در گفتوگو با ایلنا مطرح شد:
«مزاحمتهای اینترنتی» از بیشترین جرائم حوزه سایبری/ هشدار نسبت به مسدودی حسابهای بانکی با سرمایهگذاری در صرافیهای خارجی
رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فراجا درباره بیشترین جرائمی که در حوزه فضای سایبری اتفاق میافتد، توضیحاتی را ارائه کرد.
سردار وحید مجید، رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فراجا در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره رمز ارزها گفت: در ارتباط با حوزه رمزارزها ما بارها اعلام کردهایم، با توجه به اینکه برای جرائمی که در این حوزه اتفاق میافتد، مجازاتهایی در قانون دیده نشده است، از این نظر مسئولیتهای قانونی ما صرفا بر مبنای تعهد متعاملین است.
وی ادامه داد: یعنی به عنوان ابزاری که در حوزه قانون بتوان به آن استناد کرد و مجازاتی برای آن در نظر گرفته شود، وجود ندارد. طبیعتا این یک ریسک است که متعاملین در این حوزه برای خودشان مد نظر میگیرند.
رئیس پلیس فتا فراجا خاطرنشان کرد: ما بارها در ارتباط با اینکه باید مراقبتهای لازم را مردم در ارتباط با رمزارزها داشته باشند اعلام کردهایم. پروندههای زیادی برای جرائمی در حوزه کلاهبرداریهای رمزارزها تشکیل شده است و انواع و اقسام حوزههای کلاهبرداری در این زمینه وجود دارد از جمله اینکه توکنهای بدون پشتوانه را به افرادی که در این زمینه اطلاعات زیادی ندارند، معرفی میکنند.
سردار مجید تاکید کرد: با توجه به اینکه در مواردی کیف پول توسط شخص دیگری برای کاربر ایجاد میشود، رمز کیف پول در اختیار آن فرد قرار دارد و در این رابطه کاربر دچار مشکل میشود. طبیعتا در صرافیهای خارجی نیز اگر سرمایهگذاری کنند، هیچ گونه مسئولیتی در این رابطه وجود ندارد و احتمال دارد تمام حسابهای آنها مسدود شود.
وی ادامه داد: در این رابطه باید مراقبتهای جدی داشته باشند و اگر میخواهند از رمزارزها استفاده کنند، حتما در کیف پول سختافزاری نگهداری کنند و یا اگر رمزهایی برای بازیابی این ارزهای دیجیتال دارند در نگهداری آن به صورت محرمانه اقدام کنند. همچنین کیف پول خودشان را ایجاد کنند و یا اگر سفارش میدهند، نهایت دقت را در رمزهای بازیابی رمزارزهایشان داشته باشند.
رئیس پلیس فتا فراجا در بخش دیگری از صحبتهای خود در پاسخ به این سوال که بیشترین جرائمی که از ابتدای سال تاکنون صورت گرفته در چه حوزههایی بوده است، گفت: بیشترین اولویت جرائم ما در ارتباط با موضوع کلاهبرداریهای اینترنتی است که انواع و اقسام مختلف دارد و در مارکتهای ایرانی و خارجی وجود دارد.
سردار مجید ادامه داد: بیشترین آن مربوط به شبکههای اجتماعی خارجی و در ارتباط با کلاهبرداریهایی است که با انواع خرید و فروش کالا انجام میشود. بعد از آن برداشتهای اینترنتی دومین اولویت ما در این حوزه است که از طریق ارسال لینکهای آلوده انجام میشود. چندین سال است که در این زمینه توصیهها و سفارشهای زیادی در این رابطه داریم و از مردم درخواست داریم تا در این زمینه هوشیار باشند.
وی تصریح کرد: مورد بعدی دسترسی غیرمجاز به دادههای افراد است و آخرین مورد جرائم اینترنتی، مزاحمت های اینترنتی است.