واکنش اعضای شورا به گزارش ۶ ماهه پروژههای تملک دارایی سرمایهای شهرداری تهران
در یکصد و نود و پنجمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران، اعضای شورا نسبت به گزارش نظارتی ۶ ماهه پروژه های تملک دارایی سرمایه ای شهرداری تهران در سال ۱۴۰۲ واکنش نشان دادند.
به گزارش ایلنا به نقل از سایت شهر سید جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران در یکصد و نود و پنجمین جلسه شورا در جریان بررسی گزارش نظارتی ۶ ماهه پروژه های تملک دارایی سرمایه ای شهرداری تهران در سال ۱۴۰۲ با بیان اینکه جلو بردن بخشی از طرح ها از سوی شهرداری قابل تقدیر است، اظهار کرد: با این وجود چند سوال باقی می ماند؛ چرا شهرداری از برنامه مصوب تمکین نکرده است؟ وقتی بودجه را مصوب کردیم دوستان ما از شهرداری در جلسات حضور داشتند.
وی افزود: در هیچ بخشی نبود که اختلافی بین شورا و شهرداری وجود داشته باشد و علیرغم میل شهرداری، شورا بودجه ای را مصوب کرده باشد؛ چرا با وجود یک برنامه هماهنگ باید این اختلافات وجود داشته باشد. حق و وظیفه شهرداری ارائه اصلاحیه بودجه در موارد مورد نیاز است. نکته دیگر این است که هرچه نیت دوستان خوب باشد اگر خلاف قانون رخ دهد، خلاف است و نمی توانیم خلاف خوب و بد داشته باشیم.
تشکری هاشمی با بیان اینکه برخی موارد از انحراف فاصله زیادی گرفته و نام آن تصمیم گیری بر خلاف شوراست، یادآور شد: وقتی ما ۵۰۰ میلیارد تومان برای ایجاد پارکینگ مصوب کردیم چرا باید ۹ میلیارد تومان برای آن هزینه شود؟
وی با اعلام اینکه از ۵۰ میلیارد تومان اعتبار خط ۱۰ به میزان هزار و ۸۰ میلیارد تومان هزینه شده و این درحالیست که تأکید ما بر تکمیل خطوط بوده و این میزان تخصیص خلاف قانون بوده است، اظهار کرد: در برخی موارد انحراف نداریم بلکه عدم تمکین داریم. شورا باید فکری به حال خودش کند. اگر بخواهیم با همین دست فرمان جلو برویم می بینیم چه گفتیم و شهرداری چگونه عمل کرده است.
سید احمد علوی رئیس کمیته گردشگری شورا با تأکید بر اینکه در ۲۰ سال اخیر این نوع گزارش دادن از بودجه، اقدام جدیدی بود، گفت: امیدواریم امروز روز ماندگاری برای ادوار شهرداری باشد و این نوع بررسی مصوبات شورا به همین شکل پیش برود.
وی ادامه داد: امروز یکی از روزهای آلوده شهر تهران است و این سندی است که مدیریت شهری هم و غم خود را نسبت به حمل و نقل و آلودگی به کار گرفته و علیرغم تمام انتقادات به شهرداری، باید این نکته را مورد توجه قرار داد.
علوی با بیان اینکه زمان خوبی است که ببینیم چه پروژههایی را نباید در بودجه لحاظ میکردیم، اظهار کرد: پروژهای که ۱۰ سال مشکل حقوقی دارد، نباید بودجه برای آن در نظر گرفت. اینکه معاونی با اصرار برای این پروژهها ردیف اعتباری می گیرد، روش را سخت می کند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا با تأکید بر اینکه تیمی باید مشکل پروژههای خوابیده شهر را حل کند، گفت: پروژه سینماهای باغ کتاب، هزار و ۳۰۰ صندلی نیاز دارد و یک نفر باید این مشکل را حل کند؛ چراکه هم درآمدها افزایش می یابد و هم هزار و ۳۰۰ صندلی به ظرفیت سینماها اضافه خواهد شد.
وی با بیان اینکه پروژه البرز_لشگرک پس از سالها مشکل برای اولین بار ردیف بودجه دریافت کرد و پس از مدتها جلو رفت، یادآور شد: در این پروژه بیش از چهار هزار میلیارد تومان سرمایه شهرداری خوابیده و برای آن تصمیمی گرفته نمیشود.
رئیس کمیته گردشگری شورا با بیان اینکه ما در پروژه های سرمایهای هزار و ۶۰۰ ردیف داشتیم و باید در خصوص اجرای آن توضیح داده شود، تصریح کرد: فرآیند انعقاد قرارداد و مناقصه و مزایده در شهرداری تهران طولانی است و چرا باید فرصت چند ماهه اول سال را درگیر فرآیند قراردادها کنیم؟
وی ادامه داد: اگر پروژههای توسعه محلی پیشرفت خوبی داشته به واسطه اجرای طرح رصد است و امیدواریم معاونتها نیز طرح رصد داشته باشند و اگر پروژه های توسعه محلی پیشرفت خوبی دارد و معاونت هماهنگی امور مناطق پیگیر کار است، دیگر معاونتها نیز در این خصوص وارد عمل شوند.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا با بیان اینکه از هزار و ۶۰۰ پروژه، ۳۰ پروژه انحراف داشته است، خاطرنشان کرد: باید ببینیم این موارد در حوزه اختیارات شهردار تهران قرار دارد یا خیر؟
مهدی پیرهادی با بیان اینکه از زمان فعالیت آقای فروزنده تحول خوبی را در معاونت مالی شهرداری شاهد بودهایم، یادآور شد: بودجه باید بر اساس بهای تمام شده مورد پردازش قرار بگیرد. ما در مناطق بهای تمام شده داریم اما به صورت عملیاتی و اجرایی، اتفاقی نمی افتد و بیشتر به صورت شکلی و ظاهری است و باید واقعی و عملیاتی باشد.
وی ادامه داد: بیش از ۸۰۰ هزار مربع فضای تجاری در بوستانها داریم و بیش از هزار میلیارد تومان در این بخش بلاتکلیف است، بارها پرسیدهام که این هزار میلیارد تومان کجا می رود؟ درآمد بوستان ها به ۲۰۰ میلیارد تومان نمی رسد و در حالیکه باید نزدیک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان درآمد داشته باشد و من در این خصوص از شهرداری تهران گلایه دارم.
سوده نجفی رئیس کمیته سلامت شورا با بیان اینکه بروز رسانی سامانهها به خوبی انجام نشده است، گفت: بودجه تصویب می شود که انضباط مالی ایجاد شود؛ درست است که انعطاف پذیری از اصول بودجه است اما شهرداری باید پیش از هر کاری، به شورا اصلاحیه ارائه دهد.
وی تأکید کرد: در پروژههایی که پیشرفت فیزیکی حاصل نشده باید شهرداری نسبت به پیشبرد بهتر امور اقدام کند. بودجه با همکاری شهرداری تهران به تصویب رسیده و در تمام سطوح بررسی و مصوب شده و سوال ما این است که شهرداری چرا آن را درست اجرا نکرده است؟
نجفی با بیان اینکه وظیفه ما سیاست گذاری و نظارت است، یادآور شد: وظیفه شورای شهر در این زمینه با اقدام شهرداری زیر سوال خواهد رفت. شهرداری باید انحرافات را اصلاح کند. چراکه در مواردی دیدیم بودجه بیش از رقم مصوب شورا اختصاص یافته است.
در ادامه جلسه سید محمد آقامیری رئیس کمیته عمران شورا با بیان اینکه در کمیته عمران پیشرفت فیزیکی پروژهها را محله به محله پیگیری می کنیم، گفت: در ۶ تا ۷ ماه ابتدایی سال پروژهها پیشرفت فیزیکی مناسبی دارد که جای تقدیر از معاونت مالی دارد. سال گذشته بدهی سالیان پیمانکاران تسویه شد و باعث شد پیمانکارانی که رغبتی به شرکت در مناقصات نداشتند، وارد عمل شوند و پروژهها را اجرایی کنند.
وی اضافه کرد: سال قبل پیشنهاد دادیم که ردیف اعتباری برای مطالعات فاز یک و فاز سه پروژهها در نظر گرفته شود. به صورت منطقهای اعتباراتی برای کارهای مطالعاتی طرحها در مناطق پیش بینی شده و خواهیم دید که پیشرفت فیزیکی طرح ها در ۶ ماه ابتدایی سال آینده بهبود خواهد یافت.