در گفتوگو با ایلنا مطرح شد:
واکنش وزارت بهداشت به ایراد نظام پزشکی درباره طرح سلامت خانواده/ «مددجویان» در طرح سلامت بخش رایگان درمان میشوند
معاون درمان وزارت بهداشت با ارائه توضیحاتی درباره طرح سلامت بخش نسبت به ایرادات سازمان نظام پزشکی به طرح سلامت خانواده واکنش نشان داد.
«سعید کریمی» معاون درمان وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره طرح سلامت بخش گفت: طرح سلامتبخش در سه استان بوشهر، کردستان و خراسان جنوبی در حال پایلوت است. بر اساس این طرح خدمات درمانی ضروری و بیمهای که نیاز به بستری دارند و از مسیر ارجاع به بیمارستان ارجاع میشوند، به صورت رایگان به بیمار ارائه میشوند.
وی ادامه داد: این طرح مطابق با دستورالعمل معاون اول رییسجمهور است. همانطور که میدانید در شهرهای کمتر از ۲۰ هزار نفر، مددجویان بهزیستی و کمیته امداد اگر از مسیر ارجاع به بیمارستان مراجعه کنند، درمانشان کاملا رایگان است. اگر کسی از این جامعه هدف خارج از مسیر ارجاع به بیمارستان مراجعه کنند باید ۵ درصد فرانشیز پرداخت کند.
معاون درمان وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: این طرح در سه استان به صورت پایلوت اجرا میشود و ما در این سه استان این ۵ درصد را هم از بیماران دریافت نمیکنیم و از منابع وزارتخانه هزینه میشود و هیچ پرداختی از جیب بیمار صورت نمیگیرد.
کریمی درباره هدف از اجرای پایلوت این طرح گفت: اجرای پایلوت این طرح نیز به این دلیل است که هزینههای این طرح برآورد شود تا اگر قرار شد در کل کشور گسترش دهیم، برآورد قابل راستی آزمایی داشته باشیم.
وی در بخش دیگری از صحبتهای درباره ایرادات سازمان نظام پزشکی به طرح سلامت خانواده و استفاده از مراقبان در این طرح گفت: در راس این طرح پزشکان حضور دارند البته با توجه به اینکه پزشک مراجعهای به صورت فعال به درب منزل مردم ندارد از مراقبان سلامت در این بخش استفاده میشود.
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: قرار است در این طرح مراقبان سلامت به صورت فعال به درب منازل مردم مراجعه کرده و افرادی که مراقب سلامتی خود نیستند را به پزشک معرفی کنند تا از سلامتی آنها مراقبت شود. به طور مثال کسی دارای فشار خون بالاست و داروهای فشار خون مصرف نمیکند و به پزشک مراجعه نمیکند و زمانی به پزشک مراجعه میکند که دیگر کار از کار گذشته است از همینرو قرار است مراقبان سلامت به صورت فعال به درب منازل مراجعه کرده و این افراد را شناسایی کنند.
کریمی تصریح کرد: در این طرح به هیچ عنوان قرار نیست که مراقب سلامت کار پزشک را انجام دهد. مسئول تیم پزشک است و در کنار آن دو مراقب قرار دارند. مراقبان هم به صورت حضوری و هم به صورت تلفنی با مردم ارتباط برقرار کرده و یا به درب منزل مراجعه میکنند و این افراد را به پزشک ارجاع میدهند.
وی ادامه داد: در واقع مراقبان تسهیل کننده کار هستند و اینگونه نیست که ما پزشک را از این طرح حذف کرده باشیم. اگر فردی از بیماری خود اطلاع دارد قطعا به پزشک مراجعه میکند اما اگر کسی در منزل خود است و اطلاعی از بیماریاش هم ندارد مراقب به درب منزل این افراد مراجعه کرده و با بررسی علائم این فرد را به پزشک ارجاع میدهد.
معاون درمان وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: همچنین اگر فردی به طور مثال برای تزریق واکسن فرزندش به مرکز سلامت مراجعه کرده و جزء جمیعتی است که برای مراقب تعریف شده است مراقب وظیفه دارد پدر و مادر را بررسی کرده و چنانچه با مشکلی مواجه باشند به پزشک ارجاع میدهد. در واقع در این طرح مراقبت بیشتر میشود و کمتر نمیشود.