خبرگزاری کار ایران

صفر تا صد آفت‌زدایی و باندینگ درختان تهران

صفر تا صد آفت‌زدایی و باندینگ درختان تهران
کد خبر : ۱۴۶۷۴۶۳

مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهرداری تهران پبرامون دلیل عملیات باندینگ روی درختان توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش ایلنا، علی محمد مختاری، مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران در توضیح این مطلب گفت: در حال حاضر حجم بالای آلاینده های محیطی و روند رو به رشد تغییر در اقلیم و اکوسیستم به دلیل مصرف بی‌رویه سموم و استفاده نامناسب از منابع زیست محیطی در سنوات قبل حیات شهرهای بزرگ را تهدید می‌کند.

وی افزود: سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران در راستای حفاظت از محیط‌زیست و درختان در برابر آفات و بیماری‌های موجود، اقدام به انجام مدیریت تلفیقی با آفات و بیماری‌ها (IPM) کرده که رویکرد گسترده ای است‌. با این تعریف، در نظر گرفتن دقیق تمام تکنیک های موجود کنترل آفات و به‌کارگیری روش‌های مناسب با یکدیگر که مانع از توسعه جمعیت آفات می‌شود و آفت‌کش‌ها و سایر مداخلات را در سطوحی نگه می‌دارد که توجیه اقتصادی داشته باشد و مخاطرات محیط‌زیستی را کاهش داده یا به حداقل برساند. مبارزه تلفیقی بر رشد یک محصول سالم با کمترین اختلال ممکن در اکوسیستم‌های کشاورزی تاکید دارد و مکانیسم‌های طبیعی کنترل آفات را تشویق می کند.

مختاری تصریح کرد: اصول کلی مبارزه تلفیقی با آفات عبارت است از سطح قابل قبول آفات، کارهای پیشگیرانه، نظارت و پایش مستمر، کنترل مکانیکی، کنترل بیولوژیکی و همچنین مدیریت استفاده از سموم.

مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران ادامه داد: کلانشهر تهران در راستای حفاظت از محیط‌زیست، بیش از دو دهه است که استفاده از سموم ماندگار را ممنوع و مقابله با آفات و بیماری‌ها تنها از طریق مبارزه تلفیقی و مکانیکی و بیولوژیکی انجام می‌پذیرد و به صورت نادر در موارد حساس از سموم گیاهی استفاده می‌شود که برای عموم شهروندان و محیط‌زیست مضر نباشد.

وی با اشاره به این که یکی از اقدامات در راستای پیشگیری و کنترل آفات به‌ویژه آفات چوبخوار و پوستخوار (مثلا روی پایه های نارون و کاج)، آفات خاکزی (انواع کنه) اجرای عملیات باندینگ درختان است، ادامه داد: تنه درختان به علت داشتن شیارها و برجستگی‌ها و ترک‌ها محل خوبی برای زمستان‌گذرانی آفات و قارچ‌هاست. علاوه بر این که در برخی مکان‌ها خود شدت آفات نیز باعث ایجاد آسیب به تنه درختان و سوختگی آن می شود. ایجاد یک لایه محافظ بر روی تنه درختان، به صورت اصولی و علمی می‌تواند روش پیشگیرانه در راستای حفاظت از درخت باشد.

وی با بیان این که عملیات باندینگ معمولا در اواخر فصل زمستان و ابتدای بهار انجام می‌شود، اظهار داشت: مواد مورد استفاده در باندینگ مشتمل بر قارچ‌کش، آفت‌کش، چسب گیاهی بی‌ضرر برای درختان (مانند لاتکس)، موارد نگهدارندهد(همانند پودر کائولن) است که باید غلظتش طوری باشد که فرچه به صورت روان حرکت کند (نه خیلی غلیظ و نه خیلی رقیق)، طوری که خلل و فرج تنه را بپوشاند.

مختاری ادامه داد: با توجه به این که رنگ سیاه عاملی برای جذب حرارت گرمایی و بالا رفتن دمای درخت است، توصیه نشده و از رنگ روشن استفاده می‌شود تا اشعه مضر ماورای بنفش را نیز منعکس کند (تغییر رنگ گاها براساس میزبانی حشره آفت نیز انتخاب خواهد شد). لازم به ذکر است رنگ ایجادشده روی تنه درختان نشانی از کنترل و نظارت بر وضعیت درختان از سوی سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران و اطلاع‌رسانی به شهروندان محترم است.

مدیرعامل سازمان بوستان ها و فضای سبز شهر تهران گفت: یکی دو روز قبل از باندینگ می‌بایست تنه درختان کاملا آبشویی شود و عاری از هرگونه عامل مزاحم باشد. (آبشویی یکی دیگر از روش های پیشگیرانه است که سبب می گردد آلاینده ها و هر گونه قارچ و تخم حشرات به صورت کاملا بی‌ضرر از روی سطح گیاه شسته شود). پس از پاک کردن تنه و ترکیب مواد، عملیات در ارتفاع ۱ تا ۲ متر انجام می پذیرد. مناسب ترین فاصله با توجه به ارتفاع حرکتی آفت از طوقه به سمت سرشاخه ها ۱/۵ متر است (اگر در محیطی امکان آفتاب‌سوختگی تنه وجود داشته باشد، ایجاد پوشش تا ارتفاع ۲ متر هم ادامه خواهد یافت).

براساس گزارش پایگاه خبری شهر، در طی عملیات باندینگ اگر در تنه درخت نشانی از حفره در سنوات قبل موجود باشد می‌بایست توسط خمیر مخصوص (آنتی تارلو) و آفت کش پُر و مسدود شود تا امکان تخمگذاری و استقرار آفت در آن محل کاملا منفی شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز