آغاز بهکار اکوپارک «دره فرحزاد» بهعنوان یکی از بزرگترین تفرجگاههای همگانی پایتخت
کد خبر :
۱۵۵۴۳۱۷
آیین بازگشایی فاز نخست «روددره فرحزاد» با حضور میثم مظفر، رئیس کمیته بودجه شورای اسلامی شهر تهران و دیگر مسئولان شهری برگزار شد.
به گزارش ایلنا، میثم مظفر، رئیس کمیته بودجه شورای اسلامی شهر تهران در مراسم آغاز به کار اکوپارک دره فرحزاد، گفت: احیا و ساماندهی این روددره با عنوان «طرح فرامنطقهای اکوپارک فرحزاد» از سال1393 در دستور کار سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران قرار گرفت. بعد از سالها تأخیر بهدلیل مشکلات تملک معارضان، سرانجام فاز اول آن گشایش یافت.
وی در ادامه افزود: این پروژه یکی از کلان پروژههای مدیریت شهری بهشمار میآید که در مناطق ۲ و ۵ واقع شده اما به واقع کارکردی فرامنطقهای و ملی دارد. در گذشته، دره فرحزاد یکی از کانونهای بیدفاع و نامن شهری برای تجمع معتادان بود اما اکنون به یکی از اکوپارکهای زیبا و کمنظیر در کشور تبدیل شده است.
به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر تهران، رئیس کمیته بودجهاین شورا، با بیان اینکه این طرح در ۲ فاز طراحی شده، توضیح داد: فاز اول آن به مساحت 54 هکتار پس از جمعآوری و پاکسازی بیش از 3500معتاد متجاهر و استقرار یگان پلیس مبارزه با مواد مخدر در حاشیه رودخانه فرحزاد، از اوایل سال۱۴۰۲ توسط سازمان بوستانها و فضای سبز شهرداری تهران عملیات اجرایی و احیای آن آغاز شد و امروز به مرحله بهرهبرداری جهت استفاده خانوادهها رسید.
مظفر از اجرای فاز دوم این پروژه خبر داد و گفت: مساحت این پروژه ۱۵۷ هکتار و دارای طول تقریبی ۵ کیلومتر پیادهروی است که فاز اول این پروژه به مساحت ۵۴ هکتار امروز به بهرهبرداری رسید. نکته جالب اینکه در ساخت این تفرجگاه از مصالح سازگار با محیط زیست مانند چوب و سنگهای طبیعی استفاده شده است. همچنین این پروژه در افزایش پهنه حیات وحش نقش مؤثری دارد.
رئیس کمیته برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران، به برخی از مؤلفههای خاص مزیت های اجرای این پروژه همچون ایجاد پلهای زیبای تردد روی رودخانه برای تردد شهروندان، تأمین روشنایی در فضای گسترده معابر احداث شده، تجهیز مبلمان شهری و توقف گاههای مناسب جهت استراحت شهروندان و خانوادهها، اشاره کرد و افزود: ایمنسازی رودخانه و مسیل فرحزاد، ایجاد امکان ورود گردشگران بین المللی را نیز به طبیعت کمنظیر رود دره فرحزاد میسر مینماید. نکته جالب آنکه شهروندان در فضای بکر طبیعت را در این اکوپارک کمنظیر مشاهده مینمایند رودخانههای زلالی که در زیر پای آنها در کنار آنها آواز گونههای مختلف پرندگان فضای طبیعی یک اکوسیستم را در دل این روددره میسر کرده است.
وی در ادامه بیان داشت: تحریک توسعه و نوسازی بافت فرسوده پیرامون این روددره، رفع آسیبهای وارد به اکوسیستم روددره، تصفیه فاضلاب و بازچرخانی آب، حذف توزیع کنندگان موادمخدر در محدوده روددره و حذف سکونتگاههای غیرقانونی و معتادان متجاهر از جمله خصوصیات مهم و قابل ذکر این پروژه است.
رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران، با اشاره به اینکه ساکنان پایتخت میتوانند به جای سفر به مناطقی همچون جاجرود، دماوند و جاده چالوس برای بهرهمندی از طبیعت میتوانند از این پس، از طبیعت بکر و فضای کمنظیر و زیبای این تفرجگاه استفاده نمایند.