هشدار هواشناسی درباره فعالیت سامانه بارشی در ۱۷ استان طی امروز
سازمان هواشناسی ضمن صدور هشدار فعالیت سامانه بارشی در ۱۷ استان طی امروز از احتمال آبگرفتگی، طغیان رودخانهها، تنش دمایی، بارش برف در ارتفاعات و نقاط سردسیر و خسارت به محصولات کشاورزی خبر داد. سازمان هواشناسی ضمن صدور هشدار فعالیت سامانه بارشی در ۱۷ استان طی امروز از احتمال آبگرفتگی، طغیان رودخانهها، تنش دمایی، بارش برف در ارتفاعات و نقاط سردسیر و خسارت به محصولات کشاورزی خبر داد.
به گزارش ایلنا، پیشبینی کلی نقشههای همدیدی و آیندهنگری سازمان هواشناسی حاکی از آن است که با ورود سامانه بارشی به کشور طی امروز (چهارشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۲) در شمال غرب، غرب، جنوب غرب، بخشهایی از جنوب و مرکز، استانهای گیلان، مازندران، قزوین، البرز و تهران، بارش باران، رعد و برق، وزش باد شدید موقتی، کاهش دما و در مناطق سردسیر بارش برف روی میدهد.
فردا در اکثر مناطق کشور و روز جمعه نیز در نیمه شرقی کشور بارش خواهیم داشت. شدت بارشهای روز چهارشنبه برای استانهای واقع در دامنههای زاگرس مرکزی و پنجشنبه برای گیلان، مازندران و گلستان است.
روز پنجشنبه در نیمه شرقی، مناطق مرکزی و استانهای واقع در دامنههای شمالی و جنوبی البرز وزش باد شدید پیشبینی شده است. روزهای شنبه و یکشنبه هفته آینده، جو آرامی برای کشور پیشبینی شده است و خلیجفارس و دریای خزر فردا و روز جمعه مواج هستند.
توصیف سامانه: تشدید فعالیت سامانه بارشی
نوع مخاطره: بارش باران، در مناطق گرمسیر رعد و برق، وزش باد شدید موقت، کاهش محسوس دما، در ارتفاعات بارش برف، رخداد مه و احتمال وقوع بهمن.
زمان و منطقه اثر: چهارشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۲؛ کهگیلویه و بویراحمد، نیمه شرقی خوزستان، چهارمحال و بختیاری، ایلام، کرمانشاه، کردستان، غرب و جنوب اصفهان، نیمه جنوبی لرستان، زنجان و جنوب استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و اردبیل.
اثر مخاطره: اختلال در ناوگان حملونقل جادهای، ریلی و هوایی، لغزندگی زمین در گردنههای کوهستانی بهسبب بارش برف، کاهش دید، سقوط سنگ از ارتفاعات، احتمال وقوع بهمن، سیلابی شدن مسیلها، طغیان رودخانهها، آبگرفتگی معابر، صاعقه، خسارت به سازههای موقت از جمله بنرها، داربستها، تابلوهای تبلیغاتی، شکستن درختان کهنسال و تنش دمایی در سالنهای دامداری مرغداری و گلخانهها.
توصیه: پرهیز از سفرهای غیرضروری، عدم توقف در بستر و حاشیه رودخانهها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانهها و مسیلها، خودداری از فعالیتهای کوهنوردی و جابهجایی عشایر، محدودیت در فعالیتهای عمرانی، آمادگی دستگاههای اجرایی و امدادی و پاکسازی دهانه پلها، لایروبی کانالها و آبروها، آمادگی راهداری جهت برفروبی در گردنهها و نقاط سردسیر، کنترل دما و رطوبت در سالنهای پرورشی و انتقال ماشینآلات کشاورزی به نقاط مسقف.
توصیف سامانه: فعالیت سامانههای بارشی
نوع مخاطره: رگبار باران، در نواحی گرمسیر رعد و برق، کاهش محسوس دما، وزش باد شدید موقتی، در نقاط مستعد خیزش گرد و خاک، در نواحی کوهستانی و سردسیر بارش برف و احتمال وقوع بهمن.
زمان و منطقه اثر:
چهارشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۲: گیلان، غرب مازندران، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، قزوین، قم، البرز، تهران، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان، مرکزی، همدان، شمال بوشهر و نیمه غربی استانهای فارس و اصفهان.
پنجشنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۲: آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، یزد، کرمان، سمنان، تهران، قم، البرز، قزوین، زنجان، کردستان، کرمانشاه، ایلام، نیمه شرقی خوزستان، بوشهر، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، لرستان، اصفهان، مرکزی و همدان.
اثر مخاطره: احتمال اختلال در ناوگان حملونقل جادهای، ریلی و هوایی، کاهش دید، احتمال سقوط سنگ از ارتفاعات، احتمال بهمن، احتمال سیلابی شدن مسیلها، احتمال طغیان رودخانهها، احتمال آبگرفتگی معابر، احتمال خسارت به سازههای موقت از جمله بنرها، داربستها، تابلوهای تبلیغاتی، شکستن درختان کهنسال و احتمال تنش دمایی در سالنهای دامداری مرغداری و گلخانهها.
توصیه: پرهیز از سفرهای غیرضروری، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانهها، احتیاط در فعالیتهای کوهنوردی و جابهجایی عشایر، محدودیت در فعالیتهای عمرانی، آمادگی دستگاههای اجرایی و امدادی و پاکسازی دهانه پلها، لایروبی کانالها و آبروها، آمادگی راهداری جهت برفروبی در گردنهها و نقاط سردسیر، کنترل دما و رطوبت در سالنهای پرورشی و انتقال ماشینآلات کشاورزی به نقاط مسقف.
توصیف سامانه: فعالیت سامانههای بارشی
نوع مخاطره: رگبار باران، در نواحی گرمسیر رعد و برق، کاهش محسوس دما، وزش باد شدید موقتی، در نقاط مستعد گرد و خاک، در نواحی کوهستانی و سردسیر بارش برف و احتمال وقوع بهمن.
زمان و منطقه اثر:
چهارشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۲: گیلان، غرب مازندران، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، قزوین، قم، البرز، تهران، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان، مرکزی، همدان، شمال بوشهر و نیمه غربی استانهای فارس و اصفهان.
پنجشنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۲: آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، یزد، کرمان، سمنان، تهران، قم، البرز، قزوین، زنجان، کردستان، کرمانشاه، ایلام، نیمه شرقی خوزستان، بوشهر، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، لرستان، اصفهان، مرکزی و همدان.
اثر مخاطره: آسیب به محصولات کشاورزی
توصیه: تسریع در برداشت محصولات کشاورزی (مانند چغندرقند) و انتقال محصولات دپوشده کنار مزارع به انبارهای مسقف (مانند مرکبات، برنج و غیره)، زهکشی و پاکسازی مسیر آب باغات و مزارع با توجه به بارشها، عدم انجام آبیاری، محلولپاشی و سمپاشی با توجه به وقوع بارشها، کنترل دما و رطوبت انبارها با توجه به افزایش رطوبت (جهت جلوگیری از خسارت بیماریهای قارچی)، بسته نگهداشتن دریچههای گلخانهها هنگام کاهش دما و بارش، خودداری عشایر از عبور در ارتفاعات، توقف در حاشیه رودخانهها و مسیلها با توجه به وقوع بارشها و فصل جابهجایی عشایر در استانهای سردسیر زاگرس مرکزی به مناطق گرمسیر، جلوگیری از ورود آب باران به داخل سالنهای دامداری و طیور، تنظیم دریچههای ورودی و خروجی آب استخرها با توجه به رخداد بارندگی و انتقال ماشینآلات و ادوات کشاورزی به مکانهای مسقف.
توصیف سامانه: وزش باد شدید و مواج شدن دریا
نوع مخاطره: وزش باد شدید (بیشینه سرعت وزش باد تا ۳۰ نات) و بیشینه ارتفاع موج در مناطق ساحلی بیش از ۱.۵ متر و در مناطق دور از ساحل بیش از ۲ متر.
زمان و منطقه اثر:
چهارشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۲: مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای خوزستان و بوشهر.
پنجشنبه ۲۳ آذر و جمعه ۲۴ آذر ۱۴۰۲: مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای بوشهر و هرمزگان در خلیج فارس و تنگه هرمز و غرب دریای عمان.
اثر مخاطره: اختلال در ترددها و فعالیت های دریایی، خطر غرق شدن شناورها بهویژه شناورهای سبک و نیمهسنگین، پاره شدن تورهای صیادی و خطر غرق شدن شناگرها، خطر خسارت به تاسیسات ساحلی و فراساحل و اختلال در فعالیت سکوهای نفتی.
توصیه: ممانعت از تردد شناورهای سبک، منع فعالیتهای شیلاتی، ممانعت از ورود و خروج کشتیها به بنادر و منع تردد کشتیهای تجاری، منع فعالیتهای پشتیبانی صنایع فراساحلی، اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیتهای ساحلی و فراساحل و سکوهای نفتی، آمادهباش برای مواجهه با خسارت احتمالی توسط فعالان دریایی.