انتقاد از مصرف زیاد سیگار در سریال هاى خانگى
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: یکى از شکایت هاى که چندى پیش نیز به هنرمندان اعلام کردم، مصرف زیاد سیگار در سریال هاى خانگى است،از نظر من این عمل بسیار زننده است و باعث مى شود که مخاطبان که این هنرمندان را الگو خود قرار داده اند تاثیر بگیرند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، علیرضا رئیسى، معاون بهداشت وزارت بهداشت در اختتامیه اولین جشنواره هنر و سواد سلامت با اشاره به نقش هنر در تغییر رفتار افراد اظهار کرد:قطعا هنر نقش بسیاری در تغییر رفتار دارد.هنر می تواند باعث تغییر رفتار در افراد شود و این قدرت هنر است. هنر نه تنها در حوزه های ارتقا سلامت، بلکه برای پیشگیری و حتی برای درمان در حوزه سلامت نیز می تواند نقش آفرینی کند.
وی با اشاره به مصرف زیاد سیگار در سریال هاى نمایش خانگى هشدار داد: نیاز داریم که در حوزه هنر تحولات بهتر و بیشترى صورت گیرد. یکى از شکایت هاى که چندى پیش نیز به هنرمندان اعلام کردم، مصرف زیاد سیگار در سریال هاى خانگى است،از نظر من این عمل بسیار زننده است و باعث مى شود که مخاطبان که این هنرمندان را الگو خود قرار داده اند تاثیر بگیرند. بدتر اینکه دست هنرمندان زن نیز دیده مى شود. از این رو نیاز است که در این زمینه تجدید نظر شود و هنرمندان این نکته را مورد نظر قرار دهند.
وى در ادامه با هشدار درباره پیری جمعیت کشور گفت: تا ٣٠ سال آینده اگر به همین شکل پیش برویم از هر ٣ نفر ایرانى یک سالمند خواهیم داشت و کشور ما به سمت سالمندى مى رود. در کشورى که پر از جوان بود و نیروى کار داشت متاسفانه از آن داریم عبور مى کنیم.
او با تاکید بر تولید سریال هایى در راستاى جوانى جمعیت افزود: درست است که کشور به سمت سالمندى مى رود اما ما مى توانیم سالمندانى داشته باشیم که سالمندانى سالم و موثر باشند. بنابراین در این حوزه نیز نیاز است که کار شود. احترام به سالمندان و به کار گیرى سالمندان در امر مشاوره و در امر پیشکسوت بودن که به عنوان سرمایه هستند، این موارد مسائلى است که در حوزه هنر مورد غفلت قرار گرفته است. علیرغم اینکه صدا و سیما جمهورى اسلامى ایران وظیفه دارد در مورد جوانى جمعیت کار کند، من که چیزى از آن ها ندیدم. اما لازم است سرمایه گذارى کنند سریال هایى در این زمینه ساخته شود.
وى با اشاره به اصطلاح ساندویچ شدن در حوزه جمعیت گفت: این اصطلاح به خانواده هاى تک فرزند اشاره دارد و آن فرزند زمانى که به سن ازدواج مى رسد بین دو سطوح سخت مى ماند. از طرفى چون خودش تنهاست باید وظیفه نگهدارى پدر و مادر سالمندش را بر عهده بگیرد و از طرف دیگر وظیفه مراقبت از خانواده اى که تشکیل داده است را باید برعهده بگیرد. این یکى از معضلاتى هست که آینده کشور دچارش خواهد شد. بنابراین این موضوع مهمى است که باید در زمینه آن فرهنگ سازى شود.
معاون بهداشت افزود: مشکل جمعیت تنها مختص ایران نیست و دنیا نیز دچار آن است اما کاهش جمعیت در کشور ما با شیب زیاد پیش مى رود.
رئیسى در پایان با تاکید بر درنظر گرفتن سلامت روان مخاطبان در تولیدات هنرى گفت: یکى از مهم ترین بحث هاى سلامت، سلامت روان است. به طور مثال در یک فیلم صحنه هاى مربوط به یک مراسم ختم با تمام جزئیات پخش مى شود و این قسمت بسیار پررنگ تر از صحنه هایى است که مثلا در مورد یک جشن است. همه این ها بحث سلامت روان است و در چنین مواردى نیاز است که سلامت روان بیننده را در نظر بگیرند.