خبرگزاری کار ایران

احیا و ارتقای دو‌ طرح شهید «وزوایی» و شهید «احمدی روشن» با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان

احیا و ارتقای دو‌ طرح شهید «وزوایی» و شهید «احمدی روشن» با اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان
کد خبر : ۱۵۵۹۱۰۴

سعید خدایگان قائم مقام بنیاد ملی نخبگان از اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای اجرای دو طرح کلیدی «شهید احمدی روشن» و «شهید وزوایی» خبر داد.

به گزارش ایلنا از پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، سعید خدایگان قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه بازنگری طرح‌های اجرا شده در سال های اخیر در دستور کار قرار دارد، اظهار داشت: از میان ۲۳ طرح بنیاد که در سال‌های اخیر در راستای شناسایی هدایت و حمایت از نخبگان به اجرا در آمده، برخی موفق بوده و برخی دیگر به نتایج دلخواه دست نیافته و متوقف شده اند که درخواست احیای برخی از آنها بیش از سایر طرح ها از سوی نخبگان مطرح شده است.

وی ضمن تاکید براینکه در رویکرد جدید بنیاد معتقدیم تمامی حمایت‌ها و طرح‌های نخبگانی باید با مشارکت و اعمال نظر خود نخبگان طراحی و اجرایی شوند از ایجاد فضای نظرسنجی در سایت بنیاد ملی نخبگان خبر داد و تصریح کرد: دانشجویان، اساتید و نخبگان می توانند بزودی با مراجعه به وبگاه بنیاد ملی نخبگان به آدرس bmn.ir نظرات خود را درباره طرح‌ها ثبت کنند تا انتقادات و پیشنهادات ایشان در تصمیمات آینده اعمال شود.

اختصاص بودجه ۱۳۸ میلیارد تومانی به طرح شهید وزوایی/ شناسایی ۲۵۰۰ دانشجوی مستعد در طرح شهید وزوایی

خدایگان در ادامه با بیان اینکه طرح شهید وزوایی با بودجه ۱۳۸ میلیارد تومانی، شناسایی استعدادهای برتر را از طریق المپیادها و کنکور سراسری و همچنین ثبت‌نام عمومی در دستور کار قرار داده است، ادامه داد: در طرح شهید وزوایی، ۲۵۰۰ دانشجو در لایه‌های مختلف تحصیلی تحت حمایت قرار می‌گیرند و ۵۵ میلیون تومان کمک‌هزینه تحصیلی در قالب بسته‌های حمایتی به افراد منتخب پرداخت می‌شود.

خدایگان با اشاره به آغاز ثبت نام طرح وزوایی خاطرنشان کرد: در این طرح ۶۰۰ نفر به صورت مستقیم از طریق المپیادهای دانش آموزی و برترین های کنکور سراسری شناسایی می شوند و یک هزار و ۴۰۰ نفر نیز بر اساس ثبت نام حمایت های این طرح را دریافت خواهند کرد که نام نویسی آن از ۲۴ آبان ماه آغاز شده و به مدت یک ماه ادامه خواهد داشت، پس از ارزیابی یک ماهه تا ۲۴ دی ماه نتایج ارزیابی ها اعلام خواهد شد.

حمایت از ۲۴۰ هسته علمی با محوریت اساتید و دانشجویان برای حل مسائل راهبردی کشور

وی در ادامه با بیان اینکه در طرح شهید احمدی روشن با بودجه ۱۳۲ میلیارد تومان، ۲۴۰ هسته علمی با محوریت اساتید و دانشجویان برای حل مسائل راهبردی کشور تشکیل می‌شود، تصریح کرد: به هر هسته مبلغ ۵۵۰ میلیون تومان اختصاص می‌یابد. این طرح تمام مقاطع دانشجویی را شامل می‌شود و رویکردی پروژه‌محور دارد.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر اینکه ۲۴۰ استاد با ۲ و ۵۰۰ دانشجو در این طرح مشارکت خواهند داشت، تصریح کرد: تا نیمه دی ماه منتظر دریافت طرح ها از سوی اساتید هستیم و نیمه اسفندماه نتایج اعلام خواهد شد.

طرح شهید چمران و حقوق پرداختی معادل استادیار جوان

خدایگان با بیان اینکه اقدامات جدید بنیاد در قالب طرح‌های کلیدی انجام می‌شود به طرح شهید چمران اشاره کرد و گفت: دانشجویان مقطع دکتری می‌توانند از این طرح برای اتمام دوره پسادکتری خود بهره‌مند شوند و حقوق پرداختی در این طرح معادل استادیار جوان در نظر گرفته شده است. در طرح شهید چمران، دانشجویان دکتری می توانند به عنوان محقق دوره پسادکتری خود را به پایان برسانند.

افزایش سه برابری گرنت اساتید در طرح مرحوم کاظمی آشتیانی

خدایگان در ادامه با اشاره طرح مرحوم کاظمی آشتیانی گفت: همچنین در راستای حمایت از اعضای هیئت علمی و ارتقای فعالیت‌های تحقیقاتی، گرنت دریافتی اساتید در این طرح به سه برابر افزایش یافته و ۳۰۰ میلیون تومان به اساتید برگزیده پرداخت خواهد شد.

اهدای جایزه علامه طباطبائی پس از یک دهه توقف

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در ادامه با اشاره به جایزه علامه طباطبائی بیان کرد: پس از یک دهه توقف، این جایزه مجدداً برای تقدیر از اساتید برجسته احیا شده است. مراسم اهدای جوایز این طرح در روز بزرگداشت مقام معلم برگزار می‌شود و هدف آن معرفی این اساتید به‌عنوان الگوهای علمی کشور به نسل جدید است.

 طرح جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی در مراحل نهایی

خدایگان سپس به طرح جذب نبروی انسانی نخبه و استعداد برتر در دستگاه های اجرایی کشور اشاره کرد و گفت: با آغاز مجدد بررسی و ارزیابی‌های افراد متقاضی در این طرح که پیش‌تر فراخوان آن اعلام شده بود، و پس از رفع مشکلاتی که توقف چند ماهه آن را رقم زده بود، فرایندها به مرحله نهایی رسیده و به زودی افراد به دستگاه های اجرایی معرفی خواهند شد.

بنیاد در مسیر ارتقای علمی و عملی استعدادها

خدایگان در پایان با بیان اینکه این طرح‌ها با هدف شناسایی، هدایت و حمایت نخبگان و رفع چالش‌های کلیدی کشور طراحی شده‌اند،گفت: بنیاد ملی نخبگان در تلاش است مسیر ارتقای علمی و عملی استعدادهای کشور را تسهیل کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز