وزیر بهداشت:
سقطجنینهای غیرقانونی توسط مراجع ذیصلاح تحت پیگیری قرار میگیرد
وزیر بهداشت از سقط جنین غیرقانونی به عنوان نوعی جنایت و اقدامی غیرشرعی یاد کرد و گفت: مادران باردار اگر ناگزیر از سقط شوند، باید برای این اقدام دلایل متقن وجود داشته باشد و سقطجنینهای غیرقانونی توسط مراجع ذیصلاح و مطابق قانون تحت پیگیری قرار میگیرد.
به گزارش ایلنا به نقل از وبدا، بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور در دیدار با آیتالله محمدعلی نکونام، نماینده ولی فقیه در استان چهار محال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد، اقدامات دولت در توسعه دسترسی به تجهیزات پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی را تشریح کرد.
عیناللهی با اشاره به مهار کرونا و گسترش پوشش واکسیناسیون در دولت مردمی، موفقیت در این عرصهها را مدیون مشارکت مردم و گروههای جهادی دانست و گفت: با توفیق الهی، تلاشهای مدافعان سلامت و گروههای جهادی توانستیم از اوج بحران کرونا عبور کنیم و کرونا را همچنان که خواست رهبر معظم انقلاب و رئیسجمهور مردمی بود، مهار کنیم.
وزیر بهداشت ضمن تاکید بر اهمیت همکاری علما در تشویق مردم به فرزندآوری و جوانی جمعیت، خاطرنشان کرد: کمک به جوانی جمعیت برای همه تکلیفی شرعی است؛ زیرا در شرایطی دشوار و بحرانی از حیث تهدید سالخوردگی جمعیت قرار داریم که برای عبور از آن علاوه بر اقدامات اقتصادی به اقدامات فرهنگی هم نیاز است. وزارت بهداشت در این حوزه، اقدامات گستردهای را از جمله رایگان کردن زایمان، پوشش بیمهای برای کودکان تا ۵ سالگی و توسعه مراکز درمان ناباروری در سراسر کشور انجام داده است.
عیناللهی از سقط جنین غیرقانونی به عنوان نوعی جنایت و اقدامی غیرشرعی یاد کرد و افزود: مادران باردار اگر ناگزیر از سقط شوند، باید برای این اقدام دلایل متقن وجود داشته باشد و سقطجنینهای غیر قانونی توسط مراجع ذیصلاح و مطابق قانون تحت پیگیری قرار میگیرد.
وی با اشاره به اجرای برنامه سلامت خانواده در کشور از اردیبهشتماه امسال، گفت: براساس این برنامه برای همه مردم پرونده سلامت تشکیل میشود تا در صورت بیماری و مراجعه، از مسیر ارجاع بتوانند از مشوقها و پوشش ۹۵ درصدی هزینههای بستری، بهرهمند شوند.
وزیر بهداشت تاکید کرد: در ابتدای دولت مردمی، ۵ هزار و ۵۰۰ پروژه عمرانی حوزه سلامت داشتیم که بیش از یک هزار و ۴۰۰ پروژه تاکنون تکمیل و افتتاح شده و یکی از نمونههای آن، پروژه بیمارستان حضرت مهدی (عج) بود که یک هزار تخت بیمارستانی و ۴۲ اتاق عمل دارد.
عیناللهی یادآور شد: هر نقطه از کشور میتواند در حوزه سلامت ممتاز باشد. خوشبختانه رشد امکانات آموزشی، رشتههای تحصیلی و پیشرفت پروژهها در چهارمحال و بختیاری، چشمگیر بوده و اولویت اصلی ما، رسیدگی به مناطق محروم است.
آیتالله نکونام، نماینده ولی فقیه در استان چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد نیز در این دیدار از توجه وزیر بهداشت به این استان تقدیر کرد و گفت: دولت در عرصههای مختلف بهویژه در حوزه سلامت، کنترل کرونا و واکسیناسیون، کارنامه درخشانی داشته است.
وی افزود: اجرای برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع در کشور، اقدام شایستهای است که نیاز به فرهنگسازی و مشارکت رسانهها برای تشویق مردم به دریافت خدمات بهداشتی و درمانی از مسیر نظام ارجاع دارد.