حمایت بنیاد ملی علم از ۳۰ دانشگاه و مؤسسه پژوهشی مأموریتگرا
در راستای بهرهگیری از فرصتهای استانی در حل مشکلات کشور، بنیاد ملی علم از ۳۰ دانشگاه و مؤسسه پژوهشی مأموریتگرا حمایت میکند.
به گزارش ایلنا به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری در این برنامه که از جمله برنامههای بنیاد ملی علم ایران برای هدایت پژوهشهای دانشگاهها به تمرکز و استمرار در حل مسائل مناطق است، موافقتنامهای بین رؤسای دانشگاهها و مؤسسات و رئیس بنیاد، حداکثر در پنج حوزه مأموریت امضا میشود که حوزههای پژوهشی منتخب باید مصوب هیئت رئیسه دانشگاه یا ابلاغی وزارتخانه/سازمان متبوع باشند.
اهداف بنیاد از اجرای این برنامه عبارت از حل مسائل و مشکلات کشور و استفاده از فرصتهای استانی و منطقهای، ترغیب دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی کشور به تعیین مأموریتهای ویژه پژوهشی و سوق دادن اعضای هیئت علمی برجسته دانشگاهی به سمت مأموریتهای ویژه دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی است.
به گفته رئیس بنیاد انتظار میرود در میان مدت، این برنامه باعث تمرکز پژوهشهای دانشگاهی بر حوزههای مأموریت دانشگاهها شود.
حمایتها شامل کرسی، طرحهای پژوهشی، پسادکتری، رساله دکتری و پایان نامه کارشناسی ارشد بوده و میزان حمایت نسبت به طرحهای عادی بنیاد تا ۵۰ درصد بیشتر در نظر گرفته شده است.
ظرفیت حمایت اختصاص یافته به هر مؤسسه پژوهشی بر اساس شاخصهایی از جمله نسبت طرحهای مصوب به طرحهای ارسال شده به بنیاد، میانگین تعداد طرحهای ارسال شده به بنیاد در سه سال اخیر، تعداد اعضای هئیت علمی، تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی، امتیاز مؤسسه در نظامهای بین المللی تعیین میشود.
در این راستا فراخوان مرحله اول در مردادماه سال ۱۴۰۲ منتشر و در مرحله اول، این برنامه با انعقاد تفاهمنامه سهساله با ۳۰ دانشگاه و پژوهشگاه عملی شد.
طی این برنامه ظرفیتی معادل ۴۴۱ حمایت به دانشگاههای استان تهران و ۵۵۶ حمایت به دانشگاههای شهرستانها و ۴۲ حمایت به مؤسسات پژوهشی تخصیص داده شد و در مجموع هزار و ۳۹ حمایت (معادل ۲۶۰ میلیارد تومان) به امضا رسید.