معاون امور مجلس دانشگاه آزاد در گفتوگو با ایلنا:
روسای استانی در صورت عدم استعفا، حق شرکت در انتخابات مجلس را ندارند
معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: برای کسانی که در حال حاضر مسئولیت ریاست استانی یا واحد دانشگاه آزاد اسلامی را برعهده دارند، در اقلیم خودشان امکان نامزدی در انتخابات مجلس شورای اسلامی وجود ندارد. ما در این خصوص آیین نامه داریم و براساس آن، استعفای افراد تا تاریخ تعیین شده ممکن بود و کسانی که این کار را نکردند، نمیتوانند در انتخابات شرکت کنند.
«محمد قربانی گلشنآباد» معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در مورد روسا و سرپرستان واحدهای دانشگاه آزاد که قصد داوطلبی در انتخابات مجلس را دارند، گفت: طبق قانون که مصوب مجلس است، روسای واحدهای دانشگاهی که میخواهند نامزد مجلس شورای اسلامی در منطقه مسئولیت خود باشند، باید در موعد مقرر که ۱۹ خرداد ماه بود، استعفای خود را اعلام میکردند.
قربانی تصریح کرد: برای کسانی که در حال حاضر مسئولیت ریاست استانی یا واحد دانشگاه آزاد اسلامی را برعهده دارند، در اقلیم خودشان امکان نامزدی در انتخابات مجلس شورای اسلامی وجود ندارد. ما در این خصوص آیین نامه داریم و براساس آن، استعفای افراد تا تاریخ تعیین شده ممکن بود و کسانی که این کار را نکردند، نمیتوانند در انتخابات شرکت کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی افزود: منهای روسای واحدهای دانشگاهی و روسای استانها، دیگر افرادی که از دانشگاه آزاد متقاضی نامزدی در انتخابات مجلس شورای اسلامی هستند، باید به کمیته انتصابات یا شورای انتصابات دانشگاه آزاد اطلاعرسانی میکردند. این افراد شامل معاونین سازمان مرکزی، مدیران، مدیران کل و روسای مراکز ستادی دانشگاه آزاد هستند که در صورت کاندیداتوری باید اطلاع رسانی میکردند. منع قانونی برای این افراد در خصوص نامزدی نمایندگی مجلس وجود ندارد، اما باید با اطلاع و هماهنگی کمیته انتصابات دانشگاه آزاد پیش بروند.
قربانی با بیان اینکه هنوز ثبت نام از نامزدهای انتخابات مجلس آغاز نشده و آمار دقیقی نیز متقاضیانی که از دانشگاه آزاد کاندیدای انتخابات خواهند شد، وجود ندارد، گفت: بعد از آغاز فرایند ثبت نام، تعداد شرکت کنندهها از دانشگاه آزاد را اعلام میکنیم و میتوانیم بسنجیم که اعضای هیات علمی یا مسئولان دانشگاههای ما تا چه اندازه به عنوان نامزد انتخابات مجلس مشارکت داشته اند.
سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به این سوال که اگر روسا یا سرپرستان واحدهای دانشگاهی بعد از انتخابات مجلس رای نیاورند، امکان بازگشت به شغلی که داشتند وجود دارد؟ توضیح داد: کسی که کاندیدای انتخابات مجلس شورای اسلامی میشود، مسئولیت قبلی خود را نخواهد داشت و افراد باید نسبت به این نکته توجه کنند.
قربانی تاکید کرد: میتوانند کارمند یا استاد دانشگاه باقی بمانند، اما قانون میگوید امکان ندارد همزمان با دارا بودن مسئولیتی، نامزد انتخاباتی هم شد. اگر رئیس واحد یا سرپرستی از دانشگاه آزاد که باید برای شرکت در انتخابات مجلس تا ۱۹ خرداد ماه استعفا میداده، برای نمایندگی در مجلس شورای اسلامی رای نیاورد، طبیعتا سمتی قبلی برای او وجود ندارد که به آن سمت برگردند.
او افزود: در واقع فرایند جدیدی در خصوص همکاری با این افراد ایجاد میشود؛ آنها یک بار از سمتی که در دانشگاه داشتهاند برای نامزدی در انتخابات مجلس استعفا داده اند. باید به کارگیری مجدد چنین افرادی برای محول کردن سمتی در دانشگاه آزاد بررسی شود و انگار از نو قرار است با ما کار کنند، چراکه خودشان استعفا دادهاند.