصنوعی خبر داد.
«علیرضا رهایی» رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در گفتوگو با خبرنگار ایلنا چه دستگاهها و ارگانهایی با دانشگاه در زمینه هوش مصنوعی شروع به همکاری کردهاند و این همکاری در کدام حوزههای هوش مصنوعی است؟ گفت: هوش مصنوعی یک ابزار مهم برای اعمال یک مدیریت موفق است و به همین دلیل، خوشبختانه در یکی دو سال اخیر، بسیاری از ارگانها هم در بخش دولتی و هم در بخش خصوصی با این موضوع آشنا شده و پیگیر شدهاند که بتوانند با مراکز علمی همکاری کنند.
موافقتنامه با ستاد کل نیروهای مسلح و بنیاد مستضعفان در زمینه هوش مصنوعی
وی افزود: در ستاد کل نیروهای مسلح برای مجموعه نیازهای نیروهای مسلح، یک موافقتنامهای را با آنها امضا کردیم که بتوانند از ظرفیت دانشگاه در هوش مصنوعی استفاده کنند. بنیاد مستضعفان مشتری بعدی ما بود که ریاست بنیاد یک موافقتنامهای را با ما برای استفاده از روشهای هوش مصنوعی در برنامههای خود امضا کردند.
همکاری در زمینه هوشمندسازی چاههای نفت
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر تصریح کرد: در حال حاضر یک بخش از همکاری دانشگاه با سایر دستگاهها به هوشمندسازی چاههای نفت مربوط میشود و همچنین در بخش تولید صنعت لاستیک نیز از همکاری دانشگاه استفاده میکنند.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه سازمانهای دیگری در بخش خصوصی نیز خوشبختانه به موضوع بهرهگیری از هوش مصنوعی ورود پیدا کردهاند، اضافه کرد: کارخانجات خودروسازی نیز با ما همکاری داشته و بعضی از آنها همین موضوع را دنبال کردهاند. الحمدلله، یک اقبال همگانی وجود دارد. ما در موافقتنامهای که با وزارت صنعت، معدن و تجارت امضا کردیم، محور اول همکاریمان در ارتباط با هوش مصنوعی است.
پیادهسازی تکنیکهای جدید در پژوهشکده هوش مصنوعی
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر همچنین در پاسخ به این پرسش که همکاری دانشگاه در موارد ذکر شده صرفاً تحقیقاتی است یا دانشگاه، پروژهها را بهصورت عملیاتی نیز انجام میدهد؟ گفت: فرض بر این است که ما وارد فاز عملیاتی بشویم تا منجر به نتیجه شود. برای همین، از فاز دانشکده و تولید دانش یک قدم جلوتر رفتهایم؛ یک پژوهشکده هوش مصنوعی در دانشگاه تأسیس شده است که با ظرفیت همکاران دانشکده مهندسی کامپیوتر و رشتههای علوم کامپیوتر و رشتههای کنترل در برق و صنایع کار میکند. این مجموعه پتانسیل بسیار بزرگی را برای ما ایجاد کرد تا در پژوهشکده هوش مصنوعی بهصورت حرفهای وارد این حوزه شویم و روند اجرا و پیادهسازی تکنیکهای مرتبط را پیش ببریم.