انعقاد تفاهمنامه بین دانشگاه آزاد و شرکت ملی صنایع مس ایران
مراسم انعقاد تفاهمنامه بین دانشگاه آزاد اسلامی و شرکت ملی صنایع مس ایران با حضور محمدمهدی طهرانچی و امیر خرمی شاد برگزار شد.
به گزارش ایلنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، مراسم انعقاد تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه آزاد اسلامی و شرکت ملی صنایع مس ایران با حضور محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و امیر خرمی شاد مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران برگزار شد.
طهرانچی در این مراسم با تأکید بر اینکه باید فناوری استخراج معادن و تبدیل آن به محصول را یاد بگیریم، گفت: نظام آموزش فناوری را باید در نظر بگیریم، نمیشود به ذخایر ملی مردم نزدیک شد، مگر اینکه از سرمایه دانش افزایی این مردم برای به کارگیری بهتر آن استفاده کرد. دانشگاه آزاد اسلامی با تمام توان آماده همکاری با صنایع مختلف کشور است.
وی با بیان اینکه صنعت مس هر روز جدیدتر و پیچیدهتر میشود، اظهار کرد: باید دانشگاه و صنعت به گونهای با هم تعامل کنند و فضای عرصه و پایه را شکل بدهند که جوانان از دوران مدرسه بدانند میتوانند در این صنعت سرمایهگذاری عمری کنند تا در آینده تأثیرگذار باشند. آینده اقتصاد دنیا، مس و محصولات مس پایه است. قرار است این تکنولوژیها را جوانانی که درست تربیت شدهاند، بسازند و نوآوری کنند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: جوان ایرانی باید بداند که نباید تنها به فکر استخراج و فروش مس در بازارهای جهانی اکتفا کند، بلکه باید آن را تبدیل به محصول و فناوری کند.
طهرانچی با اشاره به پایان نامهها و رسالههای دکتری دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: در این خصوص باید یک کمیته علمی در زمینه اکتشاف، استخراج و فرآوری مس تشکیل شود. در دانشگاه آزاد اسلامی سامانهای به هم پیوستهای وجود دارد که ۱۰۰ هزار پایان نامه و رساله دکتری انجام میشود. امیدواریم برنامه علمی اکتشاف، استخراج وفناوری شکل بگیرد و هر چالشی که در ذیل مباحث بالادستی، پایین دستی، علوم انسانی، علوم اجتماعی و مهندسی احصا میشود، در قالب یک برنامه قابل انجام است. در واقع ما پلی بین دانشجو و استاد با صنایع مختلف کشور هستیم.
وی با اشاره به آمادگی صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی برای همکاری با حوزه صنعت و انرژی کشور، گفت: زبان صنعت، زبان اقتصاد، پاسخگویی اقتصادی، پروژه محور و چارچوب مدار است. دانشگاه آزاد اسلامی و به ویژه معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری در این زمینه فعالیت میکند و ما کاملاً متعهد به فضای عملیاتی هستیم. نمیخواهیم برای دانشگاه سابقه بسازیم، بلکه میخواهیم دانشگاه را بسازیم. میخواهیم دانشگاهی داشته باشیم که در خدمت مردم، جامعه و کشور باشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پایان گفت: امیدوارم برای مردم خوب این سرزمین که لایق بهترینها هستند، کار و تلاش کنیم.
امیر خرمی شاد مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در ادامه این مراسم با بیان اینکه این شرکت مقید به استفاده از تمام ظرفیتهای تحقیقاتی و علمی کشور است، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به ظرفیتهای بسیار زیادی که دارد، یکی از اولویتهای همکاری با شرکت ملی صنایع مس ایران است.
وی ادامه داد: شرکت ملی صنایع مس ایران یکی از شرکتهای بزرگ کشور و دومین یا سومین شرکت بورس اوراق بهادار تهران است. گستردگی خیلی بالایی دارد و ۴۹ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در این شرکت سهامدار هستند. ۲۸ هزار و ۵۰۰ نفر نیز مستقیم با این شرکت در ارتباط هستند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با بیان اینکه استفاده از توانمندیهای علمی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی یکی از موضوعاتی است که در این تفاهم نامه قید شده است، اظهار کرد: امیدواریم بتوانیم به سمت آموزشهای مهارت محور پیش برویم و از توانمندیهای دانشگاه آزاد اسلامی در حوزههای مختلف از جمله فنی مهندسی، بهداشت، مراقبتهای پزشکی و علوم اجتماعی بهره ببریم.
خرمی شاد خاطرنشان کرد: یکی از موضوعاتی که اصرار داریم در این همکاری به آن پرداخته شود، حمایت از پایان نامه ها، مقالات و رسالههای تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی در راستای نیازهای شرکت ملی صنایع مس ایران است. ما نیازمندیهایمان را به دانشگاه اعلام میکنیم و دانشگاه براساس نیاز شرکت ملی مس رسالهها و پایان نامهها را در دانشگاه تعریف میکند تا از این ظرفیت عظیم و بزرگ در کشور استفاده کنیم. پایاننامهها، رسالهها و مقالات تقاضا محور و همچنین نزدیکی صنعت و دانشگاه از دغدغههای مقام معظم رهبری است. همچنین به دنبال حضور اساتید در شرکت برای فرصتهای مطالعاتی هستیم.
وی با تأکید بر اینکه امروزه انرژیهای پاک و دستیابی به کربن صفر مسیری است که انتخاب نیست، بلکه یک الزام است، خاطرنشان کرد: یکی از کلیدیترین بخشها در این مبحث فلزات و آلیاژهایی است که دراین حوزه استفاده میشود. مثل مس و آلیاژهای مس که در انتقال و ذخیره انرژی بسیار تأثیرگذار هستند. امیدوارم این تفاهم نامه این مسیر را بیش از پیش روشن و شفاف کند.