خبرگزاری کار ایران

فرماندار تهران مطرح کرد:

رشد ۶ برابری پیش‌ ثبت‌نامی‌های انتخابات مجلس شورای اسلامی

رشد ۶ برابری پیش‌ ثبت‌نامی‌های انتخابات مجلس شورای اسلامی
کد خبر : ۱۳۹۲۵۹۴

فرماندار تهران از رشد ۶ برابری پیش‌ ثبت‌نامی‌های انتخابات مجلس شورای اسلامی خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، احمد قیومی، فرماندار تهران در نشست خبری خود که صبح امروز برگزار شد، گفت: در سطح شهر تهران ۱۰۱ پروژه با اعتبار۴ هزار و ۲۸۵ میلیارد تومان تعرف شده بود که پروژه شهری هستند ۹۹ پروژه با اعتبار ۶۳۶ میلیارد تومان پروژه روستایی شهر تهران است که ۴۵۰۰ اشتغال زایی مستقیم دارد.

وی ادامه داد: از ویژگی‌هایی این تخصیص اعتبارات توجه ویژه به نقاط کمتر توسعه یافته شده است. شهر تهران در برخی از موضوعات دچار کمبودها یا فقر مطلق است. روستاهای شهر تهران توسعه ای برایشان از منظر زیرساخت‌ها در نظر گرفته نشده است.طبق قانون روستاها در اطراف شهرها اگر به عددی از جمعیت برسند که براساس قانون ۳۵۰۰ نفر است، می توانند تبدیل به شهر شوند اما در تهران این کار انجام نمی شود چراکه ایجاد شهر در نزدیکی شهر تهران به دلایل مختلف باید کنترل شود اما این باعث اغفال از روستاها نمی شود‌.

او افزود: در شرق و شمال شرق و در غرب و شمال غرب تهران مستثنیات این روستاها باغات است که نگهداری و توسعه و حفظ آنها باید در اولویت قرار بگیرد. در دولت سیزدهم برای این روستاها اعتبارات خاصی در نظر گرفته شده است.

قیومی تصریح کرد: این اعتبارات باعث شده پروژه های نیمه کار تکمیل و یا پروژه هایی برای سال بعد آغاز شود.در حوزه شهر تهران از ۳۷ پروژه در حوزه آبرسانی بهره برداری شده است. ۲۵ مخزن ذخیره اضطراری راه اندازی و حفر ۴ چاه از این پروژه ها بوده است تا در موقع بحران تهران با مشکل مواجه نشود.

وی ادامه داد: خط ۱۷۰ کیلومتر آب رسانی نیز احداث شده است که امکان انتقال آب از غرب به شرق تهران را میسر می کند.اصلاح و بازسازی شبکه و انشعابات آب در سطح شهر تهران نیز از برنامه های دیگر ما برای مقابله با بحران است که در دستور کار قرارگرفته است.

فرماندار تهران تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که باعث هدر رفت آب می شود شبکه زیرساختی است و شرکت آب تهران باید بازسازی این شبکه را در دستور کار قرارداده تا از هدررفت آب جلوگیری شود. بهره‌برداری از ۱۷ پروژه گردشگری نیز در تهران در این ایام انجام شده است. گردشگری در تهران ظرفیت ویژه ای دارد. همچنین از ۶ پروژه مربوط به فضاهای آموزشی بهره برداری شده است تقریبا فضاهای آموزشی تهران از فقیرترین فضاهای آموزشی کشور است و فضاهای آموزشی تهران متعلق به سیستم آموزشی نیست. برخی جاها نبود فضای جایگزین اجازه بازسازی و نوسازی فضاهای آموزشی را نمی داده است اما اقداماتی صورت گرفته تا این کمبود جبران شود.

وی ادامه داد: ۸۰ مدرسه در مرکز شهر تهران در مالکیت آمورش و پرورش نبوده است و این مدارس بلاتکلیف بودند با پیگیری که توسط اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران و با مساعدت فرمانداری و توافق با شهرداری این مدارس که به کاشی آبی موسوم است تعیین تکلیف شده و به نام آموزش و پرورش شد و امکان نوسازی این مدارس نیز فراهم شد.

