خبرگزاری کار ایران

رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت در گفتگو با وبدا:

غرق شدگی و مرگ و میرهای ناشی از آن قابل پیشگیری است

غرق شدگی و مرگ و میرهای ناشی از آن قابل پیشگیری است
کد خبر : ۱۵۰۸۸۲۸

رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت با اشاره به فرا رسیدن روز (۳ مردادماه) و هفته جهانی پیشگیری از غرق شدگی (۱ تا ۷ مردادماه)، گفت: غرق شدگی و مرگ و میرهای ناشی از آن به سادگی قابل پیشگیری است.

به گزارش ایلنا، عباس علیپور با بیان اینکه بر اساس گزارش ۲۰۲۴ سازمان جهانی بهداشت، غرق شدگی عامل بیش از ۲.۵ میلیون مرگ قابل پیشگیری در ده سال اخیر در دنیاست، گفت: طبق این گزارش، ۲۳۵ هزار و ۶۰۰ نفر بر اثر غرق شدگی در سال ۲۰۱۹ جان خود را از دست دادند. به عبارت دیگر تقریبا ۶۴۵ مرگ بر اثر غرق شدگی در هر روز و ۲۴ مرگ در هر ساعت در جهان رخ می‌دهد.

وی غرق شدگی را یکی از ۱۰ علت اصلی مرگ و میر در افراد گروه سنی کمتر از ۲۴ساله در دنیا عنوان کرد و افزود: در گزارش سازمان جهانی بهداشت تاکید شده که ۹۰ درصد مرگ و میرهای دنیا در سال ۲۰۱۹ بر اثر غرق شدگی، در کشورهای با درآمد پایین و متوسط و در رودخانه ها، دریاچه ها، چاه‌ها و مخازن ذخیره آب خانگی و استخرهای شنا رخ داده است.

رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت یادآور شد: بالاترین میزان غرق شدگی در دنیا در بین گروه‌های سنی در افراد یک تا ۹ساله بوده که نیاز به طراحی مداخلات مؤثر از سنین پائین باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

علیپور با اشاره به گزارش سیمای مرگ کشور در سال ۱۳۹۹ گفت: در سال ۹۹ غرق شدگی، چهارمین رتبه مرگ در سنین ۱ تا ۱۴ سال بوده بنابراین جهت محافظت از نسل‌های آینده و پاسداری از سیاست‌های جوانی جمعیت توجه به این مهم حائز اهمیت ویژه است.

وی خاطرنشان کرد: هرساله کمپین «پیشگیری از غرق شدگی» در هفته اول مرداد (۱ تا ۷ مرداد) به مناسبت روز جهانی پیشگیری از غرق شدگی (۲۵ جولای مصادف با ۳ مرداد) در کشور بر گزار می‌شود. شعار سازمان جهانی بهداشت برای سال جاری میلادی نیز «یک اقدام انجام دهید، یک مورد را ارتقاء دهید، یک قدم فراتر بروید» تعیین شده است.

به گزارش وبدا رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت عنوان کرد: برای تحقق اهداف برنامه پیشگیری از غرق شدگی و کاهش مرگ ناشی از آن، شش محور تعیین و به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ شده که شامل آموزش مداوم و توانمندسازی افراد نجات غریق حاضر در سواحل، تأکید بر اجرای مقررات قایق سواری ایمن، حمل و نقل‌های دریایی و کشتیرانی، مدیریت بهینه خطر سیل و سیلاب در سطح محلی و ملی، حصارکشی مناسب در مناطق و اماکن پرخطر، آموزش و مراقبت از کودکان با استفاده از ظرفیت آموزش گروه‌های همسان و همچنین آموزش و توانمندسازی کودکان در زمینه شنا و اصول ایمنی در آب است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز