خبرگزاری کار ایران

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر:

ضربه به بنیان‌های مالی قاچاقچیان ۵۰ درصد رشد داشته است/ تاکنون موردی از کشف «زامبی» نداشته‌ایم

ضربه به بنیان‌های مالی قاچاقچیان ۵۰ درصد رشد داشته است/ تاکنون موردی از کشف «زامبی» نداشته‌ایم
کد خبر : ۱۳۶۸۹۴۵

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: ما رتبه اول کشفیات انواع مواد مخدر را در سطح جهان داریم. همچنین ۹۰ درصد کشفیات تریاک در جهان مربوط به ایران است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، علیرضا کاظمی، قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در نشست خبری خود که صبح امروز برگزار شد با بیان اینکه اعتیاد یکی از علل و ریشه های آسیب های اجتماعی است، گفت: قاچاق مواد مخدر به عنوان یک جرم سازمان یافته در ۲۰۰ کشور جهان در جریان است و سود سالانه عجیبی را به نفع قاچاقچیان مواد مخدر و برخی دولت ها دارد.

وی ادامه داد: ۲۸۴ میلیون نفر از جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال در جهان حداقل یکبار و بیشتر مواد مصرف کرده اند و سالانه ۵۰۰ هزار نفر به دلیل مصرف بیش از حد مواد فوت می کنند. افزایش اینترتی مواد مخدر با استفاده از دارک وب و ترویج اسامی فریبنده برای جذب مشتریان جدید در حال جریان است و با توجه به تغییر الگوها باید استراتژی ما نیز تغییر کند.

وی تصریح کرد: ۱۱۲۷ ماده روانگردان در جهان داریم. افزایش بیش از ۲۶ درصد مصرف کنندگان ۱۵ تا ۶۴ سال را در جهان داریم. همچنین جوان گزینی مصرف مواد از دیگر اتفاقاتی است که در حوزه مواد مخدر در جهان افتاده است. مصرف حشیش در دنیا رتبه اول و تریاک رتبه دوم را دارد و آمفتامین ها رتبه سوم و کوکائین رتبه چهارم و اکس تازی رتبه پنج مصرف در جهان را دارد.

کاظمی با بیان اینکه در سال ۲۰۲۲، ۳۲ درصد سطح زیر کشت خشخاش نسبت به سال ۲۰۲۱ افزایش پیدا کرده بود، گفت: تولید مواد مخدر طی دو دهه گذشته ۵۰ برابر شده است و در دوره ای از۲۰۰ تن به ۱۰ هزار تن رسیده است بیش از ۸۰ درصد تریاک جهان در افعانستان تولید می شود و تولید و مصرف روانگردان و شیشه در افعانستان افزایش پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه ایران پرچم‌دار مبارزه با این پدیده شوم است، گفت: ایران تمام ظرفیت خود را از نیروهای نظامی انتظامی و مرزبانی به کار گرفته و مبارزه همه جانبه ای را اختیار کرده و موفقیت های زیادی نیز در این عرصه داشته است.

وی درباره اقدامات جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با مواد مخدر گفت: در دوره برنامه ششم بیش از ۷۰ میلیارد تومان به بنیان های مالی قاچاقچیان ضربه وارد شده است همچنین ۶۷ شهید در طول مدت اجرای این برنامه تقدیم شده است که ۵ شهید در سه ماهه ابتدای همین سال به شهادت رسیده‌اند.

کاظمی درباره فعالیت‌های ایران درخصوص پیشگیری و درمان گفت: دو اولویت مهم در این زمینه داشتیم اولویت کوتاه مدت ما جمع آوری معتادان متجاهر بود. اولویت های دراز مدت ما نیز در حوزه پیشگیری و توسعه فعالیت‌های پیشگیرانه بود. درخصوص ساماندهی معتادان متجاهر در کشور و سطح شهر تهران این ظرفیت در تهران از ۴ هزار نفر به ۲۵ هزار نفر افزایش پیدا کرده است در سطح کشور نیز با ۱۲۴ درصد رشد در خصوص ساماندهی معتادان متجاهر روبرو شده ایم.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: توجه ایران و ستاد مبارزه با مواد مخدر به این حوزه از اقدامات تحولی دولت سیزدهم بوده است. حدود ۵ میلیون نفر خانواده در سال آموزش های پیشگیری را دریافت می کنند.طرح یاریگران زندگی نیز در این دوره مدیریت دکتر مومنی فعال شد و دستاوردهای زیادی داشت در بیش از ۵۰ هزار مدرسه کانون یاریگران را شکل دادیم و با استفاده از شبکه شاد به بیش از ۵.۵ میلیون دانش آموز مهارت های پیشگیری ارائه شده است. همچنین همه در دانشگاههای کشور آموزش مهارت‌های پیشگیری از اعتیاد ارائه شده است.۸۹۰۰ مرکز درمانی در سطح کشور درحوزه کاهش آسیب و درمان معتادان فعال هستند. به طور میانگین سالانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر را تحت پوشش دارند.

کاظمی با اشاره به استفاده از سمن ها گفت: با استفاده از ظرفیت سمن ها بحث گفتمان سازی و نهضت پیشگیری را افزایش دهیم.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره برنامه های تحولی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: مهمترین کاری که در سال ۱۴۰۱ انجام دادیم بحث افزایش ۴۸ درصدی مراکز ماده ۱۶ در کشور بود. همچنین باتوجه به اتفاقاتی که در سطح جهانی در فضای مجازی رخ می دهد کمیته‌ای در این زمینه شکل گرفت و سند پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر در فضای در حال تدوین است. همچنین از شبکه های روستایی و دهیاران استفاده کرده و طرح کانون یاریگران زندگی در روستاها را تشکیل دادیم.در فاز اول ۳۰ درصد روستاها تحت پوشش هستند و در ابتدا این کار در ۵ استان آغاز شد. برای این کار ۴ مرحله از جمله ساختار سازی، هویت سازی، آموزش و توانمندسازی و برنامه سازی است. همچنین طرح یاریگران زندگی در محلات از دیگر برنامه های ما است.همچنین سامانه قوام برای ساماندهی معتادان متجاهر راه اندازی شده است تا بهتر بتوانیم به این گروه خدمات ارائه کنیم. همچنین مجمع خیرین یاریگران زندگی در ۱۵ استان شکل گرفته است.

وی ادامه داد: اولویت ما در این مجمع اشتغال و تهیه زیرساختهای درمانی است. همچنین پیگیری مستمری درخصوص اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر داریم قانون مبارزه با موادمخدر مربوط به سال ۶۷ است که اصلاحیه هایی بر آن در طی سال ها اضافه شده در حال حاضر برخی مواد با فوریت در دولت بررسی شده و به مجلس ارسال شده است. همچنین در حوزه سازمان زندانها ۱۵ هزار نفر تحت پوشش داروی بوپره نورفین هستند.

او افزود: همچنین برای اولین بار در طول ۴۰ سال گذشته در سال ۱۴۰۱ توانستیم بیش از هزار میلیارد تومان از محل اموال مصادره ای و ضربه به بنیان های مالی قاچاقچیان منابع کسب کنیم. سامانه مزایده الکترونیکی ستاد نیز در حوزه اموال راه اندازی شد این کار به شفافیت و رقابت بیشتر کمک می کند.

کاظمی با اشاره به تقویت دیپلماسی گفت: ما رتبه اول کشفیات انواع مواد مخدر را در سطح جهان داریم. همچنین ۹۰ درصد کشفیات تریاک در جهان مربوط به ایران است و نظام جمهوری اسلامی ایران با فاصله بسیار زیاد نسبت به سایر کشورها رتبه اول را در این زمینه دارد. یکی از سیاست‌های ما تقویت دیپلماسی در حوزه مقابله با مواد مخدر است.

کاظمی در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره برنامه های ستاد در سالروز جهانی مقابله با مواد مخدر ادامه داد: از جمله برنامه های این هفته امحا ۴۰ تن مواد مخدر در استان خراسان جنوبی است. همچنین تمبر یادبود در این هفته رونمایی خواهد شد. تقدیر از خانواده شهدا نیز از دیگر برنامه های این هفته است. اولویت ستاد مبارزه با مواد مخدر در بلند مدت پیشگیری و در کوتاه مدت ساماندهی معتادان متجاهر است. در سال ۱۴۰۱ مقداری کاهش کشفیات را داشتیم اما ضربه به بنیان های مالی قاچاقچیان نزدیک ۵۰ درصد رشد داشته است.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش ادامه داد: در ایران همچنان مصرف تریاک رتبه اول را دارد.

کاظمی درباره درمان معتادان متجاهر دارای زخم باز گفت: درمان این افراد در حال انجام است و در حال حاضر ظرفیت خالی نیز در مراکز برای این افراد وجود دارد.

وی درباره برنامه هفتم گفت: مهمترین اولویت برنامه هفتم ساماندهی معتادان متجاهر است که در کوتاه مدت انجام می شود.

کاظمی ادامه داد: قانون مبارزه بیش از ۱۲۲ ماده دارد که بنا به صلاحدید رئیس جمهور قرار شد در دو نوبت به مجلس ارسال شود از همین رو ۵ ماده اولویت دار با دو فوریت به مجلس ارائه شده است.

وی با بیان اینکه درمان معتادان با روش های مختلفی انجام می‌شود، گفت: در دوره ای بحث متادون باب شد اما نگاه ما این است که داروی نگهدارنده است نه درمان کننده.

او با بیان اینکه بزرگترین مشکل افراد معتاد مشکلات روانی است گفت: نگاه ما به اعتیاد این است در شرایطی اعتیاد جرم است و در شرایطی اعتیاد بیماری است و در واقع اعتیاد بیماری است که در شرایطی تبدیل به جرم می شود. 

وی درباره آخرین شیوع شناسی گفت: آخرین اطلاعات ما مربوط به سال ۹۳ و ۹۴ است در سال گذشته شیوع شناسی در جامعه دانش آموزان آغاز شد و امسال کار به آموزش و مرورش واگذار شده است. ما جامعه دانش آموزان را جامعه ای که نماد آینده کشور و تبیین کننده وضعیت کشور است را در اولویت قرار دادیم بعد از آن جامعه دانشگاهی و کار و گروه سنی تا ۶۵ سال است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا ماده مخدر زامبی که کشف آن در آمریکا گزارش شده در ایران هم گزارش شده است، گفت: تاکنون موردی از کشف زامبی توسط پلیس و مرکز پژوهش‌ها نداشته‌ایم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز