ابلاغ دستورالعمل نقش استانهای معین کشور در حوادث احتمالی تهران
دستورالعمل نقش استانهای معین در حوادث احتمالی تهران، در نشست مشترک رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران و رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر با مدیران عامل و معاونتهای امداد و نجات ۳۱ استان کشور بررسی و ابلاغ شد.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، در نشست مشترک رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران و رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر با مدیران عامل و معاونتهای امداد و نجات ۳۱ استان کشور که با حضور معاونان و مدیران سازمان امداد و نجات در محل این سازمان برگزار شد، موارد بروزرسانی دستورالعمل استانهای معین در قالب ویدئو کنفرانس به مدیران عامل و معاونتهای امداد و نجات استانهای کشور توضیح داده شد.
علی نصیری، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در این جلسه به تبیین و توضیح این دستورالعمل پرداخت و گفت: اهمیت بهروزرسانی این دستورالعمل از آنجایی است که شهر تهران نه تنها پایتخت سیاسی، که پایتخت اقتصادی و اجتماعی کشور هم است و به طور متوسط، حدود یک ششم تا یک نهم جمعیت کشور، در این ابرشهر زندگی میکنند؛ بنابراین آمادگی در برابر بحرانهای احتمالی و تبیین نقش استانهای معین در بحرانها، اهمیت زیادی دارد.
وی با اشاره به تعیین پهنههای عملیاتی برای انجام عملکرد بهتر استانهای کشور در بحرانهای احتمالی پایتخت، عنوان کرد: ۵ پهنه عملیاتی، شامل، پهنه، جنوب، مرکز، شمال، غرب و شرق، در تهران درنظر گرفته شده است که هر کدام از استانهای کشور، مسئولیت عملیاتی این ۵ پهنه را برعهده دارند، در هر پهنه عملیاتی نیز هر استان، مسئولیت عملیاتی هر منطقه را به عهده میگیرد.
نصیری با بیان این که هر منطقه شهرداری تهران، دارای ویژگی جغرافیایی، بافت شهری و تراکم جمعیتی خاص است، ادامه داد: لازم است که در دستورالعمل جدید، هر کدام از استانهای معین، به تفسیر منطقه عملیاتی خود بپردازند تا برای امدادرسانی بهتر به هموطنان در بحرانهای احتمالی و مخصوصا زلزله تهران، آمادگی لازم را داشته باشند.
لازم به ذکر است که در دستورالعمل جدید آمادگی استانهای معین در برابر بحرانهای احتمالی پایتخت، پهنهبندی شهر تهران، چالشهای پیشروی استان با برگزاری دبیرخانه بازنگری تغییر و به روزرسانی شده است.
همچنین صادق محمودی رئیس سازمان امداد و نجات با اشاره به اهمیت حضور جمیعت هلالاحمر در بحرانهای کشور، اظهار کرد: جمعیت هلالاحمر ۶ ماه پرفراز و نشیب را با سربلندی سپری کرد. حضور امدادگران و نجاتگران در ماموریتهای متنوع، در مراسم اربعین و در طرح تابستانه که باعث کاهش تلفات در سواحل کشور شد، از مهمترین اقدامات و ماموریتهای جمعیت هلالاحمر در این مدت زمان است.
وی ادامه داد: امروز هم برای آمادگی در بحرانهای احتمالی در پایتخت، جلسه داریم. دستورالعمل اقدامات استانهای معین در بحرانهای احتمالی در پایتخت، به خصوص، وقوع زلزله، امروز ابلاغ میشود.
گفتنی است، در این نشست، علی نصیری رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، صادق محمودی رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر، شاهین فتحی، مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان تهران و جمعی از معاونان این دو سازمان حضور داشتند.