خبرگزاری کار ایران

دیدار دو نماینده مجلس شورای اسلامی با دانشجویان شریف

دیدار دو نماینده مجلس شورای اسلامی با دانشجویان شریف
کد خبر : ۱۳۵۷۹۷۸

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با حضور در جمع فعالین دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف از نزدیک با دغدغه‌ها و چالش‌های دختران شریفی آشنا شدند.

به گزارش ایلنا از روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف، همزمان با روز جوانی جمعیت و رسانه، سمیه رفیعی رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی، فاطمه محمدبیگی رئیس فراکسیون جمعیت مجلس شورای اسلامی و  سیده الهام موسوی پژوهشگر حوزه زنان و استاد دانشگاه با حضور در دانشگاه صنعتی شریف با جمعی از فعالین دانشجویی به بحث و تبادل نظر پرداختند و پاسخگوی سوالات دانشجویان بودند. 

«فاطمه محمدبیگی» رئیس فراکسیون جمعیت مجلس شورای اسلامی در این نشست که روز دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ برگزار شد، در خصوص مبحث اشتغال زنان گفت: بیش از ۶۰ درصد ارائه دهندگان خدمات در حوزه سلامت زنان هستند و همچنین ۶۰ درصد ارائه دهندگان خدمات در حوزه آموزش هم زنان هستند. البته در مشاغل دیگر ۷۰ درصد مشاغل در بازار متعلق به مردان است. 

وی افزود: زنان امکان حضور در رده‌های بالا را پیدا نمی‌کنند چون مردان شناخت کافی از توانایی زنان ندارند. دلیل دیگر این است که خانم‌ها معمولا جزیره‌ای عمل کرده‌اند و ما در حال حاضر نیازمند حکمرانی شبکه‌ای زنان مبتنی بر زیست بوم ایرانی- اسلامی هستیم. 

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: زن بر اساس الگوی اسلامی- ایرانی می‌تواند با پوشش مناسب در جامعه حضور پیدا کند، فعالیت علمی و خدماتی خود را انجام دهد و از طرف دیگر هم به مسائل خانواده و فرزندانش بپردازد. 

وی تصریح کرد: فیلترسازی ساختاری و سازمانی در کشور وجود ندارد؛ اما به صورت شخصی و فردی این فیلترسازی در برخی آقایان وجود دارد. 

محمدبیگی با بیان این که در قرآن مردها تکیه‌گاه زنان هستند، گفت: پس قرار نیست زنان تا حد زیادی دغدغه اقتصادی داشته باشند. نقش زنان در جامعه باید در جهت رشد جامعه باشد. قوانین باید به گونه‌ای نوشته شوند که مردان را در قوامیت و زنان را در همسری و مادری حمایت کنند. 

رئیس فراکسیون جمعیت مجلس یادآور شد: ایران کشوری است که قصد دارد تمدن‌سازی کند و سند بیانیه گام دوم در این راستا نوشته شده است. امام خمینی (ره) پیروزی انقلاب را مدیون زنان می‌دانست. ما زیست بوم اسلامی-ایرانی را درک نکرده‌ایم، به همین دلیل، فرهنگ غربی را گرفته و پوششی اسلامی به آن می‌دهیم. 

وی افزود: برخی کشورها که مشکلات اقتصادی زیادی هم دارند، به اهمیت ازدواج واقف هستند. جوانان پیش از ۲۳ سالگی ازدواج می‌کنند. این موضوع باعث شده که فضای اجتماع در این کشورها، فضای تقابل دو جنسیت نباشد و محیط اجتماع سالم باشد. 

محمدبیگی در بخش دیگری از صحبت‌هایش بر اهمیت ازدواج تاکید کرد و گفت: انسان نیاز به همدم و همراه دارد. ازدواج به انسان کمک می‌کند که دریای وجودش آرام شود و بتواند با آرامش برای تحصیل و شغل خود تلاش کند. خدا وعده داده که روزی فرزندان را تامین می‌کند. 

این نماینده مجلس افزود: هفت استان برخوردار کشور کمترین میزان فرزندآوری را دارند. افرادی که تصمیم می‌گیرند ازدواج نکنند معمولا از خانواده‌های مرفه هستند. این موضوع نشان‌دهنده نگرش نامناسب در افراد است. کشور ما نیاز به امید دارد و باید برای امیدآفرینی برنامه‌ریزی کنیم. 

وی تاکید کرد: تعداد زمین‌ها در ایران به حدی است که می‌توان برای افراد خانه‌های ویلایی ساخت. مسکن‌های ملی اخیر معمولا ۲ طبقه بوده و شرایط بهتری نسبت به مسکن‌های مهر دارند. بحران جمعیت در ایران یک ابرچالش است. آب و انرژی قابلیت مدیریت دارند؛ اما جمعیت مشکلی است که حل آن نیاز به زمان دارد. 

«الهام موسوی» پژوهشگر حوزه زنان و استاد دانشگاه نیز با بیان این که اشتغال زنان و حضور آن‌ها در جامعه به صورت یک اصل درنظر گرفته نشده است، اظهار کرد: به همین دلیل، برنامه‌ریزی مناسبی هم برای آن صورت نگرفته است. توانمندسازی سیاسی و اجتماعی بانوان پیش شرط حضور آن‌ها در جامعه است. 

وی افزود: در مورد زنان تبعیض‌هایی وجود دارد و در برخی موارد، مواضع حقوق زنان نادیده گرفته شده است. گام اول این است که زنان خودشان باید طالب حضور در عرصه‌های مختلف باشند. بسیاری از بانوان تحصیل‌کرده و با استعداد هستند که تمایلی به حضور در اجتماع ندارند. خانم‌ها برای حضور در جامعه باید توانمندی‌هایی را در خود ایجاد کنند. بانوان برای برطرف شدن این نقیصه باید تلاش کنند. حکمرانی زنان هم از سوی دیگر باید برای شکل‌گیری این حضور تلاش کنند. 

موسوی گفت: ما در یک کشور اسلامی با فرهنگ منحصر به فرد آن زندگی می‌کنیم. فیلترسازی اصطلاح مناسبی برای توصیف شرایط کشورمان نیست. وضع قوانین و تصمیمات سلیقه‌ای مشکلاتی را برای زنان ایجاد می‌کند؛ اما این به معنای فیلترسازی نیست. 

این پژوهشگر حوزه زنان افزود: من معتقدم زنان در کنار دختر نمونه، همسر و مادر بودن، باید توانایی‌های خود را ارتقا دهند. اگر زنان این توانمندی را به دست آورند می‌توانند حضور مؤثرتری در جامعه داشته باشند. 

«سمیه رفیعی» رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس با بیان این که هیچ کس منکر ضرورت اشتغال زنان نیست گفت: جنگی رسانه‌ای در این موضوع در کشور وجود دارد که باورهای جامعه را هدف گرفته است. زنان در جامعه امروز ما، دستاوردطلب شده‌اند. در حالی که اولویت ما دختر بودن، همسر بودن و مادر بودن است. 

نماینده مجلس یادآور شد: نسخه‌ای که از بیرون برای زنان پیچیده می‌شود مبتنی بر واقعیت نیست و اجازه نمی‌دهد که زنان احساس رضایت داشته باشند. نوجوانان امروزی بحران هویت دارند. کسی که بحران هویت دارد، چگونه می‌تواند برای جامعه مفید باشد. 

وی تصریح کرد: باور زنان در مورد این که چه کسی هستند و قرار است چه کاری بکنند، مهم است. اگر پیرامون برای زنان تصمیم بگیرد، زن نمی‌تواند رضایت از خود داشته باشد. مهم این نیست که اولویت اشتغال یا مادری است، مهم این است که زن این اولویت را خودش انتخاب کند نه اینکه از بیرون به او تحمیل شود. 

گفتنی است؛ پس از پایان این نشست نمایندگان مجلس طی بازدید از خوابگاه دانشجویی طرشت دو با دانشجویان خوابگاهی صحبت کرده و از نزدیک با دغدغه‌های دانشجویان آشنا شدند.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز