خبرگزاری کار ایران

رئیس بنیاد ملی نخبگان:

برای تحقق حکمرانی بهینه باید کارها را به نیروهای نخبه واقعی بسپاریم

برای تحقق حکمرانی بهینه باید کارها را به نیروهای نخبه واقعی بسپاریم
کد خبر : ۱۳۵۳۳۸۶

رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: برای تحقق حکمرانی بهینه، حتما باید کارها را به نیروهای نخبه واقعی بسپاریم، تمام دستگاه‌های کشور هم نسبت به جذب نخبگان تمایل دارند و توافقات زیادی هم در این زمینه صورت گرفته است.

به گزارش ایلنا، «روح‌الله دهقانی فیروزآبادی» در حاشیه سی‌وپنجمین نشست روسای بنیادهای نخبگان استانی و در جمع خبرنگاران در خصوص تسهیلات بنیاد به نخبگان مشمول خدمت سربازی اظهار کرد: یکی از این تسهیلات این است که نخبگان بتوانند قسمت عمده دوره سربازی خود را با انجام کارهای پژوهشی کاربردی بگذرانند. همچنین یکی دیگر از تسهیلات مختص فعالان و نیروهای کلیدی شرکت‌های دانش‌بنیان است که بر اساس آن، این افراد می‌توانند دوره سربازی خود را در همان شرکت ادامه و کارهای فناورانه خود را توسعه دهند. 

وی افزود: در بحث اشتغال هم در حال بسترسازی برای اشتغال نخبگان هستیم. بزرگترین ابزار برای اشتغال نخبگان، ایجاد فرصت‌های کاری است. ما در حوزه اشتغال دانش‌بنیان، بزرگترین ماموریت خود را توسعه بازار برای شرکت‌های دانش‌بنیان تعریف کرده‌ایم که بخش زیادی از آن به بازار دولتی مربوط می‌شود. در کشور ما اقتصاد دولتی است و بزرگترین مصرف‌کننده کالا و خدمات هم دولت است. 

معاون علمی رئیس‌جمهور ادامه داد: نوعی دیگری از اشتغال که توسط بنیاد نخبگان دنبال می‌شود، این است که بر اساس توافقات صورت گرفته با سازمان اداری و استخدامی، آن دست از نخبگان که علاقه‌مندند به صورت فردی در دستگاه‌های اجرایی مشغول به کار شوند، جذب این دستگاه‌ها خواهند شد. اکنون بسیاری از نیروهای دولت در حال بازنشسته شدن هستند و بهترین کار این است که ما نیروهای نخبه را جایگزین این افراد کنیم. 

دهقانی با بیان اینکه دولت سیزدهم بیشترین توجه را به نخبگان دارد، عنوان کرد: پس از گذشت این همه سال، به تمام مدیران اثبات شده که عملکرد یک نخبه واقعی، چند برابر یک فرد معمولی کیفیت دارد. برای تحقق حکمرانی بهینه، حتما باید کارها را به نیروهای نخبه واقعی بسپاریم. تمام دستگاه‌های کشور هم نسبت به جذب نخبگان تمایل دارند و توافقات زیادی هم صورت گرفته است. امسال بنیاد نخبگان حدود ۲۵۰ میلیارد تومان برای استخدام سال اول نیروهای نخبه اختصاص داده است که البته این عدد قابل افزایش هم هست. 

وی در پاسخ به سوالی در مورد برنامه‌های دولت برای افزایش سهم اقتصاد دانش‌بنیان در تولید ناخالص داخلی بیان کرد: در حال حاضر این سهم زیر سه درصد است که عدد بسیار کمی محسوب می‌شود و هدف‌گذاری انجام شده این است که هر سال حداقل یک درصد این عدد را ارتقا دهیم و اصلی‌ترین اقدامی هم که می‌توان برای این کار انجام داد، توسعه بازار است. 

رئیس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه بسیاری از خدمات و کالاهای وارداتی، در داخل کشور وجود دارند، افزود: تنها باید این‌ها را ارتقا داد و کیفی‌سازی کرد. اگر ما فقط بتوانیم فرصت گردش مالی بزرگ دولت را به سمت شرکت‌های دانش‌بنیان هدایت کنیم، اقتصاد دانش‌بنیان هم یک جهش بسیار خوبی پیدا خواهد کرد. 

دهقانی اضافه کرد: شرکت‌هایی که در این عرصه حرکت کنند و بتوانند به دستگاه‌های دولتی خدمات دهند، قطعا برای توسعه بازار خارجی خود هم آماده می‌شوند. بنابراین برنامه دوم ما توسعه بازارهای بین‌المللی متناسب با شرایط سیاسی و اقتصادی کشور است تا بتوانیم شرکت‌های دانش‌بنیان را در برون مرزها توسعه دهیم و با کشورهایی که همراهی و دوستی ویژه‌ای با ما دارند، در این زمینه همکاری‌های بیشتری داشته باشیم. با توجه اینکه در حال حاضر نرخ تسعیر ارز بالاست، هر کار صادراتی نقشی بسیار اساسی در ارتقای اقتصاد دانش‌بنیان خواهد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز