سازمان هواشناسی اعلام کرد:
تداوم فعالیت سامانه بارشی در برخی استانها/ توده هوای سرد ایران را فرا میگیرد
سازمان هواشناسی ضمن پیشبینی تداوم فعالیت سامانه بارشی و صدور هشدار نارنجی برای برخی استانها از نفوذ توده هوای سرد به اغلب نقاط کشور خبر داد.
به گزارش ایلنا، براساس نقشههای همدیدی و آیندهنگری سازمان هواشناسی، فعالیت سامانه بارشی امروز (سهشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۲) در مناطق شمال غرب، غرب، شمال شرق، سواحل شمالی، برخی مناطق جنوب غرب، استانهای واقع در دامنههای جنوبی البرز، هرمزگان، نیمهجنوبی استانهای فارس، بوشهر، شمال خراسان جنوبی و ارتفاعات کرمان و سیستان و بلوچستان باعث بارش باران، وزش باد شدید، بارش تگرگ و در ارتفاعات بارش برف خواهد شد.
فعالیت سامانه بارشی طی فردا (چهارشنبه) در شرق مازندران، گلستان، خراسان شمالی و نیمه شمالی خراسان رضوی ادامه خواهد داشت و سپس سامانه موجود از کشور خارج میشود. شدت فعالیت سامانه بارشی امروز برای شرق مازندران، گلستان و خراسان شمالی است و طی روز جاری در بیشتر مناطق کشور وزش باد شدید رخ میدهد.
امروز با نفوذ توده هوای سرد به ایران، شاهد کاهش محسوس دما در اغلب مناطق کشور خواهیم بود. همچنین از اواخر وقت روز پنجشنبه با عبور موجی از نیمه جنوبی کشور، در برخی مناطق ایلام، خوزستان، لرستان، بوشهر، ارتفاعات زاگرس مرکزی و جنوبی و روزهای جمعه و شنبه در کرمان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان بارش پراکنده، گاهی همراه با رعد و برق و وزش باد شدید موقتی رخ خواهد داد.
براساس اعلام سازمان هواشناسی کشور، طی سه روز آینده دریای خزر و خلیجفارس و در روزهای جمعه و شنبه تنگه هرمز و دریای عمان مواج و متلاطم خواهند بود.
توصیف سامانه: تشدید فعالیت سامانه بارشی (هشدار نارنجی)
نوع مخاطره: رگبار شدید باران، رعد و برق، وزش باد شدید موقت، کاهش محسوس دما، در نقاط سردسیر و ارتفاعات بارش برف و کولاک
زمان و منطقه اثر: سهشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۲ - لرستان، هرمزگان، ارتفاعات سمنان، جنوب بوشهر و جنوب شرق فارس.
اثر مخاطره: اختلال در تردد ناوگان حملونقل جادهای، ریلی و هوایی، لغزندگی گردنههای کوهستانی و نقاط سردسیر به سبب بارش برف، سقوط سنگ از ارتفاعات، سیلابی شدن مسیلها، طغیان رودخانهها، آبگرفتگی معابر، وزش باد شدید موقت، صاعقه، خسارت به سازههای موقت از جمله بنرها، داربستها، تابلوهای تبلیغاتی و شکستن درختان کهنسال.
توصیه: پرهیز از سفرهای غیرضروری، عدم توقف در بستر و حاشیه رودخانهها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانهها و مسیلها، خودداری از فعالیتهای کوهنوردی و جابهجایی عشایر، محدودیت در فعالیتهای عمرانی، آمادگی دستگاههای اجرایی و امدادی و پاکسازی دهانه پلها، لایروبی کانالها و آبروها، اجتناب از پارک خودرو در کنار درختان فرسوده و ساختمانهای نیمهکاره و آمادگی راهداری جهت برف روبی در گردنهها و نقاط سردسیر.