خبرگزاری کار ایران

شهردار تهران:

استفاده از کودکان کار و اتباع در حوزه پسماند خط قرمز ماست

استفاده از کودکان کار و اتباع در حوزه پسماند خط قرمز ماست
کد خبر : ۱۴۳۴۹۳۲

شهردار تهران با بیان اینکه استفاده از کودکان کار و اتباع در حوزه پسماند خط قرمز ما است، گفت: در آینده نزدیک با هماهنگی معاونت‌های خدمات شهری، حمل و نقل و امور مناطق چهره شهر تغییر خواهد کرد.

به گزارش ایلنا، علیرضا زاکانی، شهردار تهران امروز (شنبه ۱۶ دی ماه ۱۴۰۲) در آیین آغاز عملیات اجرایی نظام تحول امور رفت‌وروب، نظافت و مدیریت پسماند شهر تهران و بهره‌برداری از کارخانه بازیافت پسماند ساختمانی که در نودمین پویش امید و افتخار، برگزار شد، اظهار داشت: برخی موضوعات به طور مستقیم با مجموعه مدیریت شهری مربوط است که یکی از موضوعات نگاه تحولی در زمینه جمع آوری پسماند است. در شهر تهران نوع قراردادها در زمینه جمع‌آوری پسماند معیوب بود و از این نقص سوءاستفاده می‌شد و بار شهر به زمین می‌ماند. اگرچه زحماتی در گذشته کشیده شده، اما بیشتر نقش مسکن داشته است.

وی با بیان اینکه کار جدی در حوزه ایجاد تحول در امور جمع‌آوری پسماند و رفت‌وروب شهر انجام نشده بود، گفت: با توجه به این که انتظارات در حوزه پسماند زیاد است، در این مدت ماموریت جدیدی در زمینه تحول در نظافت شهر در دستور کار خدمات شهری و سازمان مدیریت پسماند قرار گرفت؛ به طوری که ابتدا باید پیمان ها و قراردادها را اصلاح می‌کردیم؛ در گذشته به گونه‌ای بود که هر ناحیه برای زباله خشک و تر قراردادی داشت و البته هر بزرگراه نیز یک قرارداد داشت.

شهردار تهران دلیل انتخاب مدیرعامل فعلی سازمان مدیریت پسماند را ایجاد تحول در حوزه پسماند دانست و ادامه داد: در حوزه پسماند پیمان‌های زیادی وجود داشت و هیچ نظام یکپارچه ای وجود نداشت. به همین دلیل هم در موضوع انتقال و جمع‌آوری پسماند با شبکه های متعددی که شکل گرفته بود، مواجه بودیم که مشکلات بسیاری ایجاد کرده بود. اما با تغییراتی که اعمال شده است، در حال حاضر ۱۴ پیمانکار متولی جمع آوری پسماند تر و خشک و همچنین برف‌روبی و رفت‌وروب شده‌اند؛ به طوری که خود پیمانکاران موظف شده‌اند تجهیزات را تامین کنند. اکنون ۲۰۰ دستگاه مکانیزه وارد ناوگان رفت‌وروب و جمع آوری شده، اما حداقل نیاز شهر ۴۸۰ دستگاه است.

شهردار تهران با بیان این که روزانه ۷۰۰۰ تن زباله در شهر تهران جمع‌آوری می‌شود و از این میزان ۵۰۰۰ تن به مرکز پردازش آرادکوه منتقل می‌شود، افزود: این انتقال به آرادکوهی که شهروندان تهرانی را آزار می‌دهد و قبله تهران را تحت تاثیر قرار داده است، انجام می‌شود. لذا شرایط شهر با این تحول تغییر خواهد کرد. در دولت موضوع برخورد با کسانی که ضایعات را خریداری می‌کنند دنبال شد تا برخورد قانونی با آنها صورت بگیرد. همچنین مقرر شد بخش امنیتی برخورد با شبکه‌های استثمار کودکان را دنبال کند. در طرح تحول، هر منطقه‌ای متولی کارکردهای خاص خود منطقه است

وی تاکید کرد: وجود پیمانکاران و متولیان متعدد ظلم بزرگی به تهران بود که با قبول مسئولیت پیمانکاران دیگر شاهد دست های ناصواب در موضوع زباله‌گردی نخواهیم بود و با همکاری دستگاه‌ها مراکز خرید زباله برچیده و پرونده زباله‌گردی بسته خواهد شد.

زاکانی درباره کارخانه زباله‌سوز ۶ هزار تنی نیز گفت: در سفر به کشور چین در این خصوص تفاهم‌نامه‌ای بسته شد و مسیر راه‌اندازی این دستگاه در حال دنبال شدن است.

شهردار تهران با تاکید بر این که تغییر چهره شهر در حوزه زیباسازی هم مسیرش را طی می‌کند، ادامه داد: قطعا چهره شهر تغییر خواهد کرد، به طوری که در بستر جمع آوری زباله، نوع و مسیر انتقال به جنوب شهر اتفاقات جدیدی در حال رخ دادن است. در زمینه جمع آوری زباله های ساختمانی و نوع انتقال آنها نیز همین طور. انشالله در آینده نزدیک با هماهنگی معاونت خدمات شهری، معاونت حمل و نقل و معاونت امور مناطق چهره شهر تغییر خواهد کرد.

وی تصریح کرد: ما به پیمانکاران به عنوان شرکای خود در شهر نگاه می‌کنیم و از پیمانکاران درخواست می‌کنم که حق و حقوق کارگران را متناسب با میزان کاری که انجام می‌دهند، بدهند. استفاده از کودکان کار و اتباع خط قرمز ما است که در قراردادهای جدید به آن اشاره شده است.

براساس گزارش پایگاه خبری شهر، شهردار پایتخت به موضوع پسماند ساختمانی هم پرداخت و تصریح کرد: اکنون حدود ۱۰ هزارتن از ۳۰ هزار تن نخاله ساختمانی استحصال می‌شود که با راه‌اندازی این کارخانه در منطقه چهار در فاز اول سه هزار و ۳۰۰ تن و در ادامه تا هشت هزار تن به این ظرفیت اضافه می‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز