موضوع جمعیت و هویت یک موضوع در هم تنیده است
رییس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به امضای تفاهم نامه با سازمان ثبت احوال گفت: موضوع جمعیت و هویت یک موضوع در هم تنیده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا مهدی طهرانچی در مراسم امصا تفاهم نامه همکاری فی مابین سازمان ثبتاحوال و دانشگاه آزاد اسلامی گفت: واقعیت این است که موضوع هویت و جمعیت بحثی است که نظام سلطه به دنبال پروژه جهانی سازی از ۴ عنوان دین، خانواده، هویت و ملیت عبور می کند. بنای نظام سلطه این است که شکلی از جمعیت را در جهان بسازد که این شکل تعلق شان فقط به یک شماره و آیدی الکترونیکی باشد.
وی ادامه داد: به تبع همانطور که انسانی که آلزایمر بگیرد آینده ندارد ملتی که آلزایمر داشته باشد و از گذشته خود خبر نداشته باشد آینده نخواهد داشت. موضوعات رفتار اجتماعی ملت ها و حرکت شان به سمت پیشرفت و توسعه مبتنی بر گذشته شان است. آینده هر ملتی را بخشی از گذشته اش شکل می دهد چراکه از گذشته حرکت می کند نقطه شروع فقط حال نیست بلکه از گذشته شروع شده است.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: موضوع جمعیت و هویت یک موضوع در هم تنیده است. همچنین جامعه ایرانی با یک گذشته کهن و در یک منطقه مهم و تمدن ساز همواره در تمدن بشری نقش آفرینی مهمی داشته است. ایرانی توانسته است در طول تاریخ و در دوران معاصر یکی از راهبران جامعه جهانی باشد. همه نکاتی که امروز در تاریخ معاصر با آن درگیر هستیم و مردم با گوشت و پوست شان از جنس تحریم و هجمه فرهنگی درک می کنند ریشه در قوام این ملت دارد.
طهرانچی خاطرنشان کرد: هر دانشگاهی که با نگاه حل مسئله و با نگاه جامعه پردازی می خواهد نقش آفرین باشد پرداختن به موضوع هویت و جمعیت برایش مهم است و بخشی از چالش هایی که هر ملتی پیش رویش قرار می گیرد هم همین است. نکته بعدی که از منظر دانشگاهی به آن نگاه می کنیم تحولات فرهنگی و اجتماعی است تحولات فرهنگی و اجتماعی و تاثیر آن بر بیرون از مجموعه خود، تجلیاتی دارد که بزرگترین تجلی آن در اسم است. اسم را به عنوان یک ضمیر اشاره می دانیم اما وقتی این اسم را در کلان بررسی می کنید می توانید از تاثیرات فرهنگی یک ملت یک منطقه سخن بگویید.
وی با اشاره به پیشینه سازمان ثبت احوال خاطرنشان کرد: سازمان ثبت احوال با قدمتی بیش از یک صد سال بزرگترین آزمایشگاه داده های اجتماعی برای بررسی هویت اجتماعی و تاثیر و تاثرهای آن است. سازمان ثبت احوال می تواند منشا نظریه پردازی های بسیار جدی در حوزه علوم رفتاری و علوم اجتماعی باشد. داده های اجتماعی وقتی می تواند مورد اتکا قرار بگیرد که در طول یک دوره بلند به آن نگاه شود. بنابراین از منظر دانشگاه سازمان ثبت احوال کشور ذی قیمت ترین سازمان ملی است که می توان بر اساس آن نظریه پردازی رفتاری ملت، منطقه ها و قومیت ها را بررسی کرد.
وی ادامه داد: البته این یکصد سال قدمت با کمک دانشگاه می تواند در گذشته تعمیق شود و می تواند مسیر کاملتری را طی کند. در کشور ما داده های بسیار دیگری نیز وجود دارد که با تجیمع آن داده ها با داده های سازمان ثبت احوال می توان درختواره جمعیتی این کشور را می توان تبیین کرد. ماآنچه که امروز به دنبال آن هستیم یا یک سازمان هوشمندی که می تواند به مثابه یک گنج بزرگ باشد مواجه هستیم.
طهرانچی خاطرنشان کرد: سازمان ثبتاحوال در یک دهه اخیر تحولات خوبی را رقم زده اند. اینکه داده ها تجمیع بشود و قابل استفاده باشد و سامانه محور باشد اینها اتفاقات مبارکی است که در سازمان ثبتاحوال اتفاق افتاده است.اینکه داده ها قابل استفاده باشد و در سامانه های بسیار مناسب قرار گرفتن ارزش کار ثبت احوال مشخص می کند. هرچقدر ما جلوتر می رویم فناوری باید به کمک پردازش بیشتر این حوزه بیاید.
وی ادامه داد: اگر کشور می خواهد برنامه پنج ساله و ده ساله داشته باشد باید موضوع سازمان ثبت احوال را با نظریه پردازی های مختلف مد نظر قرار دهد. وقتی دانشگاه به سازمان متصل شود می تواند نظریه بدهد و برای برنامه ریزان مباحث خوبی داشته باشد. دانشگاه آزاد اسلامی جزیی از تحولات خوب کشور است. ما بعد از انقلاب اسلامی ۱۲ میلیون فارغ التحصیل داریم که ۷ میلیون آن از دانشگاه آزاد اسلامی بوده اند.
طهرانچی خاطرنشان کرد: امروز مردم از ما میخواهند در تحولات فناوری خدمات مان را متحول کنیم و در ارتباط با نهادهای مختلف از جمله سازمان ثبت احوال می تواند فصل جدیدی از ارائه خدمات صورت بگیرد.