خبرگزاری کار ایران

حجت‌الاسلام والمسلمین طاهری در نشست با اعضای ستاد امر به معروف فارس مطرح کرد:

تقویت امر به معروف به عنوان سیستم نظارت مردم بر دولت ضروری است

تقویت امر به معروف به عنوان سیستم نظارت مردم بر دولت ضروری است
کد خبر : ۱۴۱۳۷۸۷

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر در نشست با اعضای ستاد امر به معروف استان فارس با اشاره به اینکه امر به معروف و نهی از منکر سیستم نظارت مردم بر دولت است، بیان داشت: باید با هم افزایی و همگرایی بین مجموعه‌های مردمی و نهادهای دولتی و حاکمیتی این سیستم را تقویت کنیم.

به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور؛ در این نشست که امام جمعه شیراز به عنوان رئیس ستاد و استاندار و تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مدیران کل اطلاعات، فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، سازمان تبلیغات اسلامی، شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، صدا و سیما و رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت و دادستان حضور داشتند، موضوعات متعددی در بحث فریضیتن امر به معروف و نهی از منکر مورد نقد و بررسی قرار گرفت. همچنین در این نشست فرمانده ناجا استان، فرمانده سپاه استان، دبیر ستاد ائمه جمعه، نمایندگان دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه برادران و خواهران و اعضای ستاد استان فارس حضور داشتند، آیت‌الله لطف‌الله دژکام، امام جمعه و رئیس ستاد امر به معروف استان فارس با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر یک مسئله صرفا فرهنگی نیست، گفت: گستره امر به معروف و نهی از منکر، به مدیریت و نظارت برمی‌گردد.

وی با بیان اینکه مسئله امر به معروف از نظر شرعی امری واجب است که در فقه، واجبات خطاب به افراد گفته می‌شود، افزود: امروز این ستاد از بحث مردمی و فردی فراتر رفته و به عنوان یک کار مدیریتی و حکومتی تشکیل شده است. این رویکرد جدیدی به مسئله است و سابقه نداشته است که در حاکمیت، کار امر به معروف و نهی از منکر تعریف شود. هرگز چه قبل از انقلاب و چه بعد از آن، چنین چیزی را نداشته‌ایم.

رئیس ستاد امر به معروف فارس همچنین به نقش کلیدی رسانه‌ها در این عرصه اشاره کرد و گفت: یکی از مسائل مهم در حوزه امر به معروف و نهی از منکر، بحث رسانه است. نه فقط رسانه دولتی مثل صدا و سیما. ما باید رسانه‌ای داشته باشیم که حتی اگر صدا و سیما هم نتوانست همکاری کند، بتوانیم از طریق دیگری کار را جلو ببریم.

امام جمعه شیراز در پایان به ورود حوزه به مسئله امر به معروف اشاره و اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب فرمودند که منبر رسانه است اما متاسفانه هنوز حوزه را سازماندهی نکرده‌ایم که اگر لازم باشد، بتواند به مسائل ورود کند. باید مشخص شود که حضور حوزویان در ستاد امر به معروف، برای چیست. نماینده رسانه هم باید بداند که خیلی جدی مطالبه‌گری کند. بنابراین همه اعضا در خصوص نقش خود باید به خوبی آموزش دیده و توجیه شوند.

در ادامه مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محمدحسین طاهری آکردی دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور به آسیب شناسی ساختار ستاد پرداخت و ضمن تشریح برنامه‌های آن در موضوعات آموزش، تشکل‌های مردمی، عفاف و حجاب، معاضدت قضایی از آمران و ناهیان و حمایت از شوراهای امر به معروف و نهی از منکر دستگاه‌ها، برنامه‌های آتی این ستاد را تبیین کرد.

وی گفت: ستاد امر به معروف، یک سیستم نظارتیِ "مردم به دولت" است که نظام سیاسی اسلام آن را طراحی کرده و از صدر اسلام وجود دارد، اما چسباندن آن فقط به یک مساله خاص در جامعه، ظلم به امر به معروف است.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور، مهم‌ترین مشکل این ستاد را مشخص نبودن ساختار آن در حاکمیت دانست و بیان داشت: حضرت امام(ره) فرمودند امر به معروف باید یک چیز فرا قوه‌ای باشد. این نگاه، نشان دهنده میزان اهمیت ستاد امر به معروف است که باید احیا شود و متناسب با آن، شرح وظیفه و بودجه برایش تعیین شود تا بتواند در عرصه‌های مختلف ورود پیدا کند.

وی در ادامه با بیان این‌که نباید مطالبه‌گری‌ها در راستای تضعیف نظام صورت گیرد، تصریح کرد: نه اشکالاتی که مطرح می‌شود و نه ادبیاتی که بیان می‌شود، نباید در راستای تضعیف نظام باشد.

گفتنی است؛ در ادامه نشست هر کدام از اعضای حاضر به بیان برنامه‌های خود در بحث فریضتین پرداخته و بر هم افزایی و هم فکری مجموعه‌ها برای احیای این واجب فراموش شده تأکید کردند.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز