مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی تاکید کرد:
امکان اجرای طرح «مالچ پوشالی» ایران برای بیابانزدایی در کشورهای منطقه
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: دستاوردهای موفق طرحهای تحقیقاتی بادشکن غیرزنده از نوع زیستی در استان سمنان موسوم به «مالچ پوشالی» قابلیت اجرا در کشورهای منطقه مانند عراق و سوریه را برای بیابانزدایی در قالب همکاریهای مشترک دارد.
به گزارش ایلنا، وحید جعفریان در حاشیه بازدید از طرحهای تحقیقاتی مهار ماسههای روان در استان سمنان گفت: اجرای طرح تحقیقاتی بادشکن غیرزنده از نوع زیستی با استفاده از مواد دورریز کشاورزی مانند ساقه پنبه، پوشال برنج و نی، در مهار توفانهای ماسهای و تثبیت ماسههای روان موثر است.
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ادامه داد: مالچ پوشالی از ضایعات کشاورزی به دست میآید و با اجرای این طرح، کشاورزان میتوانند از فروش ضایعات درآمدزایی کنند.
وی افزود: براساس بررسیها، طرح پژوهشی مالچ پوشالی در استان سمنان تا ۱۰۰ درصد موجب تثبیت ماسههای روان شده و تا ۷۰ درصد در احیای پوشش گیاهی موثر بوده است.
جعفریان خاطرنشان کرد: طبق مطالعات انجامشده، گستره کانونهای فرسایش بادی کشور ۱۴ میلیون هکتار است که ۲۲ استان را شامل میشود. همچنین براساس تحقیقاتی که در گذشته انجام شده است، کانونهای فرسایش بادی و توفانهای ماسهای سالانه ۶۰۰ میلیون دلار به زیرساختهای مختلف مانند کشاورزی، راه و روستاهای کشور خسارت وارد میکند.
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی همچنین اظهار داشت: طرح مالچ پوشالی در سرخس خراسان رضوی، خوزستان، ایلام و سیستان و بلوچستان که دارای کانون بحرانی فرسایش بادی هستند، قابلیت استفاده دارد.
براساس اعلام مرکز اطلاعرسانی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، جعفریان در پایان با اشاره به موفقیت اجرای طرح مالچ ریگی که طرح پیشنهادی زندهیاد پروفسور پرویز کردوانی از اهالی استان سمنان است، تاکید کرد: مالچ ریگی راهکار موثر تثبیت ماسههای روان در تپههای رسی است، اما دغدغه مهم در این طرح روش اجرا است که این موضوع در بخش تحقیقات در دست بررسی است.