خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد:

توضیح درباره اشتغال نشسته در داخل اندرزگاه‌‌ها/ بنیاد تعاون زندانیان از ردیف بودجه و اعتبار دولتی برخوردار نیست

توضیح درباره اشتغال نشسته در داخل اندرزگاه‌‌ها/ بنیاد تعاون زندانیان از ردیف بودجه و اعتبار دولتی برخوردار نیست
کد خبر : ۱۴۲۶۱۸۲

مدیر بنیاد تعاون زندانیان استان تهران درباره اشتغال نشسته در اندرزگاه‌ها توضیحاتی ارائه کرد.

«محمدرضا تقی‌پور» مدیر بنیاد تعاون زندانیان استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در پاسخ به این سوال که زندانیان در چند واحد تولیدی در زندان‌های استان تهران مشغول به فعالیت هستند و چند نوع محصول تولید و روانه بازار مصرف می‌کنند؟ گفت: بنیاد تعاون موسسه عمومی غیرانتفاعی است و بر مبنای اساسنامه بنیاد تعاون زندانیان، این مرکز دو هدف مهم را بر عهده گرفته که یکی از آن‌ها توانمندسازی زندانیان از طریق آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و دیگری اعطای شغل به زندانیان در دوران محکومیت است تا آن‌ها بتوانند خانواده‌هایشان را در راه تأمین معاش اداره کنند با توجه به رسالت بنیاد تعاون زندانیان استان تهران، تلاش شده تا کارگاه‌ها و خوابگاه‌ها فاصله کمی با هم داشته باشند.

وی با بیان اینکه تعداد مجتمع‌های تولیدی متناسب با تعداد زندان‌ها است به تعدادی از این مجتمع‌ها اشاره کرد و ادامه داد: کارگاه‌های مجتمع تولیدی ندامتگاه تهران بزرگ شامل، تولید انواع درب و پنجره UPVC و آلومینیومی، بر اساس سفارشات روز مشتریان، تولید انواع صندل و دمپایی چرمی، تولید کفش چرمی، تولید محصولات سراجی، انواع کیف و ساک‌های برزنتی، دوخت لباس‌های مختلف کار در شش کارگاه بزرگ خیاطی، تولید سبدهای قیطانی، پخت انواع نان، کلوچه و شیرینی‌های خشک و تر، تهیه آبمیوه‌های تازه و دم‌نوش‌های گیاهی در دو کارگاه بهداشتی، کترینگ و بافت تابلوفرش است.

مدیر بنیاد تعاون زندانیان استان تهران با اشاره به اشتغال نشسته در اندرزگاه‌ها تصریح کرد: اشتغال نشسته در داخل اندرزگاه‌ها که شامل بافت سبدهای کنفی و مونتاژ سوئیچ انواع خودروها است. در این نوع از اشتغال، مددجویان مواد خام را تحویل گرفته و در پایان ساعت کاری، لوازم تولیدی را ارائه کرده، مانند شاغلین در کارگاه‌ها، حقوق و دستمزد ماهانه دریافت می‌کنند.

وی همچنین درباره کارگاه‌های مجتمع تولیدی فشافویه خاطرنشان کرد: تولید انواع مصنوعات فلزی و مفتولی، دوخت لباس بر اساس سفارشات عمده مشتریان، اشتغال نشسته در داخل اندرزگاه‌ها که شامل مونتاژ اسباب بازی و گل‌های مصنوعی است.

مدیر بنیاد تعاون زندانیان استان تهران با اشاره به وضعیت کارگاه‌های مجتمع تولیدی در ندامتگاه دماوند گفت: در این ندامتگاه کارگاه مونتاژ وسایل برقی و الکتریکی، فست فود و کترینگ راه اندازی شده و اشتغال نشسته در داخل اندرزگاه‌ها نیز ایجاد شده که شامل محصولات بافتنی است.

تقی‌پور در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره کارگاه‌های مجتمع تولیدی در ندامتگاه ورامین گفت: در این ندامتگاه کارگاه بزرگ خیاطی راه‌اندازی شده و اشتغال نشسته در داخل اندرزگاه‌ها نیز شامل مونتاژ برس مو است. همچنین در کارگاه‌های بازداشتگاه اوین دوخت روکش صندلی و انواع کیف‌های چرخ خرید در کارگاه سراجی، دوخت انواع روتختی، دوخت لباس اداری و کار در کارگاه خیاطی و مونتاژ انواع لامپ و هالوژن انجام می‌شود.

