خبرگزاری کار ایران

شهردار تهران:

اقداماتی فاخر در حوزه HSE شهر تهران انجام شده است

اقداماتی فاخر در حوزه HSE شهر تهران انجام شده است
کد خبر : ۱۵۴۶۷۹۸

نخستین جلسه شورای عالی HSE شهرداری تهران با هدف بررسی نظام‌نامه HSE و موضوعات مرتبط با ایمنی، سلامت و محیط زیست شهر با حضور شهردار تهران برگزار شد.

به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، در این جلسه که با حضور شهردار تهران، رئیس کمیسیون سلامت،محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران،  معاونان شهردار، مدیران و کارشناسان دستگاه‌ها و سازمان‌های تخصصی و شهری و روسای ادارات مدیریت بحران مناطق برگزار شد، علیرضا زاکانی شهردار تهران با بیان این که یکی از دغدغه‌های اساسی شهرداری و شورای شهر حفظ ایمنی، سلامت و محیط زیست است، یادآور شد: اگر به این موضوعات توجه نداشته باشیم در عمل از ایمنی دور شده و باید منتظر حوادث متعدد در شهر تهران باشیم.

وی ضمن اشاره به این نکته که مجموعه مدیریت شهری با لحاظ این موارد مهمترین خدمات را به مردم ارائه می‌کند، از اقدامات انجام گرفته در حوزه HSE، تصویب نظامنامه و راه‌اندازی دبیرخانه این موضوع در سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران به عنوان زحمتی فاخر و قابل توجه یاد کرد و خاطرنشان کرد: از خالقان آن تشکر می‌کنم و امیدوارم از این به بعد شاهد عملیاتی شدنش باشیم و همه بخش‌های مجموعه شهرداری به اجرای درست آن کمک کنند.

وی گفت: چون مجموعه ما مشارکتی است امیدوارم همه دستگاه‌ها کمک کنند تا شرایط را به سمت مشارکت مردم ببریم و میدان عمل را به آنها واگذار کنیم تا چشم بینای ما و ناظری جدی برای رعایت این اصول در شهر باشند. همچنین آنچه ناظر به مجموعه مدیریت شهری است فراهم کردن  مقدمات اجرای این طرح است.

وی با اظهار امیدواری در خصوص تدوین دستورالعمل اجرایی HSE در شهر تهران، یادآور شد:  نکته بعد ناظر به منابع است که در این زمینه باید چارچوب‌های بودجه‌ای آن نیز مشخص شود.

وی گفت: آنچه تاکنون انجام شده، اقدامی فاخر است اما آغاز راه است و نیازمند این است که در  مسیر مشخصی تکمیل شود، چون شهر موجودی زنده است و باید این پویایی را در نظر گرفت و طرح را کامل کرد.

شهردار تهران در ادامه بر لزوم توجه به جنبه پایشی در اجرای طرح، ارتباط با نخبگان جامعه ، استفاده از نظرات نقادانه برای رفع خطاها ، افزایش ایمنی در شهر تهران و حفظ جان شهروندان تاکید کرد و یادآور شد: جا دارد از شورای شهر و از شما برای تصویب و اجرای این طرح تشکر کنم و امید داشته باشم که همت شما بتواند این مسیر را برایمان هموار کند.

توجه به گزارش‌دهی دقیق، سطح‌بندی، فهم درست از مخاطرات و تکمیل نقشه‌های آن، مستندسازی و انتقال تجربیات به دیگر استان‌ها و تاکید بر الگو قرار دادن موضوعی چون بررسی ایمنی ساختمان‌های بلندمرتبه برای حفظ ایمنی، سلامت و محیط زیست شهر تهران موضوعاتی دیگری بود که شهردار تهران بر رعایت آنها تاکید کرد.

در ادامه جلسه مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران نیز اظهار کرد : مدیری که در این زمینه مسئولیتی بر عهده می‌گیرد، باید بداند مسئولیت جان انسان‌ها بر عهده اوست، در نتیجه افراد انتخاب شده باید با استفاده از چارچوب انتخاب شوند.‌  

همچنین مهدی بابایی رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران و عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز در ادامه این نشست با تشکر از اقدامات انجام گرفته از سوی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: استراتژی محوری ما مدیربت ریسک و کاهش حوادث بود و پیرو این استراتژی به این سمت رفتیم که در شهرداری تهران الزامات مختلف را در این راستا پیش ببریم. مثلا آتش‌نشانی به کاهش حوادث ملزم شد و در ادامه اقدامات خوبی انجام داد و نتیجه اینکه شاهد کاهش حوادث در شهر تهران هستیم.

وی افزود: برای تحقق همین موضوع به HSE رسیدیم که سال‌ها پیش تشکیل شده و اثرگذاری لازم را نداشت و تشریفاتی بود و به دلیل فقدان جایگاه مطلوب، اثربخشی آن مشخص نمی شد.

وی توضیح داد: HSE تا پیش از این ساختار لازم در مناطق نداشت. پیرو جلسات مختلف به این نقطه رسیدیم که باید نظامنامه تهیه و به شورا ارسال شود. زحمات بسیاری کشیده شد تا این نظامنامه تهیه و تصویب و ساختار آن نیز اصلاح شود.

وی گفت: در ادامه به این نقطه رسیدیم که دبیرخانهHSE در سازمان مدیریت بحران شهر شکل بگیرد تا راهبری آن را در کل شهر تهران  برعهده داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد : بحث بعدی موضوع بودجه بود که پس از بررسی‌ها لازم، بودجه HSE در شهر تهران 1600 درصد افزایش پیدا کرد تا  اثربخشی لازم  برای کاهش حوادث و حفظ محیط زیست داشته باشد.

وی در ادامه افزود: اگر به موضوع محیط زیست توجه نکنیم نه تنها توسعه رخ نمی‌دهد، بلکه موجب عقب‌افتادگی می‌شود. با پیگیری‌های انج

ام شده و پیرو همین نگاه به این جلسه رسیدیم و باید هر چه سریعتر اقدامات را انجام دهیم تا شاهد کاهش حوادث در تهران باشیم.

در ادامه این جلسه علی نصیری رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گزارشی از اقدامات انجام گرفته در حوزه دبیرخانه HSE شهر تهران ارائه داد و یادآور شد: موضوع حوادث روزمره در شهر چیزی نیست که مبهم باشد. سازمان‌های مختلف حوزه‌های ایمنی و سلامت تلاش می‌کنند تا موارد ناایمنی رفع شوند.

وی با بیان این که ما وارث شهری هستیم که در آن بار ریسک زیاد شده و در یک دهه گذشته اقدامات جدی برای کاهش آن صورت نگرفته یادآور شد: پیرو دستور شهردار تهران ، بعد از یک دهه توقف لایحهHSE  شهرداری تهران در دوره کنونی مدیریت شهری در شورای شهر تهران تصویب شد.

وی افزود: نظامنامه مدیریت یکپارچه سلامت، ایمنی و محیط زیست شهرداری تهران، محصول یک فرایند نخبگانی است که در شهرداری انجام شد و می‌تواند به توسعه منجر شود.

وی گفت: ما هماهنگ‌کننده بین‌بخشی هستیم و با هم‌افزایی، گزارش‌ به موقع  و پرهیز از رویکرد مچ‌گیرانه به اصلاح فرایندها می پردازیم تا شهر ایمن‌تر باشد.

وی در ادامه در خصوص بخش‌های مختلف نظام‌نامه HSE شهر تهران ، ارکان، اعضای شورای سیاست‌گذاری و وظایف آن توضیح داد و خاطرنشان کرد: تمام ارکان و وظایف ایمنی کالبدی مطابق نظامنامه در این بخش تجمیع می‌شود و کمیته‌های ایمنی موازی رفع خطر جمع می‌شوند و کمیته‌های HSE جایگزین می‌شوند.

در ادامه این جلسه با توجه به ادغام موضوعات ایمنی کالبدی در قالب شورای عالی HSE، موضوع ارزیابی ایمنی ساختمان‌های تهران و اقدامات انجام گرفته در این خصوص و همچنین موضوعات مربوط به گودهای شهر تهران  نیز مورد بررسی قرار گرفت.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز