در گفتوگو با ایلنا مطرح شد:
تلاش دولت برای توسعه و نوسازی زیرساختهای حمل و نقل عمومی
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور درباره رویکرد توسعهای حمل و نقل پاک و فعال در شهرها توضیحاتی را ارائه کرد.
«مهدی جمالینژاد» رییس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور و معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره حذف خودرومحوری و تاکید بر رویکرد انسان محوری در شهرهای کشور گفت: رویکرد انسان محوری بعنوان یکی از مهمترین اصول شهرسازی در حوزه برنامه ریزی ترافیک نیز به خصوص در سالهای اخیر اهمیت بسیار بالایی پیدا کرده و در برنامههای جامع حمل و نقل و ترافیک یکی از اساسیترین اصول برنامهریزیها قرار دارد.
وی ادامه داد: از مهمترین سرفصلهای مرتبط با این موضوع، توسعه حمل و نقل عمومی، توسعه حمل و نقل پاک و فعال، ایجاد محدودیت برای ترددهای خودرویی شخصی است که در سیاستها، برنامهها و دستورالعملهای ابلاغی همواره مدنظر بوده است.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور تصریح کرد: هرچند با کمبود و فرسودگی ناوگان در انواع حمل و نقل عمومی شهری اعم از مترو و اتوبوس و تاکسی مواجه هستیم اما دولت تمام تلاش خود را برای حمایت از شهرداریها و توسعه و نوسازی این زیرساختها می کند.
جمالینژاد تصریح کرد: رویکرد توسعه حمل و نقل پاک و فعال در شهرها که راهبرد دهه اخیر در مدیریت شهری دنیاست در کشور ما نیز مدنظر قرار گرفته و در برنامههای توسعه پیاده راهها، توسعه مدهای سبک و پاک مثل دوچرخههای برقی و اشتراکی و اسکوترهای اشتراکی مورد توجه قرار دارد.
وی تاکید کرد: از سوی دیگر ایجاد محدودیتهای مکانی، زمانی و مالی برای ترددهای خودرویی شخصی نیز با استفاده از ابزارهای نوین و روشهای مبتنی بر هوش مصنوعی موردنظر قرار دارد. امید میرود با مجموعه این اقدامات شهرها برای زندگی انسانها محیط مناسبتری باشند.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور در بخش دیگری از صحبتهای خود در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه از تصویب لایحه درآمد پایدار و هزینه شهرداریها و دهیاریها بیش از دو سال میگذرد تاکنون چقدر مصوبات این لایحه اجرایی شده است؟ گفت: در قانون درآمد پایدار شهرداری ها و دهیاری ها بندها و سرفصلهای مهمی از قبیل تصویب کدهای عوارضی جدید، اعتبارات ماده ۲۸۰ً قانون مالیات مستقیم، ماده ۲۳ جرایم رانندگی، ایجاد سرفصل آموزش در شهرداری ها و دهیاریها اجرا و منجر به خلق درآمد این دو نهاد گردیده است.
جمالینژاد تصریح کرد: از مهم ترین ماده قانون مذکور که در حال انجام است ماده ۱۵ موضوع تصویب اساسنامه سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور است.
رییس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور درباره نظارت بر اجرای این قانون گفت: همچنین در بعد نظارت چنانچه بندها و مادههای قانونی از سوی دستگاههای ذیربط انجام نشود از طریق دستگاههای نظارتی (سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات مجلس شورای اسلامی و ..) پیگیری و نظارت میگردد و در مواردی که مصوبه هیات وزیران ابلاغ گردد نیز از سوی سازمان پیگیری و نظارت میشود.