عملی شدن بیش از ۳۰ برنامه کلان برای توسعه و حفاظت از محیط زیست دریایی کشور
معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بیش از ۳۰ برنامه کلان برای توسعه و حفاظت از زیستگاهها و محیط زیست دریایی کشور در سال ۱۴۰۲ عملی شده است.
به گزارش ایلنا از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، مجتبی ذوالجودی، معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست در تشریح عملکرد یکساله این معاونت، اذعان کرد: پیشنویس موافقت نامه ملی با ویژگی استانی طرح حفاظت و احیاء تالابها و رودخانههای در معرض خطر در سالجاری تنظیم شد که قدم موثر و روبه جلو برای حفاظت از رودخانهها و تالابهای کشور محسوب میشود.
وی افزود: ثبت تالاب برم الوان در فهرست کنوانسیون رامسر بعد از تلاشهای متعدد انجام گرفته نیز از جمله اقدامات شاخص این مجموعه در سالجاری محسوب میشود که در این خصوص برنامهریزیهای لازم برای ثبت چندین تالاب دیگر نیز در حال انجام است.
معاون محیط زیست دریایی و تالابها با تاکید بر اینکه تدوین کتاب راهنمای شهرهای تالابی کنوانسیون رامسر در سالجاری به پایان رسیده است، عنوان کرد: در سال ۱۴۰۲ همکاریهای لازم با دبیرخانه کنوانسیون تهران جهت تدوین پروپزال «سازگاری با تغییرات اقلیمی و توسعه شهرنشینی در دریای خزر» با همکاری دفتر اسکان بشر ملل متحد برای اجرا در ایران و آذربایجان انجام گرفت.
ذوالجودی تصریح کرد: ارائه ۳۴ اقدام و برنامه سازمانی در راستای حفاظت و توسعه متوازن محیط زیست دریایی و ۵۰ برنامه فراسازمانی در چهارچوب اجرای مصوبات شورایعالی صنایع دریایی نیز از جمله اقدامات شاخص در این حوزه است.
او به تدوین و ابلاغ ضوابط تخلیه پسماند و دیگر مواد در دریا اشاره و تاکید کرد: ضوابط زیست محیطی بازیافت شناورها اجرایی گردید و فعالیت اسقاط کشتیها در مناطق ساحلی بر اساس ضوابط ابلاغی سامان دهی و نظاممند شد که گام بزرگی در راستای پیشگیری و کاهش آلودگیهای محیط زیست دریایی برداشته شد.
وی بیان داشت: پایش و احیای جنگلهای حرا و تدوین طرح اقدام ملی حفاظت از فک خزری نیز از جمله برنامههای شاخص معاونت دریایی در سالجاری بود.
معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در راستای مدیریت و حفاظت بهتر از محیط زیست دریایی، وضعیت آلودگی و نقشههای پهنهبندی آلایندهها تهیه و برای تکمیل سیستمهای تصفیه فاصلاب و بازچرخانی و کاهش آلودگی و مصرف آب صنایع مستقر در مناطق ساحلی و دریایی در راستای مدیریت بهینه محیط زیست ساحلی و دریایی، اقدامات موثری صورت گرفته است.