در گفتوگو با ایلنا مطرح شد:
بررسی وضعیت روحی و روانی دستیاران پزشکی برای پیشگیری از خودکشی
قبولی ناچیز دانشجویان پزشکی ایرانی در روسیه، اوکراین، ترکیه و مجارستان در آزمون صلاحیت ایران
معاون آموزش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به تشکیل کارگروهی درخصوص بررسی وضعیت خودکشی در بین دستیاران پزشکی گفت: با کمک متخصصان گروههای روانپزشکی و روانشناسی وضعیت روحی و روانی دستیاران بررسی میشود تا علل و دلایل خودکشی در بین این جمعیت را شناسایی و آن را برطرف کنیم.
«ابوالفضل باقریفرد» معاون آموزش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره برگزاری آزمون صلاحیت علمی برای دانشجویان انتقالی از خارج گفت: دانشجویان شاغل به تحصیل در خارج از کشور که متقاضی انتقال به داخل کشور هستند، باید حتما براساس ضوابط آزمون بدهند و در آزمون هم باید 60 درصد نمره را کسب کنند و با کسب این نمره پذیرفته شده و امکان ادامه تحصیل برای این افراد فراهم میشود.
هیچ یک از دانشگاههای اوکراین مورد تایید ما نیست
آموزش پزشکی در روسیه، مجارستان و ترکیه کیفیت پایینی دارند
وی درباره کیفیت آموزش پزشکی در برخی از کشورها در مقایسه با کیفیت آموزش پزشکی در ایران گفت: آموزش پزشکی در بسیاری از کشورهایی مانند روسیه، مجارستان و ترکیه کیفیت پایینی دارند و حتی هیچ یک از دانشگاههای اوکراین مورد تایید ما نیست. دلیل آن هم این است که وقتی ما آزمون میگیریم درصد بسیار بسیار کمی از این دانشجویان در آزمون پذیرفته میشوند.
معاون آموزش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بخش دیگری از صحبتهایش درباره مخالفت «نظام پرستاری» با احیای دوره بهیاری، گفت: در مناطق محروم یا پرستار ندارند و یا پرستار به آنجا نمیرود. بهیار به دلیل اینکه بومی منطقه هستند در این مناطق ماندگاری داشته و بهتر فعالیت میکنند به طور مثال بهیاری که در منطقه سیستان و بلوچستان آموزش دیده و بومی منطقه است، بهتر برای مردم کار میکند تا اینکه بخواهیم کارشناس پرستاری بگیریم که به این مناطق هم نمیروند. بنابراین تقویت رشتههای بهیاری در دستور کار معاونت آموزش قرار دارد و با نظر صریح وزیر بهداشت این کار انجام میشود.
باقریفرد تاکید کرد: ما رشتههای بهیاری را تقویت میکنیم نه برای اینکه در همه مناطق کشور فعال باشند، بلکه برای این است که در مناطق محروم فعالیت کنند.
وی همچنین درباره اقدامات وزارت بهداشت برای پیشگیری از خودکشی در بین دستیاران پزشکی تصریح کرد: کارگروهی چند ماه است که در همین زمینه تشکیل شده است. در این کارگروه وضعیت روحی و روانی دستیاران رصد میشود. ما در این کارگروه دلایل مختلف را مورد بررسی قرار میدهیم، البته کمترین دلیل بحث معیشت بوده است.
معاون بهداشت درمان و آموزش پزشکی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در این کارگروه از متخصصان مربوطه گروههای روانپزشکی و روانشناسی و گروههای برد و انجمنهای علمی کمک گرفته شده است تا وضعیت روحی و روانی دستیاران بررسی شده و در واقع ما وضعیت روانی دستیاران را بررسی میکنیم تا علل و دلایل خودکشی در بین این جمعیت را پیدا کنیم و آن را برطرف کنیم.