قیومی تصریح کرد: در شهر تهران همانطور که باید نوسازی شود فضاهای ورزشی نیز چنین وضعیتی دارد. در روز گذشته یک هنرستان دخترانه در شهر تهران افتتاح شد که با اعتبار ۱۲ میلیارد تومان ساخته شده بود که ۲ میلیارد آن از هزینه خیرین و با مشارکت آنها ساخته شده و به نام آن خیر ثبت شد و این کار باعث مشارکت عمومی می شود.

وی با بیان اینکه امسال شاهد کمترین قطعی برق در شهر تهران بودیم ادامه داد: ۱۱ پروژه درخصوص پایداری برق و افزایش ظرفیت برق در شهر تهران افتتاح شد. علیرغم اینکه حوضه های آبریز با کاهش مواجه بودند و گرمای شدید را شاهد بودیم که با مدیریت انجام شده قطعی برق محسوسی نداشتیم. ۸ پروژه در حوزه مخابراتی در راستای توسعه زیرساختهای ارتباطی در شهر تهران افتتاح شد. همچنین ۳ پروژه بزرگ مقیاس بالا در حوزه سلامت در شهر تهران افتتاح شد.

قیومی با اشاره به خطوط ریلی در شهر تهران گفت: یکی از مهمترین سیستم های حمل و نقلی کشور چه مسافر و چه بار سیستم ریلی کشور است که به آب‌های جنوبی نیز متصل است و بازسازی آن از الزاماتی بود که باید انجام می شد.

وی ادامه داد: کلنگ زنی ساختمان های چندمنظوره در اطراف روستاهای تهران باید در مدت زمان کوتاه انجام شود که اعتبارات این پروژه ها تأمین شده و باید براساس زمانبندی مشخص انجام شود. این ساختمان‌های چندمنظوره باعث ایجاد اشتغال زایی نیزخواهد شد ما به دنبال این هستیم تا اقتصاد روستا را نیز مورد توجه قراردهیم.

فرماندار تهران گفت: این ساختمان‌ها باعث جبران کمبود فضاهای آموزشی‌، بهداشتی، مدیریت بحران و ... خواهد شد. امکانات و تجهیزات در روستاهای تهران وجود نداشت و امسال برای روستاهای اطراف تهران تجهیزات و ماشین آلات سبک خریداری شد تا در مواقع حوادث خدمات لازم را ارایه دهند.

وی ادامه داد: تصویب طرح های هادی از دیگر اقدامات در هفته دولت بوده است. منطقه خلازیر شامل دو بخش است بخش پایانی خلازیر یک روستای کاملا منظم بدون تخلف ساخت و ساز است که با سیستم دهیاری مدیریت می شود بخش بالایی آن در منطقه شهری است و با مشکلاتی مواجه است. روستاهایی که برای آنها طرح هادی مشخص می شود ساماندهی خوبی در روستا انجام می‌شود.

وی درباره مرتضی گرد، گفت: مرتضی گرد یک روستای رسمی تهران است و تلاش می شود زیرساختهای لازم برای این منطقه در نظر گرفته شود و با ساخت و سازهای غیرمجاز در این منطقه نیز برخورد شدید خواهدشد.

او ادامه داد: در بخش مرتضی گرد بیش از یک دهه است اتفاقاتی در آنجا صورت گرفته که همیشه از آنجا به عنوان منطقه ای یاد شده که زیرساخت لازم را ندارد. امسال برای بالابردن ضریب امنیت کلنگ زنی مجتمع انتظامی را داشتیم. بوستان یک هکتاری نیز برای این منطقه کلنگ زنی شده و به زودی عملیات اجرایی آن آغاز می شود دو مدرسه جدید در این منطقه در نظر گرفته شده و دو مدرسه احداث شده و باید به بهره برداری برسد. تلاش شده که محدوده مرتضی گرد مانند محدوده منطقه تلو تثبیت شود.

فرماندار تهران تصریح کرد: حریم تهران باید حفظ شود و ما امانتدار میراث آیندگان هستیم.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره انتخابات گفت: حوزه انتخابیه تهران شامل تهران، ری، شمیرانات، پردیس اسلامشهر و اقلیت های شهر تهران است. طبق تغییراتی که در قانون انتخابات داده شد و لزوم انجام پیش ثبت نام برای داوطلبان، پیش ثبت نام در موعد مقرر انجام شد. برای حوزه انتخابیه تهران در مجموع ۱۱ هزار و ۲۸۰ نفر برای انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تهران پیش ثبت نام کرده‌اند. از این تعداد ۹۲۱۷ مرد و ۲۰۶۳ نفر نیز زن بوده اند.

او ادامه داد: در حوزه انتخابیه تهران ترکیب تحصیلی پیش ثبت نام کنندگان شامل ۹۴ نفر کاردانی ۱۰۶۲ نفر کارشناسی، ۷۷۴۰ نفر کارشناسی ارشد، ۲۱۲۶ نفر دکتری تخصصی و ۲۵۸ نفر حوزوی بوده است. همچنین ۱۹ درصد پیش ثبت نام کنندگان دارای سابقه ایثارگری بوده اند.

وی تصریح کرد: در پیش ثبت نام داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی رشد ۶ برابری دیده شده است.

قیومی‌درباره حجاب و عفاف گفت: ما یک ستاد در این خصوص داریم و هر آنچه که از وزارت کشور به ما ابلاغ می شود پیگیر می شویم. موضوع حجاب و عفاف شامل  موضوعات مختلفی است و همه دستگاههای دخیل در این ستاد اقدامات خود را انجام داده و پیگیری می‌شود.

وی درباره برخورد با اماکن درخصوص عفاف و حجاب گفت: عفاف و حجاب از نظر ما یک مسئله فرهنگی است و آن را به عنوان یک مسئله انتظامی و امنیتی نمی پذیریم قانون برای آن وجود دارد و افراد ملزم به رعایت قانون هستند و باید توسط همه هم مردم و هم افرادی که خدمات ارائه می دهند مانند پاساژها و مجتمع های تجاری رعایت شود و بعضی از آن‌ها که پلمب شده حتما بی قانونی بوده و طبق قوانین برخورد شده است. 

او در پاسخ به این سوال که وزارت کشور چه تعداد اتوبوس در اختیار شهر تهران قرار می‌دهد، ادامه داد: روزانه در شهر تهران سه میلیون جابجایی صورت می گیرد. حدود ۲۷ هزار میلیارد تومان در حوزه حمل و نقل عمومی شهرداری تهران در بودجه تصویب شده که شامل بخش های مختلف از جمله مترو اتوبوس و ... می شود.

وی ادامه داد: تخصیص اتوبوس ها توسط وزارت کشور انجام می شود. اعتبارات برای این بخش در شهر تهران تخصیص داده شده است و ممکن است مشکلات دیگری در این زمینه اثرگذار بوده باشد.

او افزود: شهرداری تهران در دو سال اخیر قدرتمند عمل کرده است در حریم شهر تهران تلاش کرده ساخت و سازی شکل نگیرد. قانونی که برای ساخت و ساز غیرمجاز تصویب شده برای اولین بار در سال ۱۳۰۸ بوده است. براساس این قانون فرد متخلف مجرم محسوب می شده است. در چند دوره این قانون دچار تغییرات شده است و در برخی موارد این موضوع جرم محسوب می شود و در برخی موارد تخلف محسوب می شود.

وی با بیان اینکه اصلا چرا ساخت و ساز غیرمجاز انجام می‌شود، گفت: اگر ما امروز با ساخت و سازهای عجیب و غریب به این صورت مواجه هستیم نتیجه عدم ضابطه مندی است. معتقدم در تخریب ساختمان های غیرمجاز که حکم تخریب دارند سازمان نظام مهندسی باید حضور و در اجرای آن حکم نظارت داشته باشد تا مشکلی ایجاد نشود شهرداری نیز باید از سازمان نظام مهندسی این موضوع را درخواست کند ما معتقدیم از ظرفیت سازمان نظام مهندسی کشور نیز استفاده شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز