رئیس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان اعلام کرد:
پلمب 47 واحد صنفی و صنعتی غیرمجاز و آلاینده پاکدشت در سال 1401
رئیس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان پاکدشت با بیان این که در این شهرستان با توجه به حمایتها و مساعدتهای مراجع قضایی از محیطزیست، امکان اجرای کامل ضوابط و مقررات زیستمحیطی فراهم است، گفت: در سال 1401 ضمن پلمب 47 واحد صنفی و صنعتی غیرمجاز و آلاینده در سطح شهرستان پاکدشت، 45 متصدی واحدهای آلاینده نیز به دلیل استمرار در ایجاد آلودگیهای زیستمحیطی به دستگاه قضایی معرفی شدند.
به گزارش ایلنا به نقل از روابطعمومی حفاظت محیطزیست استان تهران، محمودرضا سعیدپور با اشاره به اقدامات اداره حفاظت محخیطزیست شهرستان پاکدشت در راستای اجرای ضوابط و مقررات زیستمحیطی و حفاظت از منابع آب و خاک و هوای این شهرستان در سال 1401 اظهار داشت: در این مدت 2 هزار و 672 واحد صنعتی، خدماتی، عمرانی و صنفی مورد بازدید کارشناسی و نظارت و پایش قرار گرفتند و همچنین 93 واحد جدید شناسایی شدند و برای آنها پروندههای زیستمحیطی تشکیل شد.
وی با بیان این که در طول سال 1401، 209 اخطاریه محیطزیستی برای کارگاهها، کارخانجات و مراکز خدماتی در شهرها و روستاها صادر و ابلاغ شد، گفت: بر همین اساس در طول سال گذشته 45 متصدی واحدهای آلاینده به دلیل عدم رعایت ضوابط و مقررات ابلاغی محیطزیست و استمرار در ایجاد آلودگیهای زیستمحیطی به دستگاه قضایی معرفی شدند. همچنین تعداد 47 واحد صنفی و صنعتی غیرمجاز و آلاینده نیز در سال 1401 پلمب و ملزم به جمعآوری از داخل محدوده شهرها و روستاها یا رفع آلودگی شدند.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان پاکدشت ادامه داد: در سال 1401 تعداد شکوائیههای مردمی واصله در مقایسه با سال 1400 کاهش یافت و همکاری صنایع با این اداره در مقایسه با سالهای گذشته بیش از پیش بود. در مجموع 414 فقره استعلامهای واصله از سوی مراجع ذیصلاح که بیشتر در رابطه با اخذ مجوز محیطزیستی برای احداث و بهرهبرداری صنایع، معادن و واحدهای خدماتی و عمرانی بود، در طول سال گذشته بررسی و پاسخ داده شد. همچنین در مجموع تعداد 194 خوداظهاری از سوی صنایع مختلف شهرستان برای بررسی عملکرد محیطزیستی واحدها دریافت شد.
تشدید آلودگیهای محیطزیستی بر اثر مهاجرت واحدهای صنفی آلاینده از تهران به پاکدشت
سعیدپور در بخشی دیگر از سخنان خود با بیان این که متاسفانه در طول سه دهه اخیر تعداد قابل توجهی از صنوف غیرمجاز و آلاینده از شهرهای همجوار خصوصا تهران به مناطقی همچون خاتونآباد پاکدشت مهاجرت کردهاند و با تغییر کاربری ابنیه موجود و یا استقرار در روستاهای شهرستان، آنها را به کارگاههای ریختهگری و آبکاری تبدیل کردهاند، عنوان کرد: این مقوله از این حیث حائز اهمیت است که این کارگاهها در داخل شهرها و روستاهای شهرستان پاکدشت مستقر هستند و فاضلاب و دود ناشی از فعالیت آنها شدیدا موجب آلودگی محیطزیست و نهایتا تهدید بهداشت عمومی اهالی ای شهرستان میشود. البته علیرغم تمامی محدودیتها، عمده این قبیل واحدهای صنفی متخلف و آلاینده منتقل شدهاند و محل فعالیت آنها پاکسازی شده است.
وی افزود: به منظور بالا بردن میزان مشارکت شهروندان در حوزه محیطزیست و مردمیسازی و استفاده از ظرفیت نهادها، موسسات و تشکلهای مردمی و با هدف فرهنگسازی و آموزش جوامع محلی در موضوعات مختلف محیطزیستی همچون مدیریت پسماند، تنوع زیستی و جلب همکاری نهادهای مختلف و گروههای مردمی، در طول سال گذشته در مناسبتهای محیطزیستی و همچنین در ایام دهه فجر و پیروزی انقلاب اسلامی، اقدام به برگزاری برنامههای گوناگون کردیم. ضمن این که در سال 1401 با همکاری دهیاری روستای توچال، اولین خانه محیطزیست شهرستان پاکدشت در این روستا افتتاح شد و شروع به فعالیت کرد.
برگزاری سلسله نشستهای HSE برای ارتقای سطح آموزشهای محیطزیستی پاکدشت
محمودرضا سعیدپور با تاکید بر این که موضوع محیطزیست و اهمیت آن در زندگی امروز بشر امری است که نمیتوان از آن به سادگی گذشت، گفت: اداره حفاظت محیطزیست شهرستان پاکداشت ضمن برگزاری مناسبتهای محیطزیستی مختلف، در سال گذشته نسبت به اجرای دورههای آموزشی ویژه صنایع تحت عنوان نشست مدیران و کارشناسان HSE با موضوعات گوناگون اقدام کرد که مورد استقبال گسترده صاحبان صنایع قرار گرفت.
وی با بیان این که این سلسله نشستها با هدف جلب مشارکت صنایع و همسوسازی آنان با رعایت الزامات زیستمحیطی به صورت مستمر برگزار میشود، خاطرنشان کرد: در این دورهها، ضمن بیان قوانین و ضوابط محیطزیست به کارشناسان HSE صنایع مختلف سعی شده است که آموزشهای لازم در خصوص فناوریهای نوین مدیریت پسماند و بهرهگیری از سامانه جامع محیطزیست برای نقل و انتقال پسماندهای تولیدی ارائه شود.