به ابتکار ایران صورت گرفت؛
برگزاری پنل تخصصی«توانمندسازی زنان؛ توان افزایی خانواده، توسعه جامعه» در سازمان ملل
با ابتکار کشورمان، پنل تخصصی «توانمندسازی زنان؛ توان افزایی خانواده، توسعه جامعه» در سالن ۵۰۰ نفره اکوسوک سازمان ملل متحد برگزار گردید که با استقبال چشمگیر شرکتکنندگان از سراسر دنیا مواجه شد.
به گزارش ایلنا، خزعلی، معاون رییسجمهور در امور زنان و خانواده، بعنوان رییس این پنل اظهار کرد: با توجه به اهمیت بسیار مشارکت فعال زنان در موفقیت خانواده و پیشرفت جوامع، تمرکز بر امر توان افزایی زنان، از یک سو به خاطر توانایی های منحصر به فرد ایشان و از سوی دیگر به خاطر تأثیر شگرفی که بر اعضای خانواده و ایجاد نشاط و تحرک در جامعه دارند، نقش بی بدیلی در پیشرفت و توسعه جوامع ایفا میکند. زنان، به عنوان اعضای کلیدی خانواده که دارای نقشهای چندگانه هستند، با داشتن توانمندی و آگاهی بیشتر، نه تنها خودشان موفق خواهند بود بلکه میتوانند به تربیت نسلی آگاهتر و در نتیجه توسعه همه جانبه جوامع، بیشترین کمک را کنند.
وی ادامه داد: بدیهی است جوامعی که به توانمندسازی زنان توجه کافی را دارند، از نظر اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی پویاتر و توسعهیافتهتر هستند و در این راستا میتوان به برخی دستیافتهای کشورمان در عرصههای مختلف نظیر فناوری، سلامت و فرهنگ و هنر اشاره نمود.
در ادامه مریم بنت علی بناصر المسند وزیر توسعه اجتماعی و خانواده قطر، ضمن اشاره به اقدامات کشورش در حوزه زنان و خانواده بر ضرورت اصلاحات قانونی، نهادسازی و فرهنگسازی جهت توانمندسازی زنان و افزایش مشارکت ایشان تاکید کرد.
خانم المسند گفت: زنان خانهدار به عنوان ستون خانواده در جایگاه مادر، همسر، معلم و مربی هستند و دولت باید برای حفظ توازن بین مسئولیتهای خانوادگی و اجتماعی از ایشان حمایت کند.
سپس لیوژومین، دبیرکل امور اجتماعی و اقتصادی ملل متحد در قالب سخنرانی ویدیویی، ابراز داشت: با تمرکز بر حمایتهای مالی و سرمایهگذاری برای فقرزدایی زنان میتوانیم در مسیر تحقق اهداف توسعهای گام برداریم. امروز بایستی به آموزش و تحصیلات زنان توجه کنیم و مشاغل را بهگونهای تعریف کنیم که خانواده محور باشند تا هم زنان در کنار کودکانشان باشند و هم درآمد داشته باشند.
بنابر اعلام روابط عمومی معاونت زنان ریاست جمهوری، وی با اشاره به نزدیک شدن به اتمام زمان مورد نظر برای تحقق اهداف توسعه پایدار اظهار کرد: با سیاستگذاری بیشتر در زمینه زنان است که میتوان تحقق این اهداف را میسر کرد.
خانم روزالین، معاون وزیر زنان، توانمندسازی و برابری جنسیتی کشور اندونزی، سخنران دیگر پنل بود که ضمن معرفی وضعیت پیشرفت کشورش در حوزه زنان بر پایه نمایههای بینالمللی، بخشی از موفقیت کشورش را مدیون بهرهبرداری از ظرفیت SMEs و تسهیلات تخصیصی برای ورود به مشاغل خرد و متوسط دانست.
او گفت: در اندونزی ۵ هدف اصلی برای بهبود وضعیت زنان و خانواده به اجرا گذاشته شده است که بهبود کارآفرینی زنان، افزایش نقش مادری زنان در خانواده، کاهش خشونت علیه زنان، کاستن از کار و ازدواج کودکان را شامل میشود.