در نشست «نقشآفرینی زنان در مدیریت بلایای طبیعی و بحرانهای اجتماعی» مطرح شد؛
زنان اصلیترین رکن تربیت و مدیریت مصرف هستند
چهارمین نشست از سلسله نشستهای علمی و تخصصی مدیریت بلایای طبیعی، حوادث غیرمترقبه و بحرانهای اجتماعی با محوریت نقشآفرینی زنان در مدیریت بلایای طبیعی با حضور کارشناسان برگزار شد.
به گزارش ایلنا، مجموعه فرصت در ادامه سلسله نشستهای علمی-تخصصی با محوریت مدیریت بلایای طبیعی، حوادث غیرمترقبه و بحرانهای اجتماعی، در نشست چهارم جلسهای با محوریت «نقش آفرینی زنان در مدیریت بلایای طبیعی و بحرانهای اجتماعی» با همکاری تعدادی از مراکز علمی و پژوهشی و نهادهای اجرایی کشور، با سخنرانی آسیه شریعت نژاد (مشاور معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور)، زهره جعفری (مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری تهران)، مریم اردبیلی (مشاور شهردار تهران و مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران)، زینب قیصری (مشاور مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس و مشاور پیشین وزیر نفت در امور زنان و خانواده)، زهرا محمودی (عضو بنیاد ملی نخبگان، استاددانشگاه وپژوهشگر هنر و رسانه) در روز سهشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۲ در مجموعه فرهنگی خاتم الاوصیاء تهران برگزار شد.
نقش اثرگذاری زنان در برقراری امنیت عاطفی پس از بحران
در ابتدای این نشست آسیه شریعتنژاد مشاور معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت: «بحران» به عنوان متحول کننده وضعیت عادی زندگی به وضعیت غیرعادی است. نقش آموزش در بررسی ظرفیت بانوان در مدیریت پیشگیرانه بحران نقش زنان در بهبود و بازتوانی خانواده پس از بحران و ضعف سیاستگذاری برای بهره برداری از ظرفیت بانوان بسیار مهم است.
شریعتنژاد در ادامه افزود: زنان نقش اثرگذاری را در برقراری امنیت عاطفی پس از وقوع بحران داشته و تنها این زنان هستند که در تربیت و آموزشهای پیشگیرانه نقشآفرینی میکنند.
مشاور معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور تصریح کرد: زنان کنشگران خودجوش در مقابله با بحرانهای اجتماعی بوده که نشان دهنده نقش هدایتگری پرقدرت بانوان است.
زنان در روایتگری پس از بحران نقش اساسی دارند
در ادامه زهرا محمودی عضو بنیاد ملی نخبگان و پژوهشگر هنر و رسانه گفت: در بحرانها برخی از زنان به صورت ناشناخته و گمنام همواره در حال مدیریت حل بحرانهایی هستند که روزانه در جامعه و خانواده بوجود میآید ولی لزوما با تعریف اسمی بحران قابل تشخیص نیست.
پژوهشگر هنر و رسانه با اشاره به وضعیت غمبار فلسطین گفت: نقش زنان در روایتگری و ارائه تصویر از بحرانها بسیار مهم و بیبدیل است که به تمام دنیا درس امید و استقامت میدهد.
محمودی عضو بنیاد ملی نخبگان با اشاره به گستردگی حمایت جهانی از فلسطین گفت: سلبریتیهای داخلی در برابر جنایتهای رژیم صهیونیستی بخاطر ریزش فالوورها سکوت کردند ولی نمونههایی وجود دارد از حمایتهای بانوان مشهور خارجی نسبت به فلسطین و جنایتهای صهیونیستها در غزه به روایتگری پرداختند.
وی همچنین در پایان گفت: با توجه به زیست جهانی امروز، جنگ امروز یک جنگ شهری در شهر، اذهان و افکار شناختی است.
رشادتهای مردم فلسطین بخاطر حماسهسازی زنان است
در ادامه این نشست، مریم اردبیلی مشاور شهردار تهران و مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران با اشاره به عظمت شخصیت حضرت زینب (س) با تکیه بر این الگو بر لزوم مبارزه با احساس شکست و خودباختگی، گفت: زن مسلمان میتواند در جنگ روایتها به تنهایی روایتی را برای کل تاریخ روایت کند مشروط بر اینکه با ولایت و حقیقت متصل باشد و این همان توان زنانه اعجابانگیز است.
وی گفت: ممتنع دانستن پیشگیری کامل از بحران جزو لاینفک زندگی انسان است.
اردبیلی مشاور شهردار تهران گفت: آنچه که در رشادتهای مردم فلسطین به چشم میآید نقش خانواده و مادران در این حماسه بوده که بسیار کلیدی و مهم است.
زنان اصلیترین رکن تربیت و مدیریت مصرف هستند
در این نشست، زینب قیصری مشاور زنان رئیس هلدینگ خلیج فارس بحثی را پیرامون مدیریت زنانه بحران ناآرامی گاز و آلودگی هوا ارائه که طی آن به نقد و بررسی بخشی از برنامه هفتم توسعه پرداخت.
وی در ادامه گفت: ما با یک ناترازی انرژی مواجهیم و حل این بحران اجتنابناپذیر است، البته برخی اقدامات انجام گرفته از سوی دولت برای حل این مسئله از جمله افتتاح فاز ۱۹ پارس جنوبی است.
مشاور زنان رئیس هلدینگ خلیج فارس تصریح کرد: از جمله دلایل ناترازی انرژی، تحریم و افزایش شدت مصرف انرژی بوده است. در فصول سرد سال ۷۰ درصد گاز تولیدی توسط بخش خانگی مصرف میشود که با این شدت رشد تا سال ۱۴۲۰ ما ۵۰۰ میلیون متر مکعب کمبود گاز خواهیم داشت.
قیصری در پایان گفت: زنان اصلیترین رکن تربیت مصرف کنندگان آگاه در بستر خانواده و مدیریت مصرف هستند. لذا بایستی به آموزش سبک زندگی مطابق الگوی صحیح مصرف به بانوان بپردازیم.
جایگاه مشاوران امور زنان در تصمیمسازی کجاست؟
در پایان زهره جعفری، مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری تهران گفت: بایستی به فال نیک گرفت که مجموعه فرصت در مسئله نقش بانوان در مدیریت بلایای طبیعی احساس دغدغه کرده است.
وی با تبیین نگاه حاکمیتی به مسئله مدیریت بانوان مطرح کرد: در جلسات تصمیمسازی و تصمیمگیری مشاوران امور زنان از چه جایگاهی برخوردارند؟ در مدیریت حوزههای زنان بایستی مدیریت زنانه حاکم باشد و نگاه مردسالارانه به این حوزهها بسیار خطرناک است.