وزیر بهداشت اعلام کرد:
اختصاص ۷ هزار میلیارد تومان برای حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج/ نمیتوانیم کیفیت پزشکی را فدای کمیت کنیم
وزیر بهداشت با بیان این که متناسب با زیرساختها و ظرفیتها، به تربیت نیروی انسانی برخوردار از دانش و تجربه اهتمام میورزیم، گفت: حفظ و ارتقای کیفیت پزشکی کشور، مورد انتظار همگان است، بنابراین نمیتوانیم کیفیت را فدای کمیت کنیم.
به گزارش ایلنا به نقل از وبدا، بهرام عیناللهی در حاشیه شانزدهمین جشنواره آموزشی شهید مطهری دانشگاه علوم پزشکی مشهد که در تالار ابن سینا این شهر برگزار شد، گفت: پزشکان ایرانی در سطح بسیار بالای علمی تربیت میشوند و در دنیا، از بهترین پزشکان هستند. بنابراین لازم است کیفیت آموزش پزشکی را حفظ و تقویت کنیم و باتوجه به زیرساختهای موجود، به حداکثر پذیرش و تربیت نیروی انسانی اهتمام داشته باشیم.
وی افزود: در سال گذشته ظرفیت پزشکی، 25 درصد افزایش یافت و 4 هزار نفر در آزمون دستیاری پذیرفته شدند و امسال هم به همین میزان میتوانیم پذیرش داشته باشیم.
وزیر بهداشت با تاکید بر اهمیت اجرای برنامه ملی سلامت خانواده و با بیان این که در این برنامه، بهداشت و پیشگیری مورد توجه قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: مراقبان سلامت در برنامه سلامت خانواده به یکی از دو شیوه حضوری و خانه به خانه یا غیرحضوری، افراد تحت پوشش خود را مشخص میکنند و برای هر کد ملی، یک پرونده الکترونیک سلامت تشکیل میشود و افراد در صورت بروز بیماری، به سطح یک و پزشک خانواده و در صورت نیاز به خدمات تخصصی و بستری به سطوح بعدی ارجاع میشوند. همچنین در این برنامه از ظرفیت ماماها به منظور تحقق سیاست جوانی جمعیت و افزایش نسل استفاده خواهد شد.
کاهش کمبود اقلام دارویی از 400 به 70 قلم در یک سال گذشته
عیناللهی با اشاره به کاهش کمبود اقلام دارویی از 400 به 70 قلم در یک سال گذشته، یادآور شد: حدود 15 هزار داروخانه در سطح کشور فعالند و طبیعی است که همه داروها بهویژه داروهای کمیاب و بیماران خاص در همه داروخانه ها توزیع نشود، بلکه در داروخانههای مشخص در هر استان توزیع شوند.
وزیر بهداشت ادامه داد: هدف ما، افزایش ذخایر دارویی در کشور است؛ به طوری که این ذخایر به حدود 70 درصد رسیده است و هر کجا کمبود دارو وجود داشته باشد، از طریق اعلام به سازمان غذا و دارو و از محل ذخایر دارویی، برطرف میشود.
وی در ادامه اظهار داشت: سال گذشته صندوق حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج زیر نظر سازمان بیمه سلامت راهاندازی شد تا از بیماران صعبالعلاج، حفاظت مالی کند. بنابراین بیماران صعبالعلاج می توانند با ارائه مستندات پزشکی، تحت پوشش این صندوق قرار گیرند.
وزیر بهداشت تاکید کرد: سال گذشته حدود 5 هزار میلیارد تومان اعتبار برای راهاندازی این صندوق توسط مجلس تخصیص داده شده بود که امسال این رقم به 7 هزار میلیارد تومان رسیده است.
پذیرش 4 هزار نفر در پنجاهمین آزمون دستیاری تخصصی
عیناللهی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: آزمون دستیاری هر ساله در کشور با حضور پزشکان عمومی برگزار میشود و امروز نیز پنجاهمین دوره این آزمون در سراسر کشور برگزار شد. در آزمون امسال 13 هزار نفر برای پذیرش در 25 رشته تخصصی، ثبتنام کردند و تعداد داوطلبان خانم 7 هزار نفر بود.
وی با اعلام این که در پنجاهمین آزمون دستیاری، حدود 4 هزار نفر و معادل یکچهارم ثبتنامکنندگان پذیرش میشوند، افزود: امسال برای اولین بار در دو رشته بیهوشی و طب اورژانس، داوطلبان بدون گذراندن طرح تعهد خدمت، میتوانند در آزمون دستیاری شرکت کنند؛ در حالی که در سایر رشتهها پس از تحصیل در رشته پزشکی باید دوران طرح تعهد خود را سپری کنند.
وزیر بهداشت با اشاره به اعلام سازمان جهانی بهداشت مبنی بر لغو شرایط اضطراری کرونا گفت: کرونا هیچگاه پایان نمییابد. آنفلوآنزا در دورهای، کشندگی بسیار بالایی در جهان داشت، اما به مرور زمان، به وضعیت کنونی رسید. کرونا نیز شرایطی مشابه آنفلوآنزا دارد و در دنیا باقی خواهند ماند.
وی در پایان تصریح کرد: سازمان جهانی بهداشت باتوجه به وضعیت شیوع کرونا، ابتلا و مرگومیر بر اثر آن، وضعیتهای مختلفی را اعلام میکند که خوشبختانه میزان ابتلا و جانباختگان کرونا در دنیا کاهش یافته است. در دوران همه گیری اگر فردی قصد سفر از کشوری به کشور دیگر را داشت، حتما باید کارت واکسن و یا تست PCR ارائه می کرد، حال آن که اخیرا و در مرحله اول، سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است وضعیت اضطراری کرونا رفع شده و افراد میتوانند بدون نیاز به کارت واکسن و تست PCR به دیگر کشورها سفر کنند. در عین حال همچنان تقاضای ما از مردم تکمیل واکسیناسیون و رعایت شیوه نامه های بهداشتی است و توصیه می کنیم سالانه یکبار واکسن کرونا را تزریق کنند.