بیانیه کمیته بین المللی صلیب سرخ و فدراسیون بین المللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر پس از کنفرانس بین المللی نهضت بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر:
نیاز فوری به اقدامات عملی برای مصوبات
کنفرانس بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر امروز با تایید پنج قطعنامه کلیدی با هدف پیشبرد راه حلهای بشردوستانه برای چالشهای جهانی به پایان رسید.
به گزارش ایلنا، کنفرانس بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر امروز با تایید پنج قطعنامه کلیدی با هدف پیشبرد راه حلهای بشردوستانه برای چالشهای جهانی به پایان رسید.
در همین رابطه، میریانا اسپولیاریک، رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ (ICRC) گفت: "در درگیریهای امروز، ما شاهد رنج ویرانگر انسانها ناشی ازعدم رعایت حقوق بین المللی بشردوستانه (قوانین جنگ) هستیم. کنفرانس بار دیگر بر مسئولیت جمعی برای اجرای این قوانین بنیادین تاکید کرد. در شرایط دو قطبی جهان امروز، این یک دستاورد ارزشمند است، و ما بر این اساس به ترویج فرهنگ تبعیت از حقوق بین المللی بشردوستانه ادامه خواهیم داد و تلاش خواهیم کرد این قطعنامهها به اقداماتی تأثیرگذار برای کسانی که تحت تأثیر درگیری قرار گرفتهاند تبدیل شوند. »
کیت فوربس، رئیس فدراسیون بینالمللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر (IFRC)، گفت: «کنفرانس این هفته تأکید میکند که راهحلهای محلی با حمایت جهانی برای کار ما اهمیت ویژه ایی دارد. این راه حلها افرادی را که ما به آنها خدمترسانی میکنیم قادر میسازد تا به بهترین نحو با چالشهای آینده روبرو شوند. من از روحیه همبستگی جوامع ملی، همکاران نهضت بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر و مقاماتی که این کار مهم را ممکن ساختهاند سپاسگزارم. همانطور که به استقبال آینده میرویم، بر ما واجب است که متعهدانه در مسیر جامه عمل پوشاندن به قطعنامهها حرکت کنیم.»
در این کنفرانس ۱۹۱ دولت امضاکننده کنوانسیونهای ژنو به همراه ۱۸۶ انجمن ملی صلیب سرخ و هلال احمر، کمیته بین المللی صلیب سرخ (ICRC) و فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر (IFRC) گرد هم آمدند.
این مجمع غیرسیاسی که هر چهار سال یکبار برگزار میشود، در تاریخ معاصر باعث پیشرفتهای بشردوستانه قابل توجهی شده است. شکلدهی به کنوانسیونهای ژنو در سال ۱۹۴۹، کمپین جهانی ممنوعیت مینهای زمینی، و ابتکاراتی برای آمادگی در جهت مقابله با همهگیریها از جمله دستاوردهای این کنفرانس در سنوات گذشته بوده است.
. قطعنامههای تصویب شده در کنفرانس امسال عبارتند از:
1. ایجاد فرهنگ انطباق با حقوق بینالمللی بشردوستانه (IHL): این امر تعهد دولتها به حمایت از حقوق بینالمللی بشردوستانه را تجدید میکند و هدف آن کاهش رنج انسانها از طریق تقویت اجرای این قوانین است. این قطعنامه تاکید دارد که کشورها باید برای ارتقای انطباق با حقوق بینالمللی بشردوستانه فعالیت کنند. متقاعد کردن طرفهای متخاصم برای پایان دادن به نقض این قوانین، تلاش برای متعهد ماندن دولتها به حقوق بینالمللی بشردوستانه در بالاترین سطوح رهبری و متعهد ماندن به محدودیتهای مربوط به صادرات سلاح از جمله مواد این قطعنامه است. همچنین این قطعنامه شامل اقدامات مشخصی مانند به روزرسانی قوانین ملی، آموزش نیروهای مسلح، تصویب معاهدات، و تقویت نهادهای ملی فعال در زمینه حقوق بین المللی بشردوستانه است. این اقدامات به منظور اطمینان از موثر ماندن حقوق بین المللی بشردوستانه در میانه درگیریهای پیچیده امروزی در این قطعنامه لحاظ شده است.
2. حمایت از غیرنظامیان و سایر گروههای آسیبپذیر در برابر هزینههای انسانی ایجاد شده بوسیله فناوریهای اطلاعات و ارتباطات (ICT) در طول درگیریهای مسلحانه: این قطعنامه پیام قدرتمندی را ارسال میکند که همه دولتها و جمعیتهای ملی متعهد به حمایت از جمعیت غیرنظامی در برابر فعالیتهای مخرب مرتبط با فناوری اطلاعات و ارتباطات هستند. حمایت گسترده از این قطعنامه پیامی امیدبخش برای حمایت از غیرنظامیان و اجماع در مورد تطبیق عملیاتهای مرتبط با فناوری اطلاعات و ارتباطات با حقوق بین المللی بشردوستانه بود.
3. تقویت اقدامات دولتها در مورد خطرات بلایا از طریق تصویب چارچوبهای جامع قانونی و انتظامی: این چارچوبهای قانونی میتواند تضمین کننده ادامه روند تصویب قوانین مرتبط با بلایا و سیاستهای دولتی در جهانی است که بطور روزافزونی تحت تاثیر افزایش بلایا است. تاکید این مصوبه بر ایجاد این چارچوبها در کشورهای دارای درآمد پایین تا متوسط بود. در این میان دستورالعملهای فدراسیون بین المللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر نقش کلیدی میتوانند داشته باشند.
4. توانمندسازی رهبری محلی، ظرفیتسازی و ارائه اقدامات اصولی بشردوستانه و تقویت بقاپذیری جوامع: این قطعنامه بر بومیسازی در درون نهضت بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر تمرکز میکند. هدف این کار افزایش حمایت از جوامع ملی و کنشگران محلی در سراسر جهان در ارائه پاسخهای بشردوستانه مؤثر و جامعه محور در برابر خطر بلایای طبیعی، سازگاری با تغییرات آب و هوا، آمادگی در برابر همه گیری بیماریها، و بازیابی پس از بحران است.
5. محافظت از مردم در برابر عواقب بشردوستانه تغییرات شدید آب و هوایی: با توجه به تشدید بلایای مرتبط با آب و هوا و اثرات مرکب آنها بر چالشهای بشردوستانه، این قطعنامه چارچوبی را برای همکاری بین دولتهای عضو و نهضت بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر برای گسترش اقدامات پیش بینی میکند. این چارچوب متضمن آمادگی بهتر در برابر بلایا و واکنش بشردوستانه خواهد بود.
برای اطلاعات در مورد تمام قطعنامه ها، اینجا را ببینید: https://rcrcconference.org/ برای اطلاعات بیشتر یا برای مصاحبه، از جمله با نمایندگان IFRC، ICRC و نمایندگان انجمنهای ملی - که بسیاری از آنها هنوز در ژنو برای کنفرانس بین المللی هستند.