خبرگزاری کار ایران

در یک همایش مطرح شد:

پژوهش درباره قرآن و سیره نبوی (ص) همواره در کانون توجه محققان اروپایی بوده است

پژوهش درباره قرآن و سیره نبوی (ص) همواره در کانون توجه محققان اروپایی بوده است
کد خبر : ۱۴۴۸۷۴۸

دبیر همایش بین‌المللی «مطالعات قرآنی و سیره نبوی (ص) گفت: زمینه‌سازی برای تعاملات علمی محققان اسلامی و اروپایی، یکی از مهم‌ترین اهداف این همایش بین‌المللی است.

به گزارش ایلنا به نقل از دانشگاه اصفهان، اصغر منتظرالقائم در همایش بین‌المللی «مطالعات قرآنی و سیره نبوی (ص) از منظر اروپائیان» تصریح کرد: معرفی و تبیین آثار، رویکردها و روش‌های نوین مستشرقان در حوزه قرآن و سیره نبوی (ص)، سبک‌شناسی، تحلیل و نقد پژوهش‌های اروپائیان در حوزه مطالعات قرآنی و سیره نبوی (ص)، زمینه‌سازی برای تعاملات علمی محققان اسلامی و اروپایی، نقد و بررسی آثار غربیان و مقابله با اسلام‌ستیزی و قرآن‌سوزی از جمله اهداف برگزاری همایش بین‌المللی «مطالعات قرآنی و سیره نبوی (ص) از منظر اروپائیان» است. 

دبیر همایش بین‌المللی «مطالعات قرآنی و سیره نبوی (ص) اظهار کرد: اصفهان پیش از اسلام، شهر فرهنگ و علم و ادب بود و پس از اسلام نیز پایگاه علم، فرهنگ و تمدن اسلامی شد. این شهر در دوران آل‌بویه و با پیوستن دو محله «جی» و «یهودیه» به یکدیگر، به شهر بزرگی تبدیل شد. در نهایت نیز به پایتختی دولت آل‌بویه و سلاجقه درآمد و مدارس، قصرها و مساجد بسیاری در این شهر ایجاد شد. شکوه واقعی اصفهان نیز در دوره صفویه اتفاق افتاد که نهضت تمدن‌سازی در این شهر شکل گرفت. 

وی افزود: عظمت فرهنگی اصفهان بعد از انقلاب اسلامی به گونه‌ای بود که ۲۸ هزار شهید تقدیم انقلاب کرده است. این شهر در سال ۲۰۱۰، پایتخت فرهنگی جهان اسلام شد و سرانجام هیئت دولت در سال ۱۳۸۸ اصفهان را به‌عنوان پایتخت فرهنگ و تمدن ایران اسلامی به رسمیت شناخت. رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز درباره اصفهان فرمودند: «اصفهان دارای خصوصیات متعددی است؛ اما برجسته‌ترین آن‌ها علم، ایمان، جهاد شجاعانه، هنر و صنعت است.» لذا دانشگاه اصفهان که میراث‌دار این تفکر عظیم و پشتوانه فرهنگی محسوب می‌شود، مأموریت داشت که در معرفی قرآن کریم و سیره نبوی به جهانیان گام بزرگی بردارد. از همین‌رو، با همکاری گروه‌های علوم قرآن و حدیث، تاریخ و ایرانشناسی و زبان و ادبیات فارسی و مساعدت هیئت رئیسه دانشگاه، همایش بین‌المللی «مطالعات قرآنی و سیره نبوی (ص) از منظر اروپائیان» برگزار شد. 

دبیرهمایش بین‌المللی «مطالعات قرآنی و سیره نبوی (ص) از منظر اروپائیان» بیان کرد: مطالعه و پژوهش درباره قرآن و سیره نبوی (ص) همواره در کانون توجه محققان اروپایی بوده است. مطالعات آنان درباره قرآن از ترجمه آغاز شد و در طول تاریخ، طیف گسترده‌ای از فعالیت علمی را در این حوزه رقم زده‌اند. این مطالعات از قرن ۱۹ تغییرات مهمی پیدا کرده است و از همین‌رو، اسلام‌شناسی و سیره‌شناسی غربیان دستخوش تحولات مهمی در عصر حاضر شده و رویکردهای افراطی و شکاکانه نیز در کنار رویکردهای الهی و علمی وجود دارد. 

وی درباره اهمیت برگزاری همایش بین‌المللی «مطالعات قرآنی و سیره نبوی (ص) از منظر اروپائیان» گفت: این همایش با نظر به ضرورت آشنایی بیشتر و تعاملات علمی دوجانبه با اروپائیان و نقد و بررسی دیدگاه‌های آنان طراحی و برگزار می‌شود و ما میزبان ۴۵ سخنران از میان ۱۷۰ مقاله ارسالی به این همایش هستیم. همایش با دعوت از پژوهشگران اروپایی در حوزه مطالعات اسلامی و همچنین پژوهشگران جهان اسلام، زمینه‌ای برای ایجاد همفکری و همکاری در حوزه مطالعات قرآنی و سیره‌پژوهی فراهم می‌کند. 

منتظرالقائم در خصوص اهداف این همایش تأکید کرد: معرفی و تبیین آثار، رویکردها و روش‌های نوین مستشرقان در حوزه قرآن و سیره نبوی (ص)، سبک‌شناسی، تحلیل و نقد پژوهش‌های اروپائیان در حوزه مطالعات قرآنی و سیره نبوی (ص)، زمینه‌سازی برای تعاملات علمی محققان اسلامی و اروپایی، نقد و بررسی آثار غربیان و مقابله با اسلام‌ستیزی و قرآن‌سوزی از جمله اهداف برگزاری همایش بین‌المللی «مطالعات قرآنی و سیره نبوی (ص) از منظر اروپائیان» است. 

گفتنی است این همایش بین‌المللی با حضور اندیشمندان ملی و بین‌المللی در سالن همایش‌های پیامبر اعظم (ص) دانشگاه اصفهان برگزار شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز