سازمان هواشناسی اعلام کرد:
تداوم آلودگی هوا در تهران و ۵ کلانشهر دیگر/ رگبار شدید باران در جنوب شرق کشور
سازمان هواشناسی از تداوم آلودگی هوا در تهران و ۵ کلانشهر دیگر طی امروز و فردا خبر داد و اعلام کرد که تا اواخر وقت امروز شاهد رگبار شدید باران و رعد و برق در جنوب شرق کشور بهویژه در مناطقی از استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان خواهیم بود.
به گزارش ایلنا، براساس پیشبینی کلی نقشههای همدیدی و آیندهنگری سازمان هواشناسی، امروز (شنبه ۴ آذر ۱۴۰۲) در سیستان و بلوچستان، شرق هرمزگان و نیمه جنوبی کرمان، بارش باران، گاهی رگبار، رعد و برق و وزش باد شدید پیشبینی میشود. فردا یکشنبه در برخی مناطق شمال غرب کشور ابرناکی، رگبار پراکنده و افزایش سرعت وزش باد رخ میدهد و در سایر مناطق کشور جو آرام و پایداری حاکم است.
روز دوشنبه بهتدریج با ورود سامانه بارشی جدید به ایران، در مناطق شمال غرب و غرب کشور، شاهد افزایش ابر، رگبار باران، گاهی رعد و برق، وزش باد شدید، در مناطق سردسیر و مرتفع بارش برف و در سواحل غربی دریای خزر بارشهای پراکنده خواهیم بود.
روز سهشنبه، بارشها در استانهای ساحلی دریای خزر با شدت بیشتری ادامه دارد و در برخی مناطق شمال شرق کشور نیز بارشهای پراکنده روی میدهد. همچنین روز چهارشنبه در هرمزگان و جزایر تنگه هرمز ابرناکی و بارش پراکنده پیشبینی شده، اما در سایر مناطق کشور جو پایداری حاکم خواهد بود.
براساس اعلام سازمان هواشناسی کشور، طی امروز و فردا در شهرهای صنعتی و پرجمعیت تهران، کرج، اراک، اصفهان، قم و سمنان افزایش غلظت آلایندههای جوی و کاهش کیفیت هوا پیشبینی میشود.
علاوه بر این از امروز تا اواسط هفته در اکثر مناطق کشور روند تدریجی افزایش دما انتظار میرود، این در حالی است که طی روز سهشنبه در شمال غرب و سواحل دریای خزر و روز چهارشنبه در شمال شرق کاهش محسوس دما روی میدهد، همچنین از اواخر وقت دوشنبه و در طول روز سهشنبه دریای خزر مواج خواهد بود.
توصیف سامانه: تشدید فعالیت سامانه بارشی
نوع مخاطره: رگبار شدید باران، رعد و برق، وزش باد شدید موقت، احتمال بارش تگرگ.
زمان و منطقه اثر:
شنبه ۴ آذر ۱۴۰۲: شرق هرمزگان و شرق سیستان و بلوچستان.
اثر مخاطره: اختلال در ناوگان حملونقل جادهای، ریلی و هوایی، سیلابی شدن مسیلها، طغیان رودخانهها، آبگرفتگی معابر، وزش باد شدید موقت، صاعقه، خسارت به سازههای موقت از جمله بنرها، داربستها، تابلوهای تبلیغاتی، شکستن درختان کهنسال و خسارت به محصولات باغی و زراعی.
توصیه: پرهیز از سفرهای غیرضروری، عدم توقف در بستر و حاشیه رودخانهها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانهها و مسیلها، خودداری از فعالیتهای کوهنوردی و جابهجایی عشایر، محدودیت در فعالیتهای عمرانی، آمادگی دستگاههای اجرایی و امدادی و پاکسازی دهانه پلها، لایروبی کانالها و آبروها، اجتناب از پارک خودرو کنار درختان فرسوده و ساختمانهای نیمهکاره و انتقال محصولات کشاورزی به انبارهای استاندارد.
توصیف سامانه: پایداری هوا
نوع مخاطره: سکون نسبی هوا همراه با افزایش غلظت آلایندههای جوی و کاهش کیفیت هوا.
زمان و منطقه اثر:
شنبه ۴ آذر ۱۴۰۲: تهران، اصفهان، قم، کرج، سمنان و اراک.
یکشنبه ۵ آذر ۱۴۰۲: تهران، اصفهان، قم، کرج، سمنان و اراک.
اثر مخاطره: افزایش غلظت آلایندهها، افزایش شاخص آلودگی هوا در حد ناسالم برای گروههای حساس و در صورت عدم مهار منابع آلاینده (ثابت و متحرک) در مناطق پرتردد ناسالم برای تمام گروهها.
توصیه: مدیریت بهینه در مصرف سوختهای فسیلی، کنترل فعالیتهای صنعتی آلاینده، کاهش ترددهای غیرضروری و پرهیز از حرکات ورزشی در فضای باز بهویژه توسط سالمندان، کودکان و افراد با سابقه بیماریهای قلبی و تنفسی.