وی درباره کارگاه‌های ندامتگاه زنان توضیح داد: در کارگاه‌های ندامتگاه زنان نیز مشاغلی چون بافت انواع لیف، اسکاچ و منگوله و دوخت انواع لباس در کارگاه خیاطی انجام می‌شود.

مدیر بنیاد تعاون زندانیان استان تهران درباره اقدامات انجام شده در کارگاه‌های کانون اصلاح و تربیت گفت: مددجویان در کانون اصلاح و تربیت انواع طی‌های نخی و زمین‌شور را تولید و همچنین تعدادی از آن‌ها نیز در کارگاه بسته‌بندی قند، برنج، شکر، آجیل و… مشغول فعالیت هستند.

تقی‌پور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نحوه فعالیت‌های بنیاد چگونه است و چه نوع خدمات کشاورزی، صنعتی و خدماتی زیر نظر بنیاد تعاون در دست انجام است، گفت: بنیاد تعاون زندانیان از ردیف بودجه و اعتبار دولتی برخوردار نیست و با همکاری و مشارکت‌های اجتماعی و کارآفرینان اداره می‌شود و در زمینه‌های مختلف که اشاره شد و همچنین خدمات عمومی فعالیت می‌کند.

وی همچنین درباره سایر خدمات به غیر از اشتغال که بنیادتعاون زندانیان به مددجویان ارائه می‌کند، گفت: علاوه بر توسعه اشتغال و فضاهای کارگاهی در زندان‌ها که موجب حرفه آموزی مددجویان و کمک به تأمین معاش خانواده‌های آنان می‌شود، کارآفرینان شاغل در زندان‌ها جهت استفاده از تسهیلات تبصره ۱۸ به بانک‌ها معرفی می‌شوند، همچنین زندانیان شاغل واجد شرایط از امتیازات مهارت آموزی جهت اعطای عفو توسط مراجع محترم قضایی استفاده می‌کنند و مددجویان رأی باز امکان اشتغال حین حبس و حتی بعد از آزادی را در کارگاه‌های خارج از زندان و سطح شهر وابسته به بنیاد تعاون دارند.

مدیر بنیاد تعاون زندانیان استان تهران در پاسخ به این سوال که آیا برای زندانیان پیش از آغاز بکار، دوره‌های آموزشی برگزار می‌شود، تصریح کرد: بله، با همکاری اداره اشتغال و حرفه‌آموزی زندانیان استان و توسط سازمان فنی و حرفه‌ای برگزار می‌شود. همچنین آموزش و حرفه آموزی به صورت مستمر طی دوره کار در کارگاه‌ها تا زمان آزادی ادامه دارد.

تقی‌پور همچنین درباره کاهش میزان حبس زندانیانی که در کارگاه‌ها مشغول فعالیت هستند، خاطرنشان کرد: در صورت اشتغال زندانی، آموختن حرفه و نیز حسن اخلاق، مسئول کارگاه‌های بنیاد تعاون هر زندان، این افراد را به مدیر آن زندان معرفی می‌کنند تا در لیست واجدین شرایط عفو، کمک‌های نیکوکاران یا مرخصی و امتیازات دیگر قرار گیرند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره نحوه پرداخت دستمزد و حقوق زندانیان شاغل در کارگاه‌های بنیاد تعاون استان تهران گفت: بر مبنای دستورالعمل‌های صادره پرداخت حقوق از سوی سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور و بنیاد تعاون زندانیان کشور، زندانیان شاغل در کارگاه‌های بنیاد تعاون به سه دسته مبتدی، نیمه ماهر و ماهر تقسیم شده، با توجه به ساعات حضور و تعداد کارهای دوختی یا تولیدی در قالب حقوق ماهیانه دریافت می‌کنند. این مبالغ به حساب‌هایشان واریز شده، می‌توانند بخشی از آن را در اختیار خانواده‌هایشان قرار دهند تا کمک معیشت آنان در ایام حبس باشد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز