لزوم استفاده از ظرفیت بازیهای رایانهای برای حفظ محیط زیست
در بازدید معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست از بنیاد ملی بازیهای رایانهای بر لزوم همکاریهای مشترک برای استفاده از ظرفیت بازیهای رایانهای در خدمت محیط زیست تأکید شد.
به گزارش ایلنا و بنابر اعلام روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، نورالله مرادی، معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در بازدید بنیاد ملی بازیهای رایانه ای کشور، خواستار ورود مفاهیم محیط زیستی به بازیهای رایانه شد.
وی با اشاره به اینکه بر اساس آمارها بیش از ۴۰ درصد کل مردم کشور مخاطب بازیهای رایانهای هستند، گفت: بازیهای رایانهای با توجه به ضریب نفوذ اینترنت، گوشی تلفن همراه و کنسولهای بازی در سالهای اخیر بخش بزرگی از زمان فراغت و سرگرمی را در بین گروههای سنی مختلف جامعه به خود اختصاص داده و از ظرفیت بالایی برای فرهنگسازی و انتقال مفاهیم محیط زیستی برخوردار است.
مرادی ضمن تشکر از فعالیتهای بنیاد ملی بازیهای رایانهای، گفت: حجم بالای مخاطبان بازیهای رایانهای نشاندهنده این است که در توجه به نقش این بازیها برای پر کردن اوقات فراغت و انتقال مفاهیم کارهای زیادی برای انجام وجود دارد.
وی موضوعات محیط زیستی همچون آب، هوا، جنگل، تنوع زیستی و ... را برای تولید بازیهای رایانهای جذاب و پر مخاطب ارزیابی کرد و افزود: از این ظرفیت که تکنولوژیهای جدید همچون کنسولهای رایانهای، تلفن همراه هوشمند و فناوریهای ای آر و وی آر در دنیای امروز بهوجود آوردهاند، باید در خدمت آموزش و اشاعه فرهنگ محیط زیستی بهرهبرداری کنیم.
مرادی با اشاره به اینکه نوک پیکان خبرسازیهای منفی رسانههای بیگانه به سمت محیط زیست نشانه رفته و تلاش دشمن این است که با تولید اخبار منفی محیط زیستی و ایجاد حس ناامیدی جو جامعه را متشنج کند، گفت: استفاده از تمام ابزارهای رسانهای و فرهنگی و افزایش آگاهی و سواد محیط زیستی جامعه، یکی از راههای مقابله با تهدیدات امنیتی است و بازیهای رایانهای نیز به عنوان یک رسانه نوین که سهم زیادی در پر کردن اوقات فراغت بخش بزرگی از جامعه دارد، میتواند به سهم خود در آن نقش داشته باشد.
وی، زبان، جغرافیا و دین را سه مولفه اصلی هویتی برشمرد و گفت: در تولید بازیهای رایانهای در کشور باید به این مولفهها توجه شود و بازی ساخته شود تا حس وطن دوستی و تعلق را در بین مخاطبان افزایش دهد.
نورالله مرادی تحقق انجام فعالیتهای مشترک همکاری را با ایجاد کارگروه مشترک تخصصی متشکل از کارشناسان سازمان حفاظت محیط زیست و بنیاد ملی بازیهای رایانهای دانست و افزود: امیدوارم با شکلگیری این کارگروه، همکاریهای خوبی در راستای تولید بازیهای محیط زیستی انجام شود.
معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست، ایجاد یک رویداد فرهنگی با عنوان همایش ملی محیط زیست و بازیهای رایانهای را از برنامههای در دست اقدام ارزیابی کرد و گفت: در نظر داریم تا با ایجاد رویدادی، اهمیت بازیهای رایانهای و استفاده هدفمند از این تکنولوژی را در خدمت سرگرمی پاک و افزایش آگاهی مردم نسبت به محیط زیست تبیین کنیم.
وی تولیدکنندگان بازیهای رایانهای را یکی از گروههای هدف آموزشهای محیط زیستی برشمرد و افزود: در نظر داریم تا با همکاری بنیاد ملی بازیهای رایانهای، مفاهیم و موضوعات برجسته محیط زیستی را به تولیدکنندگان این بازیها آموزش دهیم و همچنین این آمادگی را داریم که برای گروههای منتخب بازیساز رایانهای، تورهای بازدید از مناطق تحت حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست را برگزار کنیم.
نورالله مرادی برگزاری «جشنواره محیط زیست و بازیهای رایانهای» را یکی دیگر از اهداف و برنامههای همکاریهای مشترک دانست و افزود: برای افزایش انگیزه در بین بازیسازها، طی جشنوارهای که در سال جاری برنامهریزی و اجرا میشود، به بهترین بازیهای محیط زیستی رایانهای جوایز نفیسی را اهدا خواهیم کرد.
وی، استفاده از ابزارهای مادی حمایت از تولیدکنندگان بازیهای رایانهای را برای تولید بازیهای رقابتی، کیفی و اثرگذار، ضروری دانست و گفت: این امکان وجود دارد تا از تسهیلات صندوق ملی محیط زیست برای حمایت از تولید بازیهای رایانهای بهرهبرداری شود.