در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
تحصیل ۴۰۰ دانشجوی بینالمللی در دانشگاه امیرکبیر/ محدود شدن حضور اساتید در مجامع علمی به دلیل محدودیت منابع مالی دانشگاهها
مدیرکل همکاریهای علمی و بینالمللی دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: ما موضوعات مشترکی با کشورهای همسایه داریم که برای طرح ریزی میکنیم تا از طریق منابع بین المللی، در راستای برطرف کردن آنها در کشور خودمان و حتی در منطقه اثرگذاری مثبت داشته باشیم.
«روحالله باقرزاده» مدیرکل همکاریهای علمی و بینالمللی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در مورد تعاملات این دانشگاه با کشورهای خارجی بیان کرد: در فاصله کوتاهی بعد از پروپوزالی که تهیه و مورد توافق طرف مقابل قرار گرفت؛ قرار است در سازمان همکاریهای شانگهای، مرکز تخصصی انتقال تکنولوژی و تبادل علم و فناوری راهاندازی کنیم تا بتوانیم در کشورهای عضو منطقه شانگهای که چین، روسیه، قرقیزستان، تاجیکستان، پاکستان، هند و… را در بر میگیرد، همکاریها را به اشتراک بگذاریم و انتقال تجربه و تکنولوژیها را شکل دهیم.
مدیرکل همکاریهای علمی و بینالمللی دانشگاه صنعتی امیرکبیر تصریح کرد: با توجه به تخصص دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حوزه علوم مهندسی و علومپایه نوع همکاریهای بینالمللی را پیگیری میکنیم و عمدتا برای رفع نیازهای صنعت کشور ظرفیتها را فعال کنیم.
باقرزاده یادآوری کرد: ما موضوعات مشترکی با کشورهای همسایه داریم که برای آن طرحریزی میکنیم تا از طریق منابع بینالمللی، در راستای برطرف کردن آنها در کشور خودمان و حتی در منطقه اثرگذاری مثبت داشته باشیم.
او ادامه داد: موضوعاتی مانند ریزگردها، چالشهای موجود در زمینه بهرهگیری بهتر از منابع زیرزمینی کشور و منطقه، مباحث هوشمندسازی شبکههای انتقال نیرو و شبکههای ملی اطلاعات و مباحث مرتبط با افزایش بهرهبری از صنایع در کشور از جمله موارد مورد تاکید است.
باقرزاده افزود: مهمترین چالشی که در همکاریهای علمی داریم، بحث شرکت در مجامع علمی است. به دلیل منابع مالی محدودی که دانشگاه و موسسات آموزش عالی در اختیار دارند، شرکت اساتید ما در مجامع علمی محدود شده است.
باقرزاده خاطرنشان کرد: در ماههای اخیر برنامهریزی کردیم تا منابع مالی دانشگاه را در جهت شرکت در مجامع علمی هدفمند به خط کنیم.
مدیرکل همکاریهای علمی و بینالمللی در مورد تعداد دانشجویان خارجی در دانشگاه امیرکبیر گفت: حدود ۴۰۰ دانشجوی بینالمللی داریم و بیشتر از کشورهای عراق، سوریه، لبنان، افعانستان، سنگال، نیجریه، چین، پاکستان و هند در دانشگاه امیرکبیر دانشجوی بینالمللی داریم.
باقرزاده در ادامه توضیح داد: این دانشجویان بیشتر از همه متقاضی تحصیل در رشتههای مهندسی کامپیوتر مهندس برق، مهندسی نفت، مهندسی فناوری اطلاعات، هوش مصنوعی و… در دانشگاه امیرکبیر هستند.