در گفتوگو با ایلنا مطرح شد:
توضیح درباره سامانه جستجوی شغلی/ آموزش رایگان مددجویان بهزیستی در مراکز فنی و حرفهای
رئیس دبیرخانه اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور درباره سامانه جستجوی شغلی توضیحاتی ارائه کرد.
«محسن ایروانی» رئیس دبیرخانه اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره سامانه جستجوی شغلی گفت: این سامانه به تازگی در حال بارگذاری اطلاعات کارفرمایان و کارجویان است. البته بهمن سال گذشته این سامانه راهاندازی شده است و پس از تکمیل فرایند، ورود اطلاعات در این سامانه در حال انجام است.
وی ادامه داد: به تازگی حدود ۶۰ هزار کارفرما و فرد جویای کار در کل کشور دراین پنجره واحد ثبتنام کردهاند. از آنجا که سامانه قبلی سازمان بهزیستی پاسخگوی نیازهای ما نبود، اطلاعات سامانه افراد جویای کار که متعلق به سازمان بهزیستی بود به سامانه جستجوی شغل منتقل خواهد شد. در حال حاضر در حال اطلاعرسانی هستیم که افراد دارای معلولیت و سایر گروههای تحت پوشش سازمان بهزیستی از جمله زنان سرپرست خانوار، زنان خودسرپرست زنان و دختران آسیب دیده و در معرض آسیب و معتادان بهبودیافته وارد سامانه جستجوی شغل که متعلق به وزارت کار است شده و در این سامانه اطلاعات خود را وارد کنند.
رئیس دبیرخانه اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: همزمان با این مسئله کارفرمایان هم میتوانند در این سامانه ثبت نام کنند و سایتهای مختلف کاریابی به این سامانه متصل شده است. با این روش هم کارفرما میتواند مستقیم نیروی کار خود را که ممکن است از جامعه هدف بهزیستی بوده و یا از سایر گروهها و اقشار مردم باشد، انتخاب کند. ما نیز در سازمان بهزیستی از طریق مراکز مددکاری اطلاعرسانی درخصوص این سایت را آغاز کردهایم، البته هنوز در آغاز راه هستیم و نمیتوانیم آمار مشخصی از ثبتنام شدگان از جامعه هدف سازمان بهزیستی در این سامانه ارائه دهیم.
ایروانی خاطرنشان کرد: در سامانه قبلی که سامانه افراد جویای کار بود، اطلاعات ۲۴ هزار نفر ثبت شده بود که ۱۹ هزار نفر از آنها از افراد دارای معلولیت بودند و ۵ هزار نفر نیز از سایر گروههای تحت پوشش سازمان بهزیستی بودند که فاقد معلولیت هستند. کارفرمایانی که از مددجویان سازمان بهزیستی استفاده میکنند قاعدتا از مزایایی بهرهمند خواهند شد. همه انواع مشاغل و رستههای شغلی میتوانند در این سامانه هم به عنوان یک کارفرما و هم به عنوان فرد جویای کار ثبتنام کنند.
وی در پاسخ به این سوال که فرد دارای معلولیت میتوانند از طریق این سامانه در ادارات و سازمانهای دولتی مشغول به کار شوند، گفت: افراد دارای معلولیتی که تمایل به استخدام در یک نهاد یا سازمان دولتی دارند، حتما باید از طریق آزمون استخدامی اقدام کنند و ثبتنام در سامانه هیچ الزامی برای هیچ نهادی به وجود نمیآورد تا این فرد را استخدام کنند و صرفا استخدام افراد دارای معلولیت در نهادهای دولتی از طریق شرکت در آزمون استخدامی است که افراد دارای تحصیلات لیسانس به بالا و همچنین کمتر از ۳۵ سال سن داشته باشند میتوانند در این آزمون شرکت کنند.
رئیس دبیرخانه اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: این سامانه برای افرادی است که تمایل دارند در بخشهای غیردولتی و بخشهای خصوصی و تولیدی و… فعالیت کنند. اگر فردی مهارت نداشته باشد و مددجوی تحت پوشش سازمان بهزیستی باشد، میتواند در مراکز فنی و حرفهای در بخش دولتی به طور رایگان و در آموزشگاههای آزاد با ۵۰ درصد تخفیف آموزشهای لازم در خصوص یک مهارت را فراگرفته و خوداشتغالی یا شغل خانگی راهاندازی کند. همچنین میتواند از طریق فراگرفتن این آموزشها و ارتقای مهارتهای خود فرصتهای شغلی بهتری را از طریق ثبتنام در این سامانه کسب کند.
ایروانی در پاسخ به این سوال که مددجویان متقاضی وام در سازمان بهزیستی میتوانند در این سامانه ثبتنام کنند، گفت: افرادی که متقاضی وام هستند و تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند، میتوانند به طور مستقیم به ادارات سازمان بهزیستی مراجعه کرده و با در دست داشتن مدارک لازم از جمله داشتن یک مدرک فنی و حرفهای و یا دارا بودن مجوز شغلی بدون اینکه نیاز به ثبت نام در این سامانه باشد، برای دریافت وام اقدام کرده و پرونده این افراد در کمیته اشتغال بررسی و صلاحیتسنجی خواهد شد. در صورت تایید در این کمیته از طریق ادارات بهزیستی به بانکهای عامل معرفی خواهند شد.
به گفته وی افرادی که تمایل به استخدام در بخش خصوصی را دارند بهتر است که در سامانه جستجوی شغل ثبتنام کرده تا از این طریق بتوانند شغل مناسب خود را جستجو کنند.
رئیس دبیرخانه اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور درخصوص پشتیبانی از افرادی که اقدام به خود اشتغالی کرده و یا در بخش خصوصی فعالیت میکنند، گفت: ساز و کار جدیدی را در بهزیستی طراحی میکنیم و در هفته بهزیستی نیز این طرح تصویب خواهد شد و اجرای آن نیز از مهرماه آغاز خواهد شد. براساس این طرح ۵۰۰ تسهیلگر شغلی را در سطح کشور تربیت کرده و این افراد وظیفه پیگیری، حمایت و پشتیبانی شغلی از این افراد را دارند. در حال حاضر در حال ظرفیتسازی برای ایجاد این ساز و کار هستیم، این تسهیلگران به مدت یک سال این افراد را پایش و رصد میکنند تا به پایداری شغل آنها کمک شود.