معاون وزیر ورزش و جوانان:
میانگین بیکاری جوانان، کاهش یافته است
معاون وزیر ورزش و جوانان گفت: امسال بعد از سالها، میانگین بیکاری جوانان کاهش یافته و به ۱۶ درصد کاهش رسیده و در بسیاری از استانها ۱۴ درصد است.
به گزارش ایلنا، سینا کلهر در نشست خبری به مناسبت هفته ازدواج درباره وضعیت کلی اشتغال جوانان گفت: امسال بعد از سالها، میانگین بیکاری جوانان کاهش یافته و به ۱۶ درصد کاهش رسیده و در بسیاری از استانها ۱۴ درصد است.
وی افزود: تعداد طلاقهای ثبت شده نسبت به طلاقهای ۱۴۰۱ نیز حدود ۶ هزار طلاق کاهش یافته و بیشترین میزان کاهش مربوط به استانهای تهران و البرز بوده است.
کلهر تصریح کرد: سه شاخص در سنجش وضعیت ازدواج اثرگذار است؛ تعداد ازدواج یکی از آنهاست که در سال ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱، حدود ۴۰ هزار مورد کم شده است اما چون جمعیت جوان کشور در یک دهه اخیر نزدیک به ۷ میلیون کاهش داشته، نمیتوان گفت این شاخص به تنهایی اثر گذار است.
معاون وزیر ورزش و جوانان ادامه داد: شاخص دوم تعداد ازدواج بر اساس هر هزار نفر است که باز هم دقیق نیست، چون ما هزار نفر کل را در نظر داریم نه افرادی که در آستانه ازدواج هستند.
کلهر بیان داشت: شاخص سوم تعداد ازدواج بر اساس هر هزار نفر خانم مجرد است که تا به حال ازدواج نکردهاند که این رقم برای سال ۱۴۰۲.۴۴ نفر بوده است. در واقع ما یک زمانی میگوییم از هر هزار ایرانی که عدد میشود ۶ واقعه ازدواج، اما اگر هزار نفر زن مجرد هرگز ازدواج نکرده را بگوییم میشود ۴۴ نفر که درستترین شاخص است.
وی اظهار کرد: سن ازدواج مقوله عرفی است، اگر برای دختران ۱۵ تا ۴۹ سال و پسران ۲۰ تا ۴۹ سال حساب کنیم، حدود ۱۲ میلیون نفر در سن ازدواج قرار دارند و ۱۰ تا ۱۲ درصد افراد در سن ازدواج هرساله متاهل میشوند که نیازمند برنامه ریزی برای افزایش این آمار هستیم.
وی با اشاره به اقدامات و فعالیتهای معاونت جوانان وزارت ورزش برای ازدواج تصریح کرد: شاید مهمترین کاری که انجام شده، تدوین نقشه آمایش ازدواج و طلاق کشور است.
معاون جوانان وزارت ورزش با بیان اینکه با تدوین این نقشه، استانها و شهرستانهای بحرانی و مطلوب مشخص شده است، اظهار داشت: این نقشه آمایش برای همه استانداران و ائمه جمعه ارسال شده تا تکالیف خود را انجام دهند.
کلهر با بیان اینکه فعالیت را بر استانها و شهرستانهای در معرض خطر متمرکز کردهایم، گفت: فعالیتهای آنی در پیش، پس و حین ازدواج متمرکز شده است و در راستای تلاش برای افزایش سواد خانواده و مهارتهای زندگی مشترک، سال گذشته، حدود ۹ هزار کارگاه پیش از ازدواج برگزار شد.
وی با اشاره به فرهنگسازی برای ازدواج اظهار داشت: در فرهنگسازی یادآوری این موضوع تاکید میشود که اگر زمان ازدواج بگذرد و مورد مناسبی برای ازدواج نباشد، داشتن مسکن و دیگر امکانات رفاهی تفاوتی ندارد.
کلهر کمک به انتخاب همسر از طریق صدور مجوز مراکز واسطه گری، را از دیگر برنامههای این معاونت دانست و گفت: با کمک سازمان تبلیغات برای نخستینبار برای ۱۵۰ مرکز در سراسر کشور مجوز صادر شده است که تهران با ۲۰ و خراسان رضوی با ۱۷ بیشترین مرکز را دارند.
وی با اشاره به پیگیری وام ازدواج، به عنوان یکی از مسئولیتهای معاونت جوانان وزارت ورزش و جوانان بیان داشت: سال قبل، ۱۵۷ هزار میلیارد تومان وام ازدواج پرداخت شد و ۹۰ درصد متقاضیان وامهای خود را دریافت کردند.
به گفته معاون جوانان وزارت ورزش و جوانان، طی دو ماه گذشته ۴۵ هزار وام ازدواج اعطا شده و ۱۷۴ هزار نفر هم در نوبت دریافت وام هستند؛ برای رفع مشکلات احتمالی، تا کنون بیش از سه بار به نهادهای مرتبط نامه رسمی زدیم و به صورت حضوری و همچنین در هیأت دولت نیز موضوع پیگیری شده است.
کلهر ادامه داد: شکایتهایی در دوماه گذشته در خصوص ثبت در سامانه و معرفی وجود داشته و بانک مرکزی اعلام کرده اشکالات برطرف شده و از خردادماه به روال طبیعی پرداختها باز میگردیم.
کلهر افزود: در زمان حاضر، وام ازدواج برای پسران زیر ۲۵ و دختران زیر ۲۳ سال نفری ۳۵۰ میلیون تومان است.
به گفته وی، در استانهای تهران، اصفهان و ایلام، در سال ۱۴۰۲ بیشترین و در استانهای کرمان، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان نیز کمترین میزان وام ازدواج پرداخت شده است.
معاون جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه وظیفه داریم در همه استانها وضعیت پرداخت وام را پیگیری میکنیم، دلیل پرداخت بهتر در برخی استانها را وضعیت منابع بانکی دانست و گفت: وضعیت منابع در کلان شهرها پرداخت وامها بهتر است.
کلهر تاکید کرد: با تلاشهای انجام شده، میانگین زمان انتظار دریافت وام برای کسانی که پروندههای کاملی دارند، به یک ماه کاهش یافته است.
وی، ایجاد مراکز مشاوره خانواده را از جمله برنامههای این معاونت برای افراد حین ازدواج عنوان کرد و گفت: این مرکز تخصصی ازدواج و خانواده است و با مراکز سایر نهادها تفاوت دارد؛ این مراکز دوره دانش افزایی مشاوران تخصصی ازدواج و خانواده دارند و حدود ۸۸۰ مرکز مشاوره تخصصی خانواده با رشد ۱۵۰ درصدی وجود دارد.
معاون جوانان وزارت ورزش و جوانان، ایجاد سامانه وصال شیرین را از دیگر برنامههای این معاونت دانست و گفت: این سامانه برای کاهش هزینههای جشن ازدواج راه اندازی شده است، این هزینه بر اساس برآورد ما در استانها به طور متوسط ۲۰۰ تا ۵۰۰ میلیون است از این رو تلاش میکنیم سامانه وصال شیرین که ۱۴ خدمت ارایه میکند، ۳۰ درصد هزینه جشن ازدواج را کاهش دهد.
به گفته کلهر، در این سامانه، بخشی با عنوان جهیزیه ایرانی وجود دارد که تلاش میشود تامین پنج قلم وسایل اصلی، هزینههای جهیزیه را کاهش دهد.
وی افزود: آخرین فعالیت برای پس از ازدواج و تشکیل خانواده نیز تمرکز بر تحکیم خانواده و تعمیق روابط زوجین است که در این راستا، ۴۰ هزار مشاوره رایگان در سال ۱۴۰۲ انجام شده است.
معاون جوانان وزارت ورزش و جوانان عنوان کرد: اجرای طرح فرصت برای مددکاری اجتماعی و گروههای آسیبپذیر در این معاونت انجام شده که منجر به کاهش ۲۰۰ پرونده ارجاعی در این حوزه به مقام قضایی شده